Bows!

Ni glömmer väl inte bort att ni kan köpa rosetter? Klicka HÄR för att komma till det inlägget.Morehead

MSU, Morehead State University, ligger även det i Kentucky. Många bra collegelag där! Haha. De är kanske inte så jättekända för alla i Sverige, men i USA räknas de som bland de bästa. De kör på rena program med svåra skills, som de två college jag nämnt tidigare.

MSU har ett all-girl lag och ett coed lag. Båda lagen har många meriter och "national titles" bakom sig. All-girl laget är något större, de består av ca 30 medlemmar medans coed laget har runt 20 st. Tidigare var Tony Nash huvudtränare, men efter ett känt bråk med skolan så sparkades han tidigare år. Jag vet tyvärr inte vem som tagit över hans roll.

Deras maskot är en örn, så därför kallas lagen för Eagles.
På MSU kan man bl.a. studera konst, musik, språk, geografi och rymdteknik. De har lite av varje alltså!


MADE

Idag visades två avsnitt av Made med cheerleadinglag på MTV. Ett av de var samma avsnitt som visades förra veckan, men ett var ett annat som jag inte sett. Jag tror det finns ungefär fem olika med cheerleadinglag. Här under ser ni lite olika klipp från de olika. Tror det går att se något av avsnitten på MTV's hemsida.


Gorillaz


Power Cheer Juniors


Georgia Allstars

Georgia Allstars har länge varit känt för sin individualitet när det gäller program, musik, dräkter och kläder. Mycket av det har de att tacka ägaren, tränaren och koreografen Jamie Parrish för. Jag inspireras verkligen av honom! Även om det ibland inte träffar helt rätt (men oftast gör det) så försöker han tänka nytt!

Hittade några bilder på GA-tröjor. Hur bra?


Tryout t-shirt för 10-11. Lägg märke till att den gör det GA brukar göra i slutet av sina program (vet inte vad jag ska kalla det).

En till t-shirt inför den kommande säsongen. "Cheerleading is like fashion. One day you're in. The next, you're out." har de haft med i sin musik många år sedan, som de nu använder igen!


Här är deras kläder från föregående säsong. Inför Worlds hade de Worlds och en bock, eller om det var efter? Sen så en med "Pride of the South", som de alltid använder, eftersom Georgia ligger i södra USA. Ett av deras lag hade låten macho man i sin dans, så därför står det "Mucho Macho" på deras tröjor. Sist en tröja där det står "What part of forever did you not understand?".


Sist men inte minst Jamie Parrish himself med en tröja där det står "Pick on somebody your own size! Georgia All Star Semi-UNLimited Coed". Jag skulle tolka det som en pik till de som jämför deras semi-limited coed lag med unlimited lag som Top Gun och California Allstars.

Kentucky Universities!

College var det ja. Här får ni veta lite mer om två av de mest kända (för cheerleading alltså).

University of Louisville
U of L, som skolan också kallas, har seglat upp som en av de bästa och mest populära skolorna för all-star cheerleaders. Sammankopplat med skolan finns nämligen ett all-star program, GymTyme Allstars, som många tävlar med också. College cheerleading och all-star cheerleading skiljer ju ganska mycket, men då får de som vill chansen att hålla på med båda samtidigt.

Skolan har tre cheerleadinglag; small coed och large coed som tränas av Todd Sharp och James Speed och ett all-girl lag som tränas av Misty Hodges. Todd Sharp är huvudtränare för cheerleadinglagen på skolan. James Speed och Misty Hodges äger GymTyme Allstars tillsammans.

Skolan ligger som man kan höra på namnet i Louisville, delstaten Kentuckys största stad. Förutom U of L finns det fyra andra college i staden, men U of L är självklart störst. På skolan finns det 12 olika huvuddelar man kan studera, t.ex. konst, medicin och musik. Skolan har inte bara duktiga cheerleaders, utan de är i det stora sett kända för att vara duktiga på idrott.
U of L har en egen webshop där man kan köpa kläder i rött och svart. Många av kläderna har de deras maskot på, en kardinalfågel. Klicka HÄR för att komma till webshopen.Några av er kanske känner igen två personer i videon här nedanför? Neda och Demo som varit med på flera cheer camps i Uppsala blir båda intervjuade! Det här inslaget har sänts på CBS News i USA 2006.

