Cheerleadingtidningar

American Cheerleader Magazine


AC är den populäraste cheerleadingtidningen i världen.
Tidningen startades 1995 och redaktionen har sin bas i New York.

Jag gillar den här tidningen och det finns mycket intressant att läsa. Dock känns det som de vill rikta ut sig till ALLA cheerleaders, även de som inte är så intresserade av att läsa mer ingående artiklar. I varje nummer har de artiklar som handlar om mode, mat, skolan osv, som andra ungdomstidningar.
De anställda som de har på tidningen har kanske inte världens bakgrunder som cheerleaders, utan de verkar mer anställa duktiga journalister.

Personer som jobbar på tidningen är: Marisa Walker (fd Ohio University), Brittany Geragotelis (fd Washington State University och NCA staff), Erin Skarda (fd high school-cheerleader) och Kathleen Harger (fd high school-cheerleader).

Utkommer
6 gånger per år.

Affärer som säljer tidningen
Finns inte angivet på hemsidan, men ni kan helt säkert hitta tidningen på Barnes & Noble, Book-A-Million och Borders. Tidningen säljs även i andra länder, till exempel Finland. Om ni har vägarna förbi Åbo så kan ni kika in på Stockmanns bok- och tidningsaffär.

Prenumeration
1 år - 35 dollar (260 kr)
2 år - 67,95 dollar (504 kr)

Prenumeration kan göras HÄR.

Prenumeration kan också göras via Press Stop som är en svensk hemsida. Där kostar det 445 kr för 6 nummer (1 år). Klicka HÄR för att komma dit.

Övrigt

Har även gett ut "The Coach's Handbook", "Cheer Biz News Magazine" och "The All-Star Insider".


På facebook hittar ni de HÄR.
På twitter hittar ni de HÄR.Inside Cheerleading MagazineIC är den näst största cheerleadingtidningen. Tidningen inriktar sig till cheerleaders, tränare, gymägare och andra inom cheerleadingbranschen. De skriver om både high school, college och all-star cheerleading.
Tidningen startades 2004 och har sin bas i Atlanta.

Det här är nog min favorit av de cheerleadingtidningar som finns. Det mesta som skrivs i tidningen är intressant och man märker att de vet vad de skriver om. De inriktar sig mer på just cheerleading än vad AC gör.
De som jobbar på tidningen har alla ganska imponerande bakgrunder som cheerleaders och många av de har upplevt high school, college och all-star cheerleading själva.

Personer som jobbar på tidningen är: Jackie Martin (fd U of Central Florida), Shane Womack (fd LSU), Liza Mooney (UCA), Ben O'Brien (coach för U of Georgia), Pamela Anders (psykolog på Harvard Medical School) och Nicole Britt ("fashion guru").
De har även samlat ihop ett imponerande gäng med cheerleaders som har en egen kolumn i tidningen: Maddie Gardner (Cheer Extreme), Shawn Johnson (gymnast), Griffin Myers (U of Louisville), Ryan Martin (U of Alabama) och Tori Hunter (Rockstar Allstars).

Utkommer
6 gånger per år.

Affärer som säljer tidningen
Book-A-Million, Borders, Hastings och Barnes & Noble.
Ofta står cheerleadingtidningar bland ungdomstidningar, så om ni har svårt att hitta tidningen kika där.

Prenumeration
1 år - 55 dollar (408 kr)
2 år - 55 dollar
3 år - 55 dollar

Jag vet inte varför det kostar lika att prenumerera 1 år som att göra det 3 år. Shipping & handling-kostnaden är högre ju kortare tidsperiod.

Prenumeration kan göras HÄR.

Övrigt
De har även gett ut en bok vid namn "Cheerleading - from tryouts to championships". Jag har själv boken, så ett inlägg om den kommer senare.På facebook hittar ni de HÄR.
På twitter hittar ni de HÄR.All-star Cheer Magazine


Det finns knappt någon info alls på deras hemsida, men det jag kan se är att det är USASF som ger ut tidningen.

Jag har aldrig läst tidningen, förutom ett nummer från 2006 som går att läsa på internet. Klicka HÄR för att läsa.
Utifrån det jag skummat igenom i det numret så tycker jag tidningen verkar vara bra! De har tagit upp intressanta saker att läsa om. Jag funderar på att göra en prenumeration, det enda som är synd är att den bara utkommer tre gånger per år och ändå kostar i princip lika som de andra tidningarna.

Utkommer
3 gånger per år

Prenumeration
1 år - 30 dollar (223 kr)
2 år - 55 dollar (408 kr)

Prenumeration kan göras HÄR.Inside European Cheerleading MagazineTidningen innehåller artiklar om olika lag, tävlingar och nyheter runt om Europa.
Europa har nu en viktig roll inom cheerleadingen och med den här tidningen vill de visa det.

Jag har bara läst ett nummer av tidningen hitills. Det fanns en hel del intressant att läsa. Det som är synd är att tidningen är i A5-format och alla artiklar är på både tyska och engelska, vilket gör att tidningen fylls ut fast den inte innehåller så mycket. Jag tycker det vore bättre om alla artiklar vore på engelska.

Utkommer
6 gånger per år.

Prenumeration
1 år - 24,90 euro (265 kr)

Prenumeration kan göras HÄR.

Övrigt
På facebook hittar ni de HÄR.Australian Cheerleader Magazine


Klicka HÄR för att komma till deras hemsida.U = University
USASF = U.S. All Star Federation

De affärer som är angivna finns i USA.

Kommentarer
Postat av: Emilia

åååh superbra! :D

2010-01-09 @ 18:52:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0