Norge


Först ut till granskning blir vårat närmsta grannland - Norge! Vissa lag kan jag ärligt säga att jag aldrig hört talas om eller sett förrens nu, men jag försöker skriva så gott jag kan om alla!

Senior All Female
På Norges SM, NM, tog Viqueens Spirit hem guldet. Första guldet var det verkligen inte för de, de har tagit hem otaliga guld på tidigare NM. De är inte heller främlingar att tävla EM, eftersom de gjort det väldigt många gånger också. Förra året blev det ett silver på EM i Sverige. Laget har otroligt mycket talang och har ett väldigt svårt program. Laget tränas av Jeanette Bendiksen och Martine Holth Dreessen.



NRC Tigers Elite är andra laget som kvalat från NM. På både NM i år och EM förra året kom laget precis en placering efter Spirit, alltså silver på NM och brons på EM. Elite kör på ett väldigt rent och säkert program, som ni kan se på filmen längre ner. Tyvärr hade laget några missar på NM, men jag hoppas få se de i sin bästa form på EM!



Senior Mixed
Även i denna kategori tog Viqueens hem det, med deras lag Force. På förra EM tog laget hem guldet! På NM, som består av två dagar, körde de med ganska blandat resultat, men på finaldagen satte de programmet näst intill klockrent och säkrade därmed guldet. Ni bör kolla in partner stunt-sekvensen, två tjejer är baser! Haha lite roligt.



Och som i all female-klassen tog NRC Tigers hem andraplatsen med laget Coed Elite. Laget har absolut potenial, det ser man till exempel i ena partner stunt-sekvensen, men jag hoppas de på EM snabbar upp tempot i programmet lite och att de sätter alla bygg.



Group Stunt All Female Senior
Group stunten som på NM tog guld var Viqueens Shorties. Namnet Shorties har de tagit eftersom alla medlemmar har varit eller är toppar. Ena som basar är till exempel topp i mixed-laget Force. De byter även mellan två toppar, så som D5 gör. Shorties består av Marlen, Ann, Maylinn, Jeanette och Lotte. De har tävlat många tävlingar tillsammans, och däribland EM förra året där de tog guld. Ska bli spännande att få se de på årets EM!



Viqueens M
är Viqueens andra group stunt, som även de är mycket duktiga. Shorties har funnits ett bra tag, men M är nystartad för i år. Medlemmarna i group stunten heter Ida, Jeanine, Martine, Guri och Thea. På NM blev det alltså ett silver, efter att ha visat ett program med hög svårighet. Även denna group stunt växlar mellan två toppar!



Group Stunt Mixed Senior

I denna kategori tog Viqueens and Kings hem guldmedaljen. Ännu en group stunt från Viqueens som visar upp ett svårt och innehållsrikt program. Medlemmarna i group stunten heter Marlen, Nathalie, Jenny, Martin och Lars.



På andra plats kom NRC Tigers Sheriff, som består av tre killar och två tjejer. Verkar vara populärt att byta toppar i group stunts i Norge, för även denna group stunt gör det ;) Som NRC Tigers andra lag så kör de på ett säkert program.



Partner Stunt Senior
Guldet tog Viqueens Innovation hem. Börjar ni märka att Viqueens är stora i Norge? Haha ;) Detta grymma partner stunt-par består av Tine och Didrik.



Wapz Magnificent
tog hem silvret i partner stunt-klassen på NM.



Senior Dance
På första plats kom Sirens Sr. Dance Team. Ett välmerierat danslag som tog EM-guld förra året. Laget har även tävlat VM och Worlds den här säsongen. Riktigt duktigt lag!



Sirens dominerar senior cheerdans-klassen, då även andraplatsen gick till de. Där var det Sirens Sr. Dancers som tog silvret.





Junior All Female
Guldet tog ännu ett grymt Viqueens-lag hem, nämligen Viqueens Incredible. Laget har tidigare tävlat EM, med bra resultat. Tränare för laget är Nathalie Brøndrup.



På andraplats kom Charmers Enchanted. Sedan NM har laget gjort lite roliga ändringar i programmet, som syntes på Summer Open där de tävlade för bara någon vecka sedan. Filmen ser ni här under.



