EM-helg

I helgen gick båda EM av stapeln, ett i Prag och ett i Ljubljana! Jag har skrivt om att det är två EM förut, men för er som missat eller glömt får ni här lite info.

Ljubljana
Här gick förbundet ECA's EM i år. Det är det EM som Sverige tävlat många, många år och som anordnades i Sverige 2009.

ECA's förbundsländer är Sverige, Finland, Tyskland, Storbritannien, Slovenien, Ryssland, Polen, Frankrike, Österrike, Italien, Kroatien och Ukraina.

Tyvärr tävlade inte många svenska starter här i år, endast tre (se inlägget under).


Prag

Det nya förbundet ECU är ett förbund "under" ICU som anordnar VM i Orlando. ICU har tidigare inte haft något europeiskt förbund som anordnat tävlingar, så årets var alltså den första. Reglerna här är lika som på VM (andra EM har regler som skiljer). De länder som jag på rak arm vet har gått över till det här förbundet är Norge och Danmark. Tyskland och Storbritannien är med i båda, eftersom de har flera förbund i sina länder.

Viqueens kammade inte helt oväntat hem en hel massa medaljer här i år (5 guld, 3 brons, 1 silver).


Viqueens Fire
Bild: Jeanette Bendiksen

Kommentarer
Postat av: Anonym

Synd att inte Sverige är med i det andra förbundet där alla bra lag tävlar. Tråkigt att inte riktigt kunna kalla sig bäst i europa även fast man fått medaljen..

2011-07-04 @ 13:03:44
Postat av: Elin

Man är väl fortfarande bäst i eruropa när man har vunnit det gamla? :s Det är ju ändå det "orginella" så att säga. Och det borde informeras mer om det nya, för jag hade aldrig hört om det innan..till nästa år kanske dom kan ta bort det gamla? roligare med något som är mer likt usa! :)

2011-07-04 @ 14:38:28
Postat av: Ida

Anonym: Hmm fast alla bra tävlar inte det andra, Finland är megabra och de tävlar vårat. Men ja, såklart roligare att ha alla i ett. Skumt med två.

2011-07-04 @ 18:28:20
URL: http://youbetterwork.blogg.se/
Postat av: Anonym

Riktigt tråkigt att vissa är så avundsjuka att de inte tycker att slovenien-em:et inte är ett riktigt em. Klart det är ett officiellt EM och att en guldmedalj där betyder att man är bäst i Europa. Bara att jämföra alla klasser EM:en emellan. Vissa klasser var bättre i Slovenien och vissa i Prag.

2011-07-04 @ 22:23:25
Postat av: Mindy

Men åh, det handlar knappast om avundsjuka det här!! Om jag hade tagit medalj på nåt av EM:en så hade jag inte kännt att den platsen va en självklarhet. Man vill ju vinna över ALLA som är bäst, är tex Finland och Norge i olika EM så kan man ju inte veta säkert vilket plats man skulle tagit. Tror det mer är så folk tänker... Ett scenario kan ju vara att t.ex Finland tar guld på ena EM:et för att Norge är på det andra, så vilka är bäst i Europa av dom lixom när dom inte ens mött varandra men båda tagit guld?

2011-07-05 @ 10:25:46
Postat av: Anonym

håller med mindy till 100%, det var precis så den första kommentaren var menad. onödigt att tolka folks åsikter som avundsjuka så fort de inte stämmer överens med era egna. är det något fel med att vilja ha medaljer som faktiskt betyder det de står för? alltså att om man fått en guldmedalj vill man att den även ska innebära att man är bäst, vilket inte går om det finns två olika lag med samma titel.

2011-07-05 @ 14:14:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0