finsk cheerleading

Tänkte ägna några inlägg åt att uppdatera om finsk cheerleading. Som vi alla vet är finnarna väldigt duktiga på cheer. Jag tycker även det är extra kul då jag är hälften finsk själv.

I Finland har de inte bara DM och SM under året, utan många olika tävlingar för olika klasser.

Nationals i Finland heter som det gör även i Sverige SM. Finska SM går alltid av stapeln i Helsingfors.


Nu i oktober är det en tävling där lag i minior- och B-klasserna tävlar. Tävlingen är även till för de fem bästa lagen i seniorklasserna att göra upp om vilka som får tävla Worlds. Alltså de lag som placerat sig topp 5 på SM förra året.
I november har de "DM", där lag i klasserna jr all female, jr coed, sr all female, sr coed, jr dance och sr dance gör upp om de 12 platserna i varje klass till SM. De lag som representerat Finland på EM eller Worlds behöver inte kvala till SM.
SM i klasserna group stunt, individuellt och partner stunt görs upp i en egen tävling även de. Denna tävling är under maj månad, och då bestäms vilka som går vidare till EM.

Dock håller tävlingarna och tävlingsupplägget på att ändras även i Finland, som det gör i Sverige. För säsongen 2010-2011 kommer deras DM att ligga i oktober och SM i december. Vinnarlagen på SM går direkt vidare till Worlds. Så från och med då kommer de inte ha någon kvaltävling till Worlds.


Mycket fokus ligger alltså på att kvala till EM och Worlds. Tycker ni det är bra eller dåligt?



Jaguars Venus som knep tredjeplatsen på EM i år i klassen group stunt senior all female.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0