Den andra filmen är från 2008. Där får man se lite av deras stunting skills. Även i denna film kan ni se Demo!
University of Kentucky

UK är lite av motsatsen till U of L, istället för att vara nyskapande och lite åt all-star gör de saker på tradionellt vis. De vill ha perfektion i allt de gör, så allt är extremt cleant!
Det tvistas om vilken skola som är högst ansedd inom cheerleading, men det är definitvt många som tycker att UK är nummer ett.

Skolan har två cheerleadinglag; blue squad och white squad. Blue squad är något mindre, och de är också det bästa laget. Huvudtränare är Jomo Thompson.

Som University of Louisville ligger även denna skola i Kentucky, i staden Lexington. På skolan finns det 16 olika delar, bl.a. ekonomi, design och polis/administration.University of Kentucky har såklart också en egen webshop där man kan köpa fan-kläder. Deras maskot är en tiger. Klicka HÄR för att komma till deras webshop.Första videon ni ser här under är på blue squad från i år. Andra videon är på lite partner stunt. Heeelt galet!


Mer musik!

Jag skriver mest om all-star cheerleading här, men jag tänkte fokusera lite på college nu ett tag! Skriva om lite olika lag, uttagningar och kanske någon intervju!

Här kommer några cheermixar från college-lag.


Hawaii Pacific University (large coed)


University of Louisville (small coed)


University of Louisville (large coed)


University of Louisville (all-girl)

Vilken är din favorit?


Brandon Allstars Senior Black


ACE Allstars Warriors


Kentucky Elite Cats

Viqueens Spirit


Cheerleading!

Såg precis att min blogg är på startsidan av blogg.se, wiho! Antar att det kommer en hel del läsare nu som inte håller på med cheerleading, så då tänkte jag bara snabbt berätta vad det är för något. Många brukar nämligen ha fel uppfattning!Som det står så har jag mycket bilder här i bloggen, eftersom jag fotar mycket på tävlingar och annat. Men jag skriver en hel del om själva idrotten också!Cheerleading är en lagidrott, men kan även tävla själv, två personer och med fem personer. I Sverige består lagen oftast av 15-20 personer. I USA, idrottens hemland, kan lagen bestå av upp till 36 personer (utan att räkna med reserver).

Både tjejer och killar kan hålla på med idrotten. Än så länge är det inte jättevanligt med killar i Sverige, men i USA är det desto vanligare. Där har vissa lag till och med fler killar än tjejer! Kan även tilläggas att när idrotten startades i USA för över 100 år sedan så hade den bara manliga utövare.


Top Gun från Miami.

Cheerleading kan man säga är en blandning av gymnastik och dans. På det så lyfter och kastar vi även varandra. Idrotten är rent utav farlig om man gör på fel sätt! Vi i Sverige är dock noga med säkerhet både på träningar och tävlingar.

I Sverige anordnas varje år fyra distriksmästerskap (DM), ett svenskt mästerskap (SM) och ett riksmästerskap (RM). På det så tävlar även vissa lag EM, VM och öppna tävlingar utomlands och i Sverige.


Power Cheer Eagles från Haninge, årets svenska mästare och bronsmedaljörer på EM i senior all female.


Anders och Carolina från GF Uppsalaflickorna, svenska mästare i partner stunt.

Cheerleading är en bra idrott på det sättet att nästan alla som vill kan hålla på med den, om man har kämparglöden! Eftersom vi lyftar varandra så har vi olika positioner. Man kan antingen bli lyft, då är man topp. Som topp måste man ha modet att bli slängd flera meter upp i luften. Man måste även vara vig, eftersom man drar "trick" när man står där uppe. Andra positioner är bas, då lyfter man andra, och då krävs det självklart att man är stark! Det krävs även mycket teknik. Sist kan man även vara bakperson, som också lyfter, men även stabiliserar. När man är bakperson håller man över baserna, alltså är det bra om man är lång.
Eftersom idrotten består av så många delar är man oftast extra bra på en del.

Vissa föreningar har så man kan börja redan när man är 3-5 år. Man kan dock inte börja tävla i cheerleading förrens man är 9-10 år. Många börjar dock på cheerleading mycket senare. Det finns ingen riktig åldersgräns för när man kan börja och hur länge man kan hålla på. Det är upp till en själv!
YouTube finns det hur mycket cheerleading som helst att se. Om ni vill se svensk cheerleading så kan ni enkelt söka på t.ex. "cheerleading sverige", så får ni upp massor!

Här under kan ni se Cheer Extreme, ett av de mest populära lagen i USA.Vill ni veta mer kan ni såklart fråga!

