FTG Bullets

Ni som var på EM kanske minns laget FTG Bullets? Vita dräkter med en röd stjärna på. Det som många av er kanske inte vet (inte jag heller förrens idag) är att det egentligen är Wild Cheer, bara det att de bytt namn.

Bullets har inte legat på latsidan med tävlingar den här säsongen. De har tävlat flera tyska mästerskap, Worlds och EM. På EM tog de bara en 10:e plats, efter många fall.

Klicka HÄR för att komma till deras hemsida.


Worlds 2010.

Här ser ni en film på laget från Elite Cheerleading Championship som gick av stapeln i maj.


Tävling + frågestund

Ni som läst min blogg ett tag har nog sett att mina bilder har blivit publicerade i Inside European Cheerleading Magazine flera gånger. Varje gång mina bilder är med där så får jag tidningar hemskickade. Ibland flera, ibland en. Förrförra gången fick jag ganska många tidningar, så därför tänkte jag ha en liten tävling här där jag lottar ut tre nummer.

Flera har kommenterat att jag borde ha en "frågestund", så varför inte kombinera det ihop med tävlingen? Av de som ställer frågor lottar jag ut tre vinnare.
Alltså, det enda ni behöver göra för att ha en chans att vinna är att ställa en (eller flera) frågor och skriva med mailadress i kommentarsfältet.

Ni kan fråga absolut vad som helst. Något om svensk eller internationell cheerleading, bloggen, mig - vad som helst! Jag skriver senare på bloggen vilket datum jag avslutar frågestunden och tävlingen. Någon gång i slutet av veckan.


Tidningen är värd 4,50€. Den innehåller bland annat en artikel om NM med tillhörande bilder och en artikel om DM Stockholm/Mellersta med bilder på Power Cheer Eagles, Power Cheer Fabest 5ive, Haninge Cheer Elite, Dynamite Dragons, USC Excaliburs och USC Black Hawks.


What's up?

Något jag har missat idag eller? Haha.

Pssst... Imorgon kommer det upp en tävling här på bloggen.

Träningsbilder!

Några bilder från en träning. Exakt alla har jag inte tagit, eftersom jag är med på några. Minns dock inte vem som tog dem ;) Fler träningsbilder kommer dyka upp!


DM genrep - Partner stunt + Rebecka


DM genrep - Mustangs


MFC uppvisning

Jag hittade precis denna film med Musketeers Funky Cheer på YouTube. Stor del består av intervjuer, där de bland annat berättar att SM 2011 kommer vara i Borås!


DM genrep - Apaches + Vipers


Uppvisningsbilder

Har bilder kvar från EM att redigera. Fixar med dem så fort jag hinner. Kom dock på att jag har massa genreps- och träningsbilder som jag aldrig lagt upp här. Kan vara kul med lite annat än tävlingsbilder! Bilderna här under är från Uppsalaflickornas årliga våruppvisning. Alla bilder är backstage.

Ingen vattenstämpel på dessa, så om ni lägger upp de någon annanstans - glöm inte att skriva med mitt namn!


Cheerleading på hög nivå

Hittade denna artikel HÄR. Något att visa om någon säger att cheerleading inte är en idrott :)Testresultat visar att en cheerleader har en hög en atletisk förmåga och en fysisk kapacitet helt jämförbar med andra utövare av olika idrottsgrenar.


Cheerleading har utvecklats till en tävlingsgren med moment som kräver vältränade atleter med hög fysisk förmåga. I ett försök att mäta en cheerleaders fysiska kapacitet testades en grupp av kvinnliga och manliga cheerleaders från olika college på löpband, i bänkpress, sit-ups, armhävningar och chins med omvänd fattning.

Testresultat visar att en cheerleader har en hög en atletisk förmåga och en fysisk kapacitet helt jämförbar med andra utövare av olika idrottsgrenar på collegenivå.

(C)2010 National Strength and Conditioning AssociationProva-på-vecka hos Black Hawks

Vill du vara med i GF Uppsalaflickornas senior elitlag - Black Hawks? Svenska mästarna 2010 söker killar och tjejer som vill prova på cheerleading på hög nivå!


Black Hawks är ett mixed lag på avancerad nivå som består av killar och tjejer födda mellan 85-94. Laget tränar 3 ggr/vecka (preliminärt måndagar, fredagar och söndagar), närvaro och träningsvilja är mycket viktigt för oss. Vi tävlar DM och SM och eventuellt EM eller annan utomlandstävling.

