Elite's tävlingar i höst!

Här i Sverige har vi ju ett cheerleadingförbund, men i många länder ser det annorlunda ut. I USA har de till exempel ett tiotal och i Tyskland har de två stycken. Ett av de heter Elite Brands, och de är på gång med väldigt mycket just nu. De anordnar flera tävlingar varje år, i augusti, september, oktober och november anordnar de hela 19 läger i Tyskland och Slovenien, de har en egen webshop och de har en tidning (Inside European Cheerleading Magazine). Man kan inte säga att de ligger på latsidan!

Nu under höstterminen har de lagt de flesta av deras tävlingar. Här under kan ni se information om de. Om ni har möjlighet, passa på att åka och kolla på en tävling. Höstterminen kan vara rätt seg ibland, men en tävling får alltid upp ens motivation! Jag kommer möjligtvis åka till någon av tävlingarna för att fota, eftersom Elite bjudit in mig som fotograf.

KidsCheer Trophy
Den här tävlingen fokuserar på yngre utövare - miniorer och juniorer. Tävlingen går av stapeln nu på lördag 24 juli på Skyline Park nära München, Tyskland. Eftersom tävlingen är för barn så ligger fokuset på att ha roligt. Skyline Park är en populär nöjespark som erbjuder 60 olika karuseller och berg- och dalbanor.

Scandinavian Cheer Trophy
Även denna tävlingen är i en nöjespark, något som i princip alla Elites tävlingar är. Platsen de har valt är Tivoli i Köpenhamn, Danmark. Datumet som är satt för denna tävling är 4 september. Under denna tävling samarbetar Elite Brands med Danska Cheerleaderförbundet, för att få många danska lag att ställa upp. Det finns många olika klasser att tävla i, allt från minior till senior, all girl och coed och group stunt.



The European Open
ICU, International Cheer Union, är ett förbund som har sin bas i USA, men som har nära 80 medlemsländer runt om i världen. Tävlingen anordnas i ett samarbete mellan ICU och Elite. De har väldigt många klasser man kan ställa upp i. Tävlingen är tänkt som en europeisk version av Worlds, men lag runt hela världen är välkomna att ställa upp. Förra året tävlade t.ex. GC Troops från Sverige, NRC Tigers från Norge och Acension Eagles från Storbrittannien.
Tävlingen går av stapeln 18 september på Disneyland i Paris. Disneyland känner ni nog alla till! De har allt möjligt att erbjuda där inne, så jag tror ingen blir besviken. På Elite's hemsida har de ett speciellt paketerbjudande för de som bara vill åka dit och titta. Det finns flera olika typer av hotell man kan välja bland inne på Disneyland-området.





ELITE Beach Cup
4 december är det dags för årets upplaga av Beach Cup som arrangeras på Tropical Islands Resort, som ligger i närheten av Berlin, Tyskland. Detta är sjätte året Elite anordnar tävlingen, och den har verkligen växt till sig under senaste åren. Flera lag från Sverige och Norge har tagit chansen att få sig lite sommarvärme mitt i vintern inne på Tropical Islands. Bl.a. Musketeers Funky Cheer, Power Cheer och Malmö Allstar Cheer från Sverige och Viqueens och Charmers från Norge. Inne på Tropical Islands är det varmt året om, flera pooler finns tillängliga och de har till och med en strand!

´


Kommentarer
Postat av: Sten

Vet du några bra tävlingar i europa under vårterminen? Eller någon bra sida där det finns sammanställt?



Tackar för en super sida!



//Sten

2010-09-13 @ 18:10:43
Postat av: Ida

Sten: Elite Cheerleading Championship i Tyskland i maj, May Madness i Finland i maj, Tigers Summer Open i Norge i juni/juli och BCA i England i juli.



Tack så mycket!

2010-09-14 @ 12:35:39
URL: http://youbetterwork.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0