Black Hawks


Jaguars


Cheer Future backstage på RM


Flygirls ReunionVarje sommar har Cheer Extreme Senior Elite, FAME Super Seniors och Maryland Twisters F5 ett camp tillsammans under några dagar. I år var även två tjejer från Viqueens i Norge med, eftersom de är i USA och besöker Maddie! Campet kallas för "Flygirls Reunion". 2by2 var såklart där och filmade under helgen, och filmen kan ni se här ovan!

För att kunna se vem som går i vilket lag så har de olika lagen speciella kläder.
Gul tröja = Alla

Zebra sporttoppar och rosa rosetter = F5
Svarta sporttoppar = F5

Sporttoppar i teal och rosetter i teal = Senior Elite
Sporttoppar i hälften teal, hälften svart och rosa leopard bak = Senior Elite
Ljusrosa sporttoppar = Senior Elite

Silvriga sporttoppar och rosa rosetter = Super Seniors
Svarta sporttoppar med tryck = Super Seniors


Senior Elite och F5Ny cheerleadingblogg!

En ny blogg jag har börjat följa är "Operation: ICU 2011", där partner stunt-paret Mika och Mija från Funky Team Gorillaz i Finland bloggar. De skriver och lägger upp filmer från varje träning de har, så alla kan följa med i deras utveckling. De har tänkt tävla i partner stunt nästa år och deras mål är såklart att få tävla ICU Worlds 2011.

På bloggen finns det en knapp längst upp där det står "in english", men tyvärr uppdaterar de inte med så många inlägg på engelska. Google translate funkar ju alltid, man förstår det mesta av inläggen med hjälp av det. Och även om man inte orkar läsa så kan man alltid kolla på filmerna!

Klicka HÄR för att komma till bloggen.


Här är en film från deras första träning. De har hittills haft fem träningar. Tyvärr får jag inte in filmerna från deras blogg hit, förutom den här.


Här är en film från när de tävlade tillsammans på SM 2008.

Exclusive


Tryout till Eagles och Dragons

Träna och tävla med Power Cheer Eagles/Team Sweden 2010-2011

Vill du träna och tävla med Power Cheer Eagles/Team Sweden, med allt vad det innebär, nästa säsong? DM, SM, VM, + ev EM.

Vi har haft en 1:a tryout men fler tillfällen kommer. Hör av dig här, eller på mejl ([email protected]) om du är intresserad av att komma på en provträning.
OBS! Om du är medlem i en annan förening är det viktigt att du hör av dig snarast då 10/8 är deadline för att göra övergångar.

Psst! Datumen är bara random. Det är alltså ingen utsatt träningstid, utan bara en fingervisning om att det är möjligt att provträna nån gång mellan de datumena.

Träna med Dynamite Dragons 2010-2011
Nu söker vi nya medlemmar till Dragons inför nästa säsong. Säsongen består av koreografiläger med tränare från USAs främsta förening Top Gun All Stars, utomlandstävlingar och massa annat kul.

Skriv ett mail till [email protected] där du berättar vad du heter, din ålder och tidigare erfarenhet av cheerleading. Vi kommer därefter att kalla dig till Dragons try-out som kommer att ligga någon gång under v.31-v.33.

D5


Elite's tävlingar i höst!

Här i Sverige har vi ju ett cheerleadingförbund, men i många länder ser det annorlunda ut. I USA har de till exempel ett tiotal och i Tyskland har de två stycken. Ett av de heter Elite Brands, och de är på gång med väldigt mycket just nu. De anordnar flera tävlingar varje år, i augusti, september, oktober och november anordnar de hela 19 läger i Tyskland och Slovenien, de har en egen webshop och de har en tidning (Inside European Cheerleading Magazine). Man kan inte säga att de ligger på latsidan!

Nu under höstterminen har de lagt de flesta av deras tävlingar. Här under kan ni se information om de. Om ni har möjlighet, passa på att åka och kolla på en tävling. Höstterminen kan vara rätt seg ibland, men en tävling får alltid upp ens motivation! Jag kommer möjligtvis åka till någon av tävlingarna för att fota, eftersom Elite bjudit in mig som fotograf.

KidsCheer Trophy
Den här tävlingen fokuserar på yngre utövare - miniorer och juniorer. Tävlingen går av stapeln nu på lördag 24 juli på Skyline Park nära München, Tyskland. Eftersom tävlingen är för barn så ligger fokuset på att ha roligt. Skyline Park är en populär nöjespark som erbjuder 60 olika karuseller och berg- och dalbanor.

