Byta förening

Marte som bloggar HÄR har tidigt upp detta ämne förut. Byta förening. Ett ganska känsligt ämne i cheervärlden. I USA är det ganska vanligt att man byter från en säsong till en annan och där ses inte gym som föreningar utan mer som företag. Är man inte nöjd med vad gymmet erbjuder byter man helt enkelt. Trots det är det lite känsligt där med, eftersom man ofta blir väldigt involverad i det lag man går i och det kan vara svårt att byta på grund av många olika anledningar. Här i Sverige blir det ännu mer känsligt då det inte finns lika många föreningar och det är mer konkurrens mellan de föreningar som finns. Men att byta förening har ofta en orsak. Såklart spelar det roll var föreningen har sin verksamhet, ju närmare desto bättre. Man kan även vara både missnöjd med var man är och byta i hopp om att en annan förening ska passa en bättre. Eller så kan man tycka om var man är, men ändå vilja byta för att en annan förening erbjuder något som lockar mer. De flesta föreningar/gym som funnits ett tag har utvecklat en egen stil. Allt från hur de sköter saker som terminsavgifter, jobb och dräkter till hur programmen ser ut. Alla stilar passar inte alla människor.

På Fierceboard (ett amerikanskt diskussionsforum om cheerleading) startade Cheer Athletics, Cheer Extremes och Stingrays ägare en varsin tråd där alla fick ställa frågor till dem. Ju fler svar man läser ju mer inser man att de verkligen har sina egna stilar. Trots det är alla tre gym väldigt kända och framgångsrika.



Under åtminstone de senaste tio åren har det här i Sverige skett en hel del byten varje år. Trots att det inte är något helt nytt känns det som att det blir tjafs och irritation kring det varje år. Men som jag skrev innan är det ju såklart känsligt när man är involverad i sitt lag/förening.

Alla länder har olika regler angående byten. Vi i Sverige har en övergångsperiod under sommaren. Då kan man teckna ett övergångsavtal som båda föreningar måste skriva under. Det finns även möjlighet till ett låneavtal som kan tecknas när som helst. Då lånas den aktiva ut från sin nuvarande förening till en annan förening. Ni kan läsa mer om de två olika avtalstyperna på Svenska Cheerleaderförbundets hemsida, HÄR.

Ni får gärna uttrycka era åsikter i frågan om ni känner för det :)


Bild från Georgia Allstars Facebook.

Kommentarer
Postat av: Anonym

jag vet att du inte är något lexikon eller så, men jag tänkte bara nu när du skrev om ämnet, råkar du veta om en person kan bli utlånad under årets gång utan att behöva ha sin tränares tillstånd? Alltså har tränaren rätt att inte skriva på under året? :)

2011-09-09 @ 23:06:44
Postat av: Ida

Anonym: Tränaren måste skriva på ett låneavtal, ja. Annars skulle man ju kunna byta hipp som happ.

2011-09-09 @ 23:33:16
URL: http://youbetterwork.blogg.se/
Postat av: Anonym

Eller snarare orförande i sin förening.

2011-09-10 @ 08:16:32
Postat av: Anonym

Jo det förstår jag ju, men så dom har rätt att inte skriva på? :/

2011-09-10 @ 11:24:39
Postat av: Ida

Anonym: Ja jo :)



Anonym: Jao. Därför det är övergångsperiod under sommaren.

2011-09-10 @ 12:14:57
URL: http://youbetterwork.blogg.se/
Postat av: Lina

En förening får inte hindra någon från att gå över under övergångsperiod och de får inte vägra skriva på utlåningsavtal heller. Föreningar kan dock kräva att man ska betala ev skulder man har till sin lämnande förening. Om någon råkar ut för det tycker jag att man ska höra av sig till förbundet för att få hjälp...

2011-09-10 @ 19:55:31
Postat av: Ida

Lina: Men de får väl vägra att skriva under EFTER övergångsperioden? Eller?

2011-09-10 @ 20:03:31
URL: http://youbetterwork.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0