Hawaii Pacific University

Nu är vi framme vid ett av mina favorit-college, nämligen HPU. Förkortningen står självklart för Hawaii Pacific University, och det är inte svårt att höra på namnet var skolan ligger. Hawaii består av många öar, inte bara en. Skolan ligger i huvudstaden Honolulu på ön Oahu, som är den mest befolkade ön (dock inte den största). Skolan har inte funnits så länge, men den har blivit väldigt populär på senare år. Inte så konstigt med tanke på vädret och den fina miljön. HPU har nu ungefär 9000 studenter och 100 länder representerade. Skolans största program är internationella relationer, sjukvård och företagande.

HPU har tre cheerleadinglag, small coed, large coed och all-girl. De har även flera partner stunt-par och group stunts som tävlar. I motsats till de andra college jag skrivit om hittills så tävlar HPU's lag inte på UCA-mästerskap, utan bara NCA. På NCA's mästerskap har de tagit hem många "national titles" de senaste åren. Skolan anses som en av de mest prestigefyllda att gå på cheerleading på i USA. De är lite mer åt all-star hållet i sin stil, som U of L. Huvudtränare för båda lagen är Garrin Gosnell. Till sin hjälp har han även Adam Yeatts som är assistant coach och gymnastiktränare.




Deras färger är turkost och vitt. Skolans maskot är en "sea warrior" och kallas Sharky the Sea Warrior. HPU har ett motto som lyder "holomua me ka oiaio", som betyder "forward with truth".



De två filmerna ni ser här under är "highlight video" och "bids video". Eftersom Hawaii ligger långt ute i ingenstans (ca 5 timmars flygresa från USAs fastland) så tävlar de inte så många tävlingar per år. Då skickar de in filmer som visar deras program och vad de kan, och på så sätt får de bids (bidrag, betalar en del av resan och boendet på tävlingen).


Kommentarer
Postat av: Therese

Ja, dom är ruskigt grymma! Fast dom tävlade faktiskt på UCA.. Jag har iaf sett filmer på dom därifrån på Varsity's hemsida:)

2010-08-02 @ 21:14:52
Postat av: Alex

Vilka grymt sköna gruppbilder!

Tänk om man kunde ha sånna bakgrunder här hemma

2010-08-06 @ 14:01:31
Postat av: Ida

Therese: Jo, jag såg det nu! Fast bara ett lag!

Alex: Ja, hur fint som helst!

2010-08-06 @ 16:06:38
URL: http://youbetterwork.blogg.se/
Postat av: Therese

Ja, plus group och partner:P

2010-08-08 @ 12:54:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0