Scandinavian Cheer Trophy
Även denna tävlingen är i en nöjespark, något som i princip alla Elites tävlingar är. Platsen de har valt är Tivoli i Köpenhamn, Danmark. Datumet som är satt för denna tävling är 4 september. Under denna tävling samarbetar Elite Brands med Danska Cheerleaderförbundet, för att få många danska lag att ställa upp. Det finns många olika klasser att tävla i, allt från minior till senior, all girl och coed och group stunt.The European Open
ICU, International Cheer Union, är ett förbund som har sin bas i USA, men som har nära 80 medlemsländer runt om i världen. Tävlingen anordnas i ett samarbete mellan ICU och Elite. De har väldigt många klasser man kan ställa upp i. Tävlingen är tänkt som en europeisk version av Worlds, men lag runt hela världen är välkomna att ställa upp. Förra året tävlade t.ex. GC Troops från Sverige, NRC Tigers från Norge och Acension Eagles från Storbrittannien.
Tävlingen går av stapeln 18 september på Disneyland i Paris. Disneyland känner ni nog alla till! De har allt möjligt att erbjuda där inne, så jag tror ingen blir besviken. På Elite's hemsida har de ett speciellt paketerbjudande för de som bara vill åka dit och titta. Det finns flera olika typer av hotell man kan välja bland inne på Disneyland-området.

ELITE Beach Cup
4 december är det dags för årets upplaga av Beach Cup som arrangeras på Tropical Islands Resort, som ligger i närheten av Berlin, Tyskland. Detta är sjätte året Elite anordnar tävlingen, och den har verkligen växt till sig under senaste åren. Flera lag från Sverige och Norge har tagit chansen att få sig lite sommarvärme mitt i vintern inne på Tropical Islands. Bl.a. Musketeers Funky Cheer, Power Cheer och Malmö Allstar Cheer från Sverige och Viqueens och Charmers från Norge. Inne på Tropical Islands är det varmt året om, flera pooler finns tillängliga och de har till och med en strand!

´


Happy birthday!Maddie och Juliet är två kända ansikten från Cheer Extreme. Båda två har precis fyllt 17 år, Maddie 13 juli och Juliet 15 juli. Juliet fick en video av 2by2video när hon fyllde år, som ni kan se här under!

(Tycker detta var passande eftersom jag själv fyllde år igår, hehe.)


Senaste numret av Inside European Cheerleading Magazine

Mina bilder i reportaget om SM!


EM-filmer

Här är några fler filmer från EM!


GF Uppsalaflickorna Spirits - Partner Stunt


GF Uppsalaflickorna Spirits - Black Hawks


Youngstar Legends


Gothenburg Cheer One - Bobcats


Copenhagen Cheerleaders

Viqueens and Kings

i

Cheerleading på tv!

Byt över till MTV! Det är nämligen cheerleading med på Made där just nu. Jag har sett flera olika avsnitt med cheerleading på Made, men detta har jag faktiskt inte sett!


Soffe Design Studio

Soffe har startat en ny grej på deras hemsida som heter "design studio". Där kan man designa antingen ett par cheer-shorts, ett linne, en långärmad tröja eller en t-shirt med färg, text, clipart eller en egen logga. Det man önskar alltså! Rolig idé av Soffe som jag tror många kommer nappa på! Klicka HÄR för att komma till Soffes design studio.Kiara Nowlin Q&A

Kiara Nowlin har anlitat ett företag som gör filmer och marknadsför henne på YouTube. Nu har det precis kommit ut två videos där hon svarar på frågor som hennes fans har ställt till henne. I andra delen kommenterar hon även några av ryktena som sprids runt om henne och så visas reklamfilmen för WNBA där hon är med.
Tyvärr går det inte att lägga upp filmerna här eftersom de gjort så man inte kan "embed" de. Klicka HÄR för första delen och HÄR för andra delen.Fabest 5ive


GC Troops


Fler videos!

Samtliga filmer är svenskar som lagt upp, jag tycker vi är duktiga på att lägga upp på YouTube ;) De tre sista är mina.


GF Uppsalaflickorna Spirits Black Hawks, femte plats i senior mixed.


Viqueens Incredible, guld i junior all female.


Viqueens Unique, silver i junior mixed.


Dynamite Diamonds, fjärde plats i junior all female.


SK Flip Piran, silver i group stunt mixed senior.


Viqueens Innovation, sjätte plats i partner stunt.


SD Cheerleader Smart, nioende plats i senior mixed.


GF Uppsalaflickorna Spirits Excaliburs, brons i junior mixed.


Gothenburg Cheer One Bobcats, femte plats i junior all female.


