Bid winners NCA

Bids kan översättas till bidrag. När lag vinner bids får de bidrag med pengar till en annan tävling. Det kan vara till ett nationals eller det som får mest uppmärksamhet - Worlds. Man kan inte tävla Worlds utan en bid.

Det finns olika slags bids; full paid, partial paid och at-large. I de olika ingår olika mycket pengar. Det bästa är såklart full paid och det är det alla topplag vill ha. Cheer Extreme Senior Elite fick till exempel en at-large på en av de första tävlingarna de tävlade den här säsongen, men de valde att tacka nej eftersom de vill ha en full paid. Några månader senare på JAMFEST fick de äntligen en.

Olika tävlingar ger ut olika många bids. NCA tror jag ger ut flest bids av alla tävlingar, det är därför många lag väljer att tävla där. De lag med högst poäng får bids, det spelar inte någon roll vad de fått för placering i sin klass. På NCA var det en hel del lag som redan hade bids, så de räknas bort.

Paid Bids
GymTyme Pink
World Cup Shooting Stars
Top Gun i5
Charlotte Allstars Teal
Maryland Twisters F5
Maryland Twisters Reign

At-Large Bids
Prodigy Allstars Team Midnight, Woodlands Elite Generals, Orlando Allstars Angels, University Cheer Air Force One, Express Allstars Dedication, Maverick Allstars Diamonds, Storm Cheer, Allstar Legacy S5, Capitol City Cheer X5, Louisiana Cheer Force Gold, Rock Solid Allstars Eternity, South Elite Allstars, Vipers Kings Cobras, Tribe Cheer Renegades, Vipers Venom, Nor Cal Elite Phoenix, All Star Gym Cougar Cheer Zeal, Top Gun Open 6


Kommentarer
Postat av: Anonym

vad är en bid?

2011-03-01 @ 16:38:18
Postat av: Ida

Jag hoppas du gjorde ett dåligt försök till att vara rolig.

2011-03-01 @ 19:28:27
URL: http://youbetterwork.blogg.se/
Postat av: Edda

jag är så himla glad, våran florida resa är bestämd. vi fick ett paid bid i helgen, eller s5 fick!! Sooo im going :)

2011-03-02 @ 04:47:07
URL: http://eddagoesamerica.blogg.se/
Postat av: Katarina Eriksson

Hej!



Jag igen! :-) Som IASFansvarig i Sverige (IASF är den organisation som håller klubb-VM/Worlds) måste jag ju tillägga... Jag översätter "bid" med kvalplats. En kvalplats kan vara helt betalt, delvis betald eller inte alls betald (At Large).

Bakgrunden till den här strukturen med betalda kvalplatser är såhär:

Tidigare fanns en stor mängd vinstdrivande företag som arrangerade nationella mästerskap i USA. Det gav att det fanns otroligt många nationella mästare. Företagen såg ingen större chans att kunna samarbete (och kortsiktigt så fanns det ju ingen vinning till detta heller). MEN när den internationella utvecklingen drev fram mästerskap av en traditionell typ, som i andra sporter, insåg de amerikanska företagen att ett samarbete även i USA var av måste. Steg 1 var att synka regler, något som man på högsta nivå i de största företagen såg som en absolut omöjlighet/något som aldrig skulle ske på direkt förfrågan från Sverige så sent som för 10 år sedan. Det synkroniserade regelverket kunde sedan ligga till grund för att alla företag kunde få skicka sina mästare till en gemensam tävling. Detta blev klubb-VM/Worlds som alltså inte är så himla gammalt. Att företagen i sitt samarbetsavtal lovade att betala för sina mästares omkostnader var ett sätt att betala igen vinster, samt att tillse att de bästa lagen verkligen åkte.

De senaste årens utveckling har gett en konsolidering av marknaden i USA, dvs företagssammanslagningar till större konglommerat, och även en uppbyggnad av koncernstrukturer med flera olika verksamhetsgrenar.

Känner att jag drar iväg här! Vem skriver C-uppsats i marknadsföring eller internationell ekonomi i ämnet? ;-)

2011-03-04 @ 10:49:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0