Tidigare erfarenhet av cheerleading eller gymnastik uppskattas men är ej ett krav, vi välkomnar alla intresserade med hög träningsmoral, enda kravet är att du är född 94 eller tidigare. Om du aldrig tidigare har hållt på med cheerleading, tveka inte att komma och prova på eller bara kolla.

Prova-på-veckan är till för att man ska känna på hur träningarna går till.

Klicka HÄR för att komma till Facebook-eventet och bland annat se träningstider för prova-på-veckan. Har ni fler frågor så kan ni höra av er till Anders, [email protected].DM Sthlm 2009

Jag hade tråkigt en kväll, så jag redigerade lite bilder från DM Stockholm 2009! På den tiden redigerade jag nämligen inte mina bilder, så vissa blev lite bättre nu!NRC Tigers


HPU

Såg den första videon i Martes blogg. Var bara tvungen och posta den här med! Lite tryout-videos är alltid kul att se också, så det med!


Shorties


Bloggar

Fick en önskan för ett tag sedan att skriva om andra cheerleadingbloggar. Klicka på rubrikerna så kommer ni in på de respektive bloggarna!

Viqueens


Norges mest framgångsrika förening heter Viqueens. I deras blogg uppdaterar de om deras olika lag, filmer, bilder och annat roligt.

Team Gorillaz
Funky Team Gorillaz är Finlands stoltheter, med många medaljer från både SM och EM. Detta är ingen blogg, utan deras egen hemsida. Men dem uppdaterar den flitigt och en del är även på engelska, så den är absolut värd att kika in på! Inför ICU Worlds hade de en blogg som ni kan hitta HÄR.Operation: ICU 2011
Mika och Mijas partner stunt-blogg som jag skrev om här för inte så längesen. De uppdaterar med text och filmer från varje träning.

Kohti MM-kisoja
Golden Spirit Angels är senior all female-laget som tog silver på EM i år. Laget tävlade även ICU Worlds, och inför det hade de denna blogg.


Golden Spirit Angels på ICU Worlds 2010.

Dynamite Dolphins
Brommagymnasterna Dynamites senior fortsättningslag har denna blogg där de uppdaterar om träningar, tävlingar och uppvisningar.


DM 2009.

Power Cheer Juniors
Powers junior nybörjarlag har bloggen tillsammans. De uppdaterar inte bara om träningar och tävlingar utan även om "vanliga" saker.

National Champs
Här bloggar Power Cheer Eagles om allt möjligt som har med deras lag att göra.


(Hehe.)

Cheerleading Blogg

En blogg som handlar om allt möjligt som har med cheerleading och göra, precis som min. Min norska version ;)


Marte som har bloggen och jag.

 


Now tell me, if cheerleading isn't a sport, why is it on ESPN?

Jag såg precis fan-sidan "Now tell me, if cheerleading isn't a sport, why is it on ESPN?". Lite rolig sida, klicka HÄR för att komma till den på Facebook.

De har många "visste du att..." som är väldigt kul att läsa. Här under är några som jag översatt till svenska.• Visste du att 98% av alla kvinnliga cheerleaders är fd gymnaster, jämfört med 20% av manliga cheerleaders!

• Visste du att cheerleadingens huvudstad i USA är Texas? Texas är också platsen där en mamma var anklagad för att ha anlitat en person för att döda hennes dotters rival i en tävling.

• Visste du att den genomsnittliga University of Kentucky-cheerleadern är 152-155 cm lång och väger 44 kg?Upplands Väsby + InvigningHaninge Cheer Elite


Northern Lights Diamonds


Prova på hos MFC

Om exakt en vecka, torsdagen den 26/8, har Musketeers Funky Cheer sin "höstupptakt" i Almåshallen. De startar igång terminen med en prova på-träning där alla som vill får komma. Ingen anmälan krävs, utan det är bara att ta med sig så många man vill och komma!

Klicka HÄR för att se mer information.


Bild tagen från Facebook.


Twisters minior


Blizzards


Golden Spirit Angels

Nu är jag hemma, så nu blir det uppdatering för er! Har massa inlägg förberedda som jag hade tänkt posta under veckan. Fungerade dock inte att logga in, så därför har bloggen stått om hela veckan lång. Roligt att statistiken håller i sig i alla fall!


Sparks

Deras rosetter har jag gjort! :)


Commanders

Hej kära bloggläsare! Nu åker jag utomlands en vecka, utan dator, så därför kommer jag inte kunna "skriva" något inlägg. Jag kommer dock ha så det uppdateras med bildinlägg lite då och då. Alla bilder från RM är färdigredigerade och kommer postas under veckan, så håll utkik!