Gothenburg Cheer One Bobcats Stunt, silver i group stunt all female junior.


Musketeers Funky Cheer, sjätte plats i group stunt all female junior.


Musketeers Funky Cheer, sjunde plats i senior mixed.


Power Cheer Fabest 5ive, silver i group stunt all female senior.


Power Cheer Eagles, brons i senior all female.


GF Uppsalaflickorna Black Hawks, femte plats i senior mixed.

Musketeers Funky Cheer


Anders & Carro

(Kunde inte ta bilder eftersom filmkameran och det var i vägen.)Eagles


Dragons


JECC 2010

Eftersom jag bara såg group stunt och cheerdans på söndagen känner jag inte att det är lönt att skriva någon sorts sammanfattning, eftersom jag ändå inte är insatt i dans och det knappt finns några filmer. Filmer som finns ute på YouTube kan ni dock se här under!


Viqueens Passion, som tog hem guldet i group stunt all female junior. Gaaalet bra!


GCO Bobcats group stunt, som tog silver. Grattis tjejer!


GCO Bobcats som kom på femte plats.


GF Uppsalaflickorna Spirits Excaliburs som tog brons i junior mixed-klassen!


Funky Dance Juniors från Finland.


Funky Team Mini Monkeys, ett miniorlag som fick uppträda på tävlingen. Jag fick även se de träna en stund i fredags i deras träningshall! :)

Videos

Hittat lite fler filmer från seniordagen, here you go!


Funky Team Gorillaz partner stunt


TCS Tampeere partner stunt


FTG Allstars partner stunt


Nuggets partner stunt


NRC Tigers Coed Elite


STCA group stunt all female


Rockets Cheerleaders group stunt all female


PCT Matches


Jaguars group stunt mixed

ECC 2010 - Lördag

Group Stunt All Female Senior
Group stunt all female senior var en av de klasser med hårdast konkurrens, åtminstone på pappret. Två från Norge, två från Sverige och två från Finland + 6 group stunts från andra länder.
Vann gjorde Viqueens M, som var något av "underdogs", eftersom de inte tränat i flera år som många av de andra group stuntsen. M hade ett program fyllt av svåra stunts och baskets i ett högt tempo. Dessutom satte de sitt program riktigt bra, vilket det var flera som inte gjorde.

Silvret gick till SVERIGE och Fabest 5ive från Power Cheer & Dance. Jag tror ingen i Sverige är förvånad att de placerade sig så bra, med tanke på vad de visat i år och deras resultat på tidigare tävlingar. Fabest har tidigare tagit två brons på EM, så nu klättrade de alltså en placering upp till silvret, trots hårdare motstånd än någonsin.

Tredjeplatsen tog Exclusive från HAC hem. En group stunt från Finland som inte tränat tillsammans alls länge, bara i några månader. Kan även tilläggas att en av baserna var väldigt skadad och gick på kryckor dagen efter. Kanske var det värt kryckorna, men tanke på EM-bronset.

I alla klasser kommer jag nog inte nämna de som kom under pallen, men i denna klass fanns det ju så otroligt många bra, så då bara måste jag nämna resten. Fjärdeplatsen gick till Viqueens Shorties, förra årets EM-guldmedaljörer. De hade tyvärr några fall som gjorde att de hamnade utanför pallen.
På femte plats kom V5 från HAC, som likt Exclusive inte heller tränat särskilt länge.
Sjätteplatsen tog Dynamites D5, efter en miss i programmet. Otroligt tråkigt, då jag såg de klocka sitt program på deras genrep. Bara någon dag innan EM fick de dock korta ner sitt program med 20 sekunder, eftersom på EM får stunt-program bara vara 1:10, något som D5 missat.Partner Stunt
Guld till Funky Team Gorillaz partner stunt-par. I denna klass var det mycket fall, men finnarna körde på cleant, vilket lönade sig! Jag fick höra att detta inte är deras bästa partner stuntare i laget Gorillaz, men som ni som var där såg var de riktigt grymma ändå!

Silver till tyska FTG Pfungstadt (roligt att de har samma förkortning som Funky Team Gorillaz). De hade riktigt grymma skills och hade bland annat rewind till heelstretch i programmet. Några missar gjorde att de inte nådde ända fram till guldet.

Tredje plats tog SK Flip Piran från Slovenien hem. Likt tyskarna är de riktigt duktiga, men lyckas inte köra programmet klockrent.

