Hofstra University

Hofstra University är ett privatägt college med över 12 000 studenter. Skolan ligger i Hempstead, ungefär en timmes resa från New York City. HU är dels känt för att ha haft väldigt många presidenter som studenter, och så är de även kända för sitt journalistikprogram som anses det bästa i landet.
Skolans färger är blått, vitt och guld/gult. Idrottslagen kallas The Pride formellt. Informellt kallas lagen även för Flying Dutchmen, Dutchmen och Dutch. HU's maskot är ett lejon.

Längs USAs östkust, och särskilt uppe vid New York, är inte cheerleading särskilt populärt. Hofstra har ändå lyckats få ihop ett bra small coed-lag som tagit hem flera "national titles". Många andra skolor som ligger högt upp i anseende i cheer-världen har personer från hela USA, men Hofstra har i princip bara personer från New York och New Jersey.
Skolan har bara ett lag, bestående av 25 personer. Eftersom laget tävlar i small coed-klassen så är det bara 16 personer som får tävla UCA Nationals. Huvudtränare är Christine Nowierski och assisterande tränare är Matt Jones.



Lenée Passiglia är ett känt ansikte från Hofstra. Hon var nämligen "cheerleader of the month" i American Cheerleader Magazine november 2008. Hon blev även vald till "cheerleader of the year" för samma tidning! Lenée tävlar både för Hofstra i small coed och group stunt och för all-star laget Gravity Cheer.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0