Junior Mixed

I Norge finns det endast ett junior mixed-lag, precis som i Sverige. I Norge löser de det så att de får tävla mot all female-lagen, men ändå kvalificera till EM. Viqueens Unique heter Norges enda junior mixed-lag och de kom på 5:e plats i all female/juniorklassen på NM. Tränare för laget är Kristin Berteig Zeiner.



Group Stunt Junior All Female

Viqueens Passion heter Norges bästa junior group stunt. Viqueens har inte bara bra senior group stunts, utan de har även fem duktiga juniorer som tillsammans bildar Passion. På NM hade de tyvärr mycket fall, jag hoppas de tar revansch mot sig själva på EM!



Den andra junior group stunten som tävlar för Norge heter NRC Tigers Dreamy, men tyvärr hittar jag ingen film på de.

Junior Dance
I cheerdans junior ser vi ena laget Sirens Jr. Elite, som är likt Sr. Dance är ett väletablerat danslag i Norge.



Det andra laget som representerar Norge heter ECT Eagles, och på de finns det heller ingen film.

Kommentarer
Postat av: Cheerleading Blogg

Så bra skrevet, Ida! Jeg skal gi deg en korreksjon bare; Wapz Magnifiscent fikk 3. plass på NM. Det var NRC Tigers som tok sølvet, men gutten (Lasse) har brukket kragebenet, og måtte trekke seg fra konkurransen.

2010-06-24 @ 08:03:59
URL: http://www.cheerleading.blogg.no
Postat av: Ida

Tack Marte! Jaha, stackars killen :(

2010-06-24 @ 10:34:25
URL: http://youbetterwork.blogg.se/
Postat av: J

Tror serior group stunt mixed resultatene dine er feil også..

Men ellers fint innlegg! :-)

2010-06-24 @ 16:34:47
Postat av: M

Tigers vant senior group stunt mixed, Viqueens fikk 2. plass. Det er også flere mixed lag i junior i Norge, 2 stk på NM, men bare Viqueens velger å stille.



Kjempefint innlegg :)

2010-06-24 @ 17:24:47
Postat av: Ida

Hey bra innlegg :) hihi gotta love viqueens.. Hihi gleder meg til EM. Tror det er mange som velger å stille med to flyers i gs fordi de ulike flyerne har ulike skills ;) sånn er det iaf for oss ^^ kul med innlegg om Norge iaf!

2010-06-25 @ 01:23:09
URL: http://Idamarias.blogspot.com
Postat av: Caroline Daviknes

jeg lurte på om du kunne hvise de forskjellige størrelsene på sløyfene? Ta bilde med de i håret eller noe, så vi kan se hvilken størrelse vi vil ha.



skal kjøpe sløyfer av deg , men lurer på hvilken størresle jeg skal ta kjønner du. og håper du kjønner hva jeg skriver :P



caroline <3

2010-06-27 @ 02:58:28
URL: http://carolinedaviknes.blogg.no
Postat av: Caroline Daviknes

Hei. jeg lurte på om du kunne vise på bloggen din hvor store sløyfene er i de forskjellige størrelsene, om du viser dem i håret eller noe. tenkt å bestille sløyfe fra deg men hvet ikke hvilken størrelse.

sikkert fler som lurer på hor store de er .



<3 caroline D

2010-06-27 @ 03:26:20
URL: http://carolinedaviknes.blogg.no
Postat av: Ida

J: Tack, svårt att hålla koll på allt ;)

M: Tack så mycket!

Ida: Jag med! Ska bli roligt och träffa dig igen Ida, längesen sist! Ja, det har du nog rätt i. Men då väljer man ju att offra en bra bas till, eller ja, flyers kan ju också vara starka, men du förstår ;) Många som har dubbla toppar kör ju utan fram i mycket.



Caroline Daviknes: Vad roligt att du vill köpa! Absolut, det kommer!

2010-06-28 @ 09:25:11
URL: http://youbetterwork.blogg.se/
Postat av: B

NRC tigers sheriff fikk 1 plass i Nm (Senior group stunt mixeed)og Viqueens fikk 2 plass <3

2010-07-08 @ 20:39:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0