Precis utanför pallen hamnade partner stunt-paret från min förening, GF Uppsalaflickorna Spirits. Alltså fjärde plats för Anders och Carolina. Riktigt roligt, när det var så hårt motstånd! Tyvärr hade de en liten miss i början av sitt program och en i slutet.

Group Stunt Mixed Senior
Mixed-stunten var en rolig kategori, på så vis att varken vinnarna eller bronsmedaljörerna var "national champs" innan de åkte till EM. Nu visade de dock var skåpet ska stå och tog hem medalj! Roligt!

Guldet gick till Viqueens and Kings. Klockrent program med hög svårighet, så det var ingen snack om saken att de skulle ta hem guldet.

Silver till SK Flip Piran, group stunten alla pratade om på tävlingen. Vad säger ni om 720 upp till cupie, 720 igen och på det 360 till scorpion (tror jag det var)? Helt insane! Programmet var dock inte klockrent, så det blev inget guld för de.

Bronset gick otippat till GC Troops Mercenaries från Sverigeeee! Hade nog ingen tippat på innan, men det visar hur långt man kan komma med ett cleant program som ligger på ens rätta nivå. Grymt av er! Kan även tilläggas att de fick köra sitt program två gånger, första gången utan musik eftersom arrangörerna trodde att skivan var trasig, och sen med musik eftersom de hade fel. Bra gick det ändå!

Sjätte plats till Musketeers Funky Cheer, efter många missar. Tråkigt!Cheer All Female Senior
En spännande klass med många bra lag. Tråkigt nog hade många lag missar i bygg i sina program. Vi i Sverige kan dock vara stolta över Eagles och Dragons som båda körde klockrent! Way to go!

Guldet gick inte oväntat till Viqueens Spirit från Norge. Grymma rakt igenom, som ni ser på filmen lite längre ner.

Silver till finnarna Golden Spirit Angels, som var på hemmaplan i Helsingfors. De hade några missar, vilket jag trodde skulle få ner de till en lägre placering, men det blev ändå ett silver för laget!

Brons till Sverige och Power Cheer Eagles. Klockrent program, som alla tävlingar igenom hela året. Lämnar inte cheer-Sverige besvikna, med tredje EM-bronset på fyra år.

Dynamite Dragons tog en femte plats, vilket många var förvånade över eftersom de satte sitt program, och många andra inte gjorde. På EM så brukar dock program som är lite mer åt college/ICU Worlds-hållet gå hem. Dragons kör på all-star, som nog blev deras fall nu på EM. De ska dock vara sjukt stolta över deras prestation!Dance Senior
Back to back European Champions blev Sirens Sr. Dance Team från Norge! Jag brukar inte vara så insatt eller road av cheerdans kan jag erkänna, men de här gillar jag! Så himla bra!

Silvret gick till Finland och Dream Team Dancers.

Brons till Non Stop från Ryssland.

Julle Allstars kom på sjunde plats.Cheer Mixed Senior
Även i denna lagklass var det favoriterna som gick hem med guldet. Funky Team Gorillaz från Finland imponerade stort med deras crazy stunts, t.ex. fyra trevåningar samtidigt.

Silver till Viqueens Force från Norge. Det tror jag de är otroligt nöjda över, eftersom en del bygg föll, likt silvermedaljörerna i all female-klassen.

Bronset tog HAC Xray från Finland. Även de körde inte perfekt, men med mycket energi, som gjorde de roliga att titta på!

På femteplatsen såg vi GF Uppsalaflickorna Spirits Black Hawks, som jag är imponerade över, även om jag går i samma förening. Stor skillnad från SM!
Musketeers Funky Cheer på sjunde plats. Mycket fall i byggen, som drog ner deras placering.Resultat från EM 2010

Tydligen hade jag synts ganska mycket på livestreamen? Haha, roligt! Kommer en resumé från EM senare ikväll! Här är i alla fall resultaten från tävlingen. Extra mycket grattis till de svenskar som tog medalj! Sverige tog totalt två silver och tre brons.

