Clinics & tryouts

Worlds är den sista tävlingen för all-star lagen. Direkt efter (just nu) sätter clinics och tryouts igång!

Clinic är något som de flesta all-star lag har precis innan sin tryout. På clinics kan man komma och träna på sin teknik i bygg, hopp, gymnastik och dans innan tryoutsen sätter igång. Man kan även få en känsla av hur det är i just det gymet/all-star programmet/laget och se hur det går till hos de.

Tryout är precis vad det låter som, uttagning. Tryouts i USA sker ofta flera dagar, åtminstone hos de stora all-star programmen. Det kostar även pengar att gå på tryouten. Redan på tryouten delas de aktiva upp i olika grupper, så det blir lättare för tränarna att välja ut lagmedlemmarna. Det de brukar dela upp i är ålder och "tumbling skills", då nästan alla lag har någon gymnastik som alla kör samtidigt (exempelvis stillastående salto i level 5). Att ha gått i laget tidigare brukar inte vara en garanti i de bästa lagen, det gäller att leva upp till standarden!

Maryland Twisters tryout video


Kommentarer
Postat av: Hedda

vet du när tryouterna i stockholm är? skulle vilja söka till ett cheerleading lag :D

2010-05-03 @ 22:19:20
Postat av: Ida

Hedda: Jag tror inte några datum är satta, och det beror nog lite på vilket lag du ska söka till. Men tryoutsen kommer i alla fall vara efter RM/EM, alltså efter 6 juni/11 juli.

2010-05-03 @ 23:18:52
URL: http://youbetterwork.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0