cheer mixes 101

Musiken är en väldigt stor del av helhetsintrycket i ett program. Musiktolkning är ju en sak som bedöms i koreografin och dessutom är det lättare att göra koreografi till rolig musik.
När man ska fixa musik har man några val att ta ställning till. Först och främst om man ska beställa musik eller göra den själv. Om man gör den själv eller "custom" så är det också viktigt att välja låtar som passar bra in i olika delar av programmet. Mestadels vill man ha snabb musik med högt tempo. Därför snabbas nästan alltid låtarna upp. Men i till exempel libsekvenser kan en låt med lite lägre tempo passa för att ge en effekt.
Något som också är viktigt är ljudeffekter och voiceovers. I Sverige har vi inte anammat det här med voiceovers lika mycket som de har i USA. Där försöker alla lag komma på nya och kreativa varje år.

Nedan kan ni lyssna på Cheer Athletics Wildcats mix från 2008. I deras voiceovers har de pikar till deras motståndare, utan att gå till överdrift.
"It's time for a cat fight" - Menat till både Kentucky Elite vars lag också heter Wildcats och till Top Gun som heter Jags.
"The greatest cats of them all" - Pik igen till samma lag som innan.
"Got gun? So what, ain't scared" - Till Top Gun självfallet. Samtidigt i musiken har de två tjejer som gör liknande gymnastik som Top Gun, när de kör gymnastik och slänger sig bakåt och några fångar de och "slänger tillbaka" de ut och de fortsätter köra.



Nedan är Cheer Athletics Panthers mix från 2008.
"Look up the stars are fading" - Till World Cup Shooting Stars.





Här pratar de om cheermixar och vad man bör tänka på.


Kommentarer
Postat av: Karolina

Okej, jag kunde inte kommentera på förra inlägget... Älskade "Bow down when you're standing in front of a queen."

2010-02-05 @ 22:00:59
URL: http://karoliiinas.blogg.se/
Postat av: Ida

Jag älskar alla deras voice overs! Riktigt bra

2010-02-05 @ 22:07:22
URL: http://youbetterwork.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0