Malmö Allstar Cheer Tryouts!

Vi kommer inför denna termin att hålla Tryouts för platserna i våra Elit trupper, Kings och Bulldogs. Vi kommer även denna termin att starta upp en junior Stunt Group och även här kommer vi att hålla tryouts.

Vem kan då komma på tryouts?
Vi hälsar föreningens alla medlemmar välkomna på våra truouts. Du som ej är medlem innan men har tidigare cheerleadingerfarenhet är också välkommen ner.

Vi kommer under tryouts kolla vad du kan och om dina kunskaper passar för en plats i något av de lag där vi söker medlemmar i.

Är du på tryouts men ej kommer med i något av våra Elitlag kommer du att antingen att fortsätta i den trupp du gick i förra året eller så kommer du att placeras i en annan, där du passar bättre.

Tryout för Bulldogs sker den 16 augusti kl 20-21 i Malmö Tennishall

Tryout för Kings sker den 20 augusti kl 17-19 i Malmö Tennishall

Tryout för vår Junior Groupstunt som heter Fembots kommer att ske den 18 augusti kl 17-18Tryout till Bobcats!

Är du född 95-97 och vill vara en del av Bobcats, svenska mästare i cheerleading?
Då ska du komma på tryout den 14 augusti 13-16 i Berghalla Sporthall!

Säsongen kommer att innehålla flera tävlingar, DM, SM, ev. EM samt en utlandstävling! Utöver detta kommer vi ha koreografifläger med en tränare från USA.

Är du intresserad? Skicka ett mail till [email protected] och skriv ditt namn, ålder och ev erfarenhet av cheerleading eller gymnastik.


GK Covergirls

Kirsty Hyster är en av tre som får vara covergirls för GK detta år. Kirsty är 17 år och har hållt på med cheerleading i 11 år. Hon går just nu i laget Cheer Tyme All Stars, som har sitt gym i Mechanicsburg, Pensylvania. I sitt lag är hon topp och "tumbler", hon gör alltså mycket gymnastik i programmet. Hon går sista året i high school men vet ännu inte var hon ska gå på college någonstans.

Victoria Solorzano
är en av GK's covergirls för deras katalog 2010. Victoria är 16 år och har hållt på med cheerleading 13 av de åren. Hon började alltså när hon var bara 3 år! Hon har gått i California Allstars i 9 år, och just nu går hon i deras small senior level 5-lag. Laget tävlar ungefär 10-12 tävlingar per år. Ganska stor skillnad jämfört med oss här i Sverige!

 Tränare för laget är Shawn Miller och Tannaz Emamjomeh. Tannaz var ju faktiskt i Uppsala på cheer camp förra hösten!

GK's andra covergirl heter Jamie Burke. Hon är 17 år och har gått på cheerleading 11 år av sitt liv. Jamie har alltid gått i Maryland Twisters, och just nu går hon i deras mest kända lag - F5 (large senior level 5)! Hennes lag tränas av True Hall, Angel DeJesus och Tara Cain. F5 är kända för att ha bytt dräkter många gånger de senaste åren. Just nu har de två dräkter som de byter mellan, eftersom amerikanska tävlingar nästan alltid består av två dagar. En dräkt har de på första dagen, prelims och dräkten på bilden är den de har på finaldagen.

Jamie går sista året i high school, alltså kommer hon börja på college nästa år. Hon har sökt och kommit in på University of Maryland, både som student och cheerleader.Här har ni katalogen!


Få med DIN sekvens i Cheer Extremes program!

Såg precis att Maddie Gardner vill att folk ska skicka in idéer till henne för en byggsekvens inför nästa år. "Vinnaren" får se sin sekvens i Cheer Extremes program! Klicka HÄR för att komma till Maddies profil där ni kan skicka ett meddelande till henne om tips. Man kan skicka ett meddelande (mail) även om man inte är vänner.

Who: Maddie Gardner (me)
What: Needs a new stunt for Senior Elite 2011
How you can help: Post your ideas for my new stunt on my wall or in a message. Winner could see his/her stunt in this year's routine.Viqueens M


Hofstra University

Hofstra University är ett privatägt college med över 12 000 studenter. Skolan ligger i Hempstead, ungefär en timmes resa från New York City. HU är dels känt för att ha haft väldigt många presidenter som studenter, och så är de även kända för sitt journalistikprogram som anses det bästa i landet.
Skolans färger är blått, vitt och guld/gult. Idrottslagen kallas The Pride formellt. Informellt kallas lagen även för Flying Dutchmen, Dutchmen och Dutch. HU's maskot är ett lejon.

