WORLDS

Jag antar att alla ni som läser bloggen känner till Worlds. HÄR kan ni hitta det jag skrev förut, när det precis blev klart att Sverige i år får ställa upp där för första gången. Jag håller på att förbereda flera inlägg om just Worlds, då det är ganska invecklat. Särskilt intressant är det ju nu också när vi i Sverige blir mer involverade i tävlingen.

Jag uppmanar er alla att ställa frågor angående Worlds här! Stora som små, de kan handla om vad som helst. Här nedan ser ni lite olika saker jag tänkt ta upp och som ni kan tänkas ställa frågor om.

Skillnaden mellan de olika Worlds
Bids
Utvecklingen genom åren
Processen för ett amerikanskt lag
Processen för ett svenskt lag
Utformningen av program
Regler
Prelims
Finals
Hur det startade
Vinnare genom åren
År för år
Klasser
Fråga på!


Kommentarer
Postat av: T.

Vilka svenska lag är det som får ställa upp i år? Går dom på förra årets resultat på sm eller tas det ut på annat sätt?

2010-01-08 @ 07:44:06
Postat av: Em

Hur gammal måste man vara för att tävla?

VIlka lag från europa har tävlat worlds?

Vilket lag har vunnit flest gånger?

2010-01-08 @ 17:14:33
Postat av: Anonym

Jag fattade inet riktigt :o ska sverige ställa upp IÅR? :)

2010-01-08 @ 23:04:47
Postat av: Katarina Eriksson

Svar till "T":

De svenska lag som har kvalat tills april i år(fått "bids" om man vill prata engelska) finns här:

http://www.cheerleading.se/dokument/IASFinfo1.pdf

Det är ännu inte helt klart vilka som kommer att åka.

Vi använder SM från 2009 som kvalificeringsunderlag. Förmodligen gör vi även så framöver, men SCF är absolut mottagliga för synpunkter.

Svar till "Em":

Åldern för att tävla klubb-VM skiljer sig på olika klasser. 17 för level 6, 14 för level 5. Man ska ha fyllt 31 augusti året innan tävling.

Det finns jättemånga olika klasser på klubb-VM och jag vet inte på rak arm vilka lag som tävlat från Europa eller vilka som vunnit flest gånger. En prestation som står ut är World Cups Shooting Stars som vunnit prestigefyllda large senior level 5 3 år i rad.De svenska utrycken för "Worlds" är VM respektive klubb-VM. VM finns det två varianter på i dagsläget. De arrangeras av de internationella förbunden IFC där SCF är medlemmar nu, resp ICU där Sverige ev blir medlemmar från årskiftet beroende på årsmötets val. Klubb-VM arrangeras av den internationella branschorganisationen IASF som inte kan anses vara ett globalt förbund då man ansluter vinstdrivande företag. De amerikanska organisationerna som tex UCA, NCA mfl är vinstdrivande företag för den som inte visste det. Deras nationella mästerskap kan därför aldrig få samma status som tex SM som är en förlängning av RFs status, och som vi ska vara otroligt stolta över över att kunna genomföra här i Sverige. :-)Katarina Eriksson, IASFansvarig Internationella Utskottet, SCF

2010-01-09 @ 11:17:47
Postat av: Mikaela

Kan inte du visa några exempel mellan hur programmen kan se ut på Worlds IASF och Worlds ICU, eller om man vill klubb-VM och VM.Och jag är också nyfiken på vilka som utmärker sig år efter år på Worlds..Tack alla som svarar =) Kul att lära sig mer!

2010-01-11 @ 22:23:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0