Veckans snackis

Veckans snackis har helt klart varit laget ni ser nedan - GymTyme Black. Inte allmänt, utan deras stuntsekvens där topparna håller i scorpion och baserna fångar de liggandes på magen. Regeldomarna på de två tävlingar GymTyme tävlat på hittills har inte bedömt detta stunt som otillåtet. Däremot har de flesta på Fierce Board hävdat att det inte är tillåtet. Inte massa random personer då, utan duktiga coacher runt om i USA. Efter att den livliga diskussionen pågått ett tag så kontaktade en person Les Stella, som är den högst uppsatta inom USASF gällande regler. Han höll först med att det var otillåtet, tills någon dag senare (och en telefonkonferans senare) då han ändrade sin åsikt och sa att detta var tillåtet.
Många är upprörda över att det är tillåtet, eftersom topparna landar på mage och det är en stor säkerhetsrisk. Det är dessutom bara två personer som fångar.

Nu är frågan om GymTyme vågar ha kvar detta stunt till nästa tävling... Blir spännande att se!


00:50 in i klippet kan ni se det.


Kommentarer
Postat av: Hanna

Det där var ju jättecoolt! Är det inte ok, gör det ok! =)

2011-01-14 @ 17:50:16
Postat av: Denise

Kan inte du skriva vilka som startar i varje klass på dm sthlm ? :) Har ingen koll alls då de kommer så mkt nya lag!

2011-01-14 @ 18:08:46
Postat av: Ida

Hanna: Det är godkänt att göra nu, men många vill att det inte ska vara godkänt eftersom det är en väldigt stor säkerhetsrisk att landa på mage.



Denise: Startordning borde komma any minute!

2011-01-14 @ 18:12:55
URL: http://youbetterwork.blogg.se/
Postat av: Therese

Med tanke på att Julie weiss & Bill Mayo från Louiville gjorde det där i partner stunt för några år sedan och det verkade vara ok då, så borde det väl vara lagligt? Speciellt när det dessutom är två som fångar?

2011-01-14 @ 18:59:55
Postat av: Ida

Therese: Säker på att toppen fångades helt på mage då? För det är det som är grejen, att de landar helt på magen utan någon kontroll att ta emot i landningen (ifall den skulle gå fel). I magpartiet har man inget som skyddar organen, därför kan det göra så att man får inbördes skador av att fångas såhär. Särskilt från den höga höjden GymTyme gör.

En tjej i USA dog av att hon fångades på magen på något sätt. Alltså ett tag efter, men skadorna från landningen var orsaken.



I reglerna står det att man inte får bli fångad i en "prone position". GymTyme hävdar att de inte är helt på mage eftersom de lutar litegrann och att de har scorp som gör att de inte är helt platta. Det är så de kommit undan med den här regeln.

2011-01-15 @ 01:22:09
URL: http://youbetterwork.blogg.se/
Postat av: Edda

fick inte dom ett world's bid också ? för dom snackar om det på vårat gym.. att även om folk säger att det är olagligt så ger dom ut ett bid..

2011-01-15 @ 07:10:49
URL: http://eddagoesamerica.blogg.se/
Postat av: Ida

Edda: Jo, det fick dem. Om stuntet hade bedömts som olagligt hade ett annat lag fått deras bid... Midwest Cheer Elite. Så därför är ämnet extra känsligt.

2011-01-15 @ 09:35:31
URL: http://youbetterwork.blogg.se/
Postat av: majjjja

Hej ida skulle du kunna säga villka lag du tror kommer komma högt i junior fortsättnings klassen ? :D

2011-01-15 @ 17:36:18
Postat av: Ida

Maja: Det är ju sjukt svårt att tippa när man inte sett något lag!

2011-01-15 @ 17:57:13
URL: http://youbetterwork.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0