Längs USAs östkust, och särskilt uppe vid New York, är inte cheerleading särskilt populärt. Hofstra har ändå lyckats få ihop ett bra small coed-lag som tagit hem flera "national titles". Många andra skolor som ligger högt upp i anseende i cheer-världen har personer från hela USA, men Hofstra har i princip bara personer från New York och New Jersey.
Skolan har bara ett lag, bestående av 25 personer. Eftersom laget tävlar i small coed-klassen så är det bara 16 personer som får tävla UCA Nationals. Huvudtränare är Christine Nowierski och assisterande tränare är Matt Jones.Lenée Passiglia är ett känt ansikte från Hofstra. Hon var nämligen "cheerleader of the month" i American Cheerleader Magazine november 2008. Hon blev även vald till "cheerleader of the year" för samma tidning! Lenée tävlar både för Hofstra i small coed och group stunt och för all-star laget Gravity Cheer.
HPU Videos

Många jag pratat med verkar ha blivit fascinerade av filmerna på Hawaii Pacific University som jag la upp för några dagar sen. Det finns många duktiga college-lag, men det är lätt att fastna för HPU. De har något som får en att gilla de! Vad vet jag inte, men något med de är speciellt, tycker ni inte det?Visste du att?
- På ICU Worlds kan man tävla i partner stunt och group stunt all-female, men inte group stunt mixed.
- Kategorin group stunt mixed knappt existerar i USA.
- All-female group stunts nästan alltid består av fyra personer, inte fem.

Flygirls

Ännu en video från Flygirls Reunion av 2by2!


University of Central Florida

UCF är Floridas största college och tredje största i hela USA. Nästan 54 000 studenter finns på skolan! Eftersom skolan är så stor kan man läsa i princip vad som helst där.
Trots så många studenter så har de bara ett cheerleadinglag, men som är mycket framgångsrikt. Laget består av 16 killar och 16 tjejer. De tävlar i Divison IA, alltså den högsta klassen. Två år har de tagit hem guldet, men i år blev det bara brons.
Skolan ligger i Orlando, i mitten av Florida. UCF's färger är guld och svart och idrottslagen kallas Knights. Skolan har en webshop som ni hittar HÄR.
Prisutdelning


Dreams


MFC Peewees


GC Troops


Ladybugs


Kings


Capricorns


Pirates


MFC Junior


Spartans


Hawaii Pacific University

Nu är vi framme vid ett av mina favorit-college, nämligen HPU. Förkortningen står självklart för Hawaii Pacific University, och det är inte svårt att höra på namnet var skolan ligger. Hawaii består av många öar, inte bara en. Skolan ligger i huvudstaden Honolulu på ön Oahu, som är den mest befolkade ön (dock inte den största). Skolan har inte funnits så länge, men den har blivit väldigt populär på senare år. Inte så konstigt med tanke på vädret och den fina miljön. HPU har nu ungefär 9000 studenter och 100 länder representerade. Skolans största program är internationella relationer, sjukvård och företagande.

HPU har tre cheerleadinglag, small coed, large coed och all-girl. De har även flera partner stunt-par och group stunts som tävlar. I motsats till de andra college jag skrivit om hittills så tävlar HPU's lag inte på UCA-mästerskap, utan bara NCA. På NCA's mästerskap har de tagit hem många "national titles" de senaste åren. Skolan anses som en av de mest prestigefyllda att gå på cheerleading på i USA. De är lite mer åt all-star hållet i sin stil, som U of L. Huvudtränare för båda lagen är Garrin Gosnell. Till sin hjälp har han även Adam Yeatts som är assistant coach och gymnastiktränare.
Deras färger är turkost och vitt. Skolans maskot är en "sea warrior" och kallas Sharky the Sea Warrior. HPU har ett motto som lyder "holomua me ka oiaio", som betyder "forward with truth".De två filmerna ni ser här under är "highlight video" och "bids video". Eftersom Hawaii ligger långt ute i ingenstans (ca 5 timmars flygresa från USAs fastland) så tävlar de inte så många tävlingar per år. Då skickar de in filmer som visar deras program och vad de kan, och på så sätt får de bids (bidrag, betalar en del av resan och boendet på tävlingen).


RSS 2.0