Coacherna bakom topplagen

Cheer Athletics Panthers
Jag vet inte exakt hur länge Panthers har funnits, men de har tävlat Worlds under alla år och legat i topp varje år. De har hoppat mellan olika klasser, large till small till medium som dem är just nu. De har vunnit Worlds i large två gånger och small en gång.



Brad Habermel
Brad startade sin cheerleadingkarriär i University of Louisville, där han stannade fem år. Utav de fem åren var han captain för laget i fyra år, något som är väldigt prestigefyllt för ett så välkänt och duktigt lag. Efter UofL gick han vidare till NCA där han jobbade som huvudinstruktör på deras camps i nio år. 1996 landade han i Cheer Athletics som han stannat hos sedan dess. Han är nu delägare av CA, VD och "director" för all allstar-verksamhet. Dessutom coachar han inte bara Panthers utan tre lag till - WonderKatz, Jags och Cheetahs.

Brad har besökt Sverige en gång och jobbat med Luleå Cheer & Dance Team. Han jobbar som koreograf och har varit i ett tiotal länder och koreograferat. I USA koreograferar han självklart mycket också. Han coachade och koreograferade bland annat Team USA all-girl 2011, som vann ICU Worlds. Det betyder alltså att han kammade hem guld på både ICU Worlds och USASF Worlds, som inte så många gjort. Värt att inflikas är att Brad även sitter med i styrelsen kan man kalla det, i USASF (hur hinner människan med allt detta?).

Joe O'Toole
Joe var gymnast hela sitt liv, tills han bröt ryggen och gick över till cheerleading istället. Han har gått på cheerleading i Oklahoma State University (OSU), University of South Carolina (USC) och University of Oklahoma (OU). I Cheer Athletics har han coachat åtta år, och utöver Panthers coachar han Katz, Jags, Pumas och LadyKatz. Hans fru jobbar även hon för Cheer Athletics!

Brandon Arbogast

Brandon coachar även han väldigt många lag i CA - Itty Bitty Kitties, Cougars, Tigers, LadyKatz och såklart Panthers. Han är den enda i CA som coachar alla åldrar, Itty Bitty Kitties som är 3-5 år och LadyKatz som är deras äldsta lag som tävlar i international open 6.

Brandon började själv som cheerleader i CA har därifrån jobbat sig uppåt. Han tävlade flera år med Wildcats och har vunnit Worlds två gånger med dem.


Kommentarer
Postat av: Karolina

Jag har den där härliga On the inside-dokumentären på video (japp, så gammal är jag) och där är Panthers med. Den är från 99.

2011-12-20 @ 18:54:35
URL: http://nationalchamps.blogg.se/
Postat av: Ida

Karolina: Åh, jag vill se!

2011-12-20 @ 18:57:15
URL: http://youbetterwork.blogg.se/
Postat av: Karolina

Hela finns på Youtube. :) Del 1: http://www.youtube.com/watch?v=uM52llcFEwY

Shooting stars är också med.

2011-12-20 @ 19:22:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0