GROUP STUNT ALL FEMALE SENIOR
1. Viqueens M - Norway - 38,33
2. Power Cheer & Dance Fabest 5ive - Sweden - 37,33
3. Helsinki Athletics Cheerleaders Exclusive - Finland - 37,00
4. Viqueens Shorties - Norway - 34,00
5. Helsinki Athletics Cheerleaders V5 - Finland - 32,67
6. Dynamites D5 - Sweden - 31,67
7. MSV 90 e.V. The Incredible Angels - Germany - 28,67
8. STCA - UK - 26,67
9. Aarhus Tigers Terrific - Denmark - 26,67
10. Rockets Starfighter - Denmark - 25,33
11. Fuego Fame - Germany - 24,67
12. Wild Spirit Allstars - UK - 20,33

PARTNER STUNT
1. Funky Team Gorillaz - Finland - 35,67
2. FTG Pfungstadt - Germany - 34,67
3. SK Flip Piran - Slovenia - 31,67
4. GF Uppsalaflickorna Spirits - Sweden - 27,00
5. FT 1844 Freiburg Nuggets - Germany - 26,33
6. Viqueens Innovation - Norway - 26,33
7. Tampereen Sisu Cheerleading - Finland - 23,33
8. Wapz Magnificent - Norway - 19,00

GROUP STUNT MIXED SENIOR

1. Viqueens and Kings - Norway - 39,67
2. SK Flip Piran - Slovenia - 36,67
3. GC Troops Mercenaries - Sweden - 34,67
4. NRC Tigers Sheriff - Norway - 32,67
5. PCT Matches - Finland - 32,67
6. Musketeers Funky Cheer - Sweden - 29,33
7. Jaguars - Finland - 27,67
8. PCV Potsdam panthers e.V. Crhisa Und Die Jungs - Germany - 27,33
9. Siam Hornets Hanau - Germany - 26,67
10. STCA - UK - 26,33
11. Copenhagen Cheerleaders - Denmark - 23,00
12. Extra - Russia - 22,33
13. Aarhus Tigers Mighty - Denmark - 21,67
14. Wild Spirit Allstars - UK - 20,33
15. Demetra - Russia - 19,00

CHEER ALL FEMALE SENIOR
1. Viqueens Spirit - Norway - 81,00
2. Golden Spirit Angels - Finland - 73,00
3. Power Cheer & Dance Eagles - Sweden - 70,67
4. Northern Lights Diamonds - Finland - 69,00
5. Dynamite Dragons - Sweden - 65,67
6. NRC Tigers Elite - Norway - 65,33
7. Fuego Migajas - Germany - 56,67
8. Aarhus tigers Unique - Denmark - 54,00
9. UCB Legends - Germany - 49,67
10. Assol A.J. - Russia - 48,67
11. STCA - UK - 46,67
12. Wild Spirit Allstars - UK - 36,67

DANCE SENIOR

1. Sirens Sr. Dance Team - Norway - 77,33
2. Dream Deam Dancers - Finland - 72,33
3. Non Stop - Russia - 72,00
4. Funky Dance Team - Finland - 70,00
5. Assol Electra - Russia - 64,00
6. Showdance Plock - Poland - 60,33
7. Julle United Allstars - Sweden - 58,33
8. Flash Senior - Poland - 53,67
9. SC Buschhausen 1912 e.V. Silver Stars - 52,00
10. Sirens Sr. Dancers - Norway - 51,33

CHEER MIXED SENIOR

1. Funky Team Gorillaz - Finland - 81,67
2. Viqueens Force - Norway - 72,67
3. Helsinki Athletics Cheerleaders Xray - Finland - 67,67
4. Fenomen-A - Russia - 67,00
5. GF Uppsalaflickorna Spirits Black Hawks - Sweden - 62,67
6. NRC Tigers Coed Elite - Norway - 62,33
7. Musketeers Funky Cheer - Sweden - 56,67
8. No Limit - Russia - 55,00
9. SD Cheerleader Smart - Slovenia - 54,67
10. FTG Pfungstadt - Germany - 53,00
11. Cats - Germany - 48,00
12. STCA - UK - 46,00
13. Wild Spirit Allstars - UK - 42,00

GROUP STUNT MIXED JUNIOR
1. Riesaer Cheerleaderverein e.V. Blue Sky - Germany - 31,33
2. Maximum Cheer Elite - UK - 28,33
3. Berlin Thunderbirds Blue Destination - Germany - 27,67
4. Classic Stars Scittles - Russia - 27,33
5. Åsane Seahawks Power - Norway - 24,33
6. cvetka Golarja Flowers - Slovenia - 23,00

GROUP STUNT ALL FEMALE JUNIOR
1. Viqueens Passion - Norway - 41,67
2. Gothenburg Cheer One Bobcats Stunt - Sweden - 40,00
3. Golden Spirit Disco Worms - Finland - 36,33
4. TCS Smash - Finland - 35,33
5. Happy Angels - Russia - 30,33
6. Musketeers Funky Cheer - Sweden - 29,67
7. Cvetka Golarja Flowers - Slovenia - 29,33
8. NRC Tigers Dreamy - Norway - 29,33
9. Riesaer Cheerleaderverein e.V. Little Mistakes - Germany - 28,33
10. Divas Youngsters - Denmark - 26,67
11. Aarhus Tigers Fusion - Denmark - 26,33
12. STCA - UK - 24,00
13. KSV Holstein/Flashing ShiLis - Germany - 22,67
14. Gemini G.C.C. Extreme - UK - 22,33

DANCE JUNIOR

1. Flash Junior - Poland - 69,67
2. Power Girls - Poland - 69,33
3. Pike - Slovenia - 58,33
4. ECT Eagles - Norway - 58,00
5. Sirens Jr. Elite - Norway - 57,33
6. Northern Lights Junior Dance - Finland - 56,67
7. Julle United Smallstars - Sweden - 54,67
8. Dance Delight - TSV Rudow 1888 e.V. - Germany - 52,33
9. Victoria - Russia - 49,33
10. Hawks Cheer Team - UK - 47,00
11. Funky Dance Juniors - Finland - 46,33
12. SC Buschhausen 1912 e.V. Junior Stars - Germany - 46,33
13. Aarhus Tigers Divine - Denmark - 45,67

JUNIOR CHEER MIXED
1. Helsinki Athletics Cheerleaders Xtreme - Finland - 72,67
2. Viqueens Unique - Norway - 69,67
3. GF Uppsalaflickorna Spirits Excaliburs - Sweden - 64,00
4. Riesaer Cheerleaderverein e.V. Spicy Angels - Germany - 60,67
5. PCV Potsdam panthers e.V. Wild Panthers - Germany - 5200
6. Maximum Cheer Elite - UK - 49,00

JUNIOR CHEER ALL FEMALE
1. Viqueens Incredible - Norway - 81,00
2. Golden Spirit Whitelighters - Finland - 80,67
3. Helsinki Athletics Cheerleader JR Elite - Finland - 7,3,33
4. Dynamite Diamonds - Sweden - 72,33
5. Gothenburg Cheer One Bobcats - Sweden - 69,67

6. UCB Toungstars Legends - Germany - 64,67
7. Charmers Enchanted - Norway - 64,67
8. Aarhus Tigers Fusion - Denmark - 55,67
9. Rockets Explorer - Denmark - 48,67
10. Maximum Cheer Elite - UK - 48,67
11. Hawks Cheer Team - UK - 47,33

Dags för EM!

Imorgonbitti åker jag över till Helsingfors! Ska bli suuuperroligt. Jag vill önska alla svenska lag lycka till i helgen! Jag tycker vi alla ska heja på varandra, när det ändå är en internationell tävling. Aight? LET'S GO SWEDEN!

För er som inte ska till EM så kan ni ändå se tävlingen där hemma live, genom live stream som ni hittar HÄR. Här under kan ni se de ungefära tiderna då varje klass startar. Har ändrat så det är svensk tid, så ni slipper tänka om :)

Lördag (senior)
Invigning - 12:00
Group Stunt Senior & Partner Stunt - 12:25
Group Stunt Mixed - 13:15
Cheer All Female & Dans - 14:45
Cheer Mixed - 16:20
Prisutdelning - 17:50

Söndag (junior)

Invigning - 12:00
Group Stunt Mixed - 12:25
Group Stunt Junior & Dans - 12:50
Cheer Mixed - 15:40
Cheer All Female - 16:10
Prisutdelning - 17:45

Fabest 5ive


Eagles part 2


Eagles part 1


Fabest backstage


Eagles backstage


Diamonds


Dragons


Genrepsturnén fortsätter...

...till Haninge! Power Cheer imorgon alltså. Imorgon kommer även alla bilder från Dynamites genrep.

Här under har ni tre bilder så länge.


Blogg t-shirt!

Idag fick jag hem en t-shirt från min blogg-BFF Marte som driver cheerleading.blogg.no. Visst är den fin? Ni kan också vinna en sån, genom att vara med på hennes tävlingar. Håller på uppdaterade på hennes blogg för att inte missa nästa tävling!
(Tack tack tack för tröjan, du är bäst!)


Säljer EM-biljett!

Jag har en biljett över till EM här hemma, både lördag och söndag. Om någon är intresserad av antingen en dag eller båda dagar så kan ni kontakta mig!

Den röda fläckan på bilden är ungefär där biljetten är.


D5 på EM-genrepet


Black Hawks


Excaliburs


Anders & Carro


Next up; EM-genrep!

Jag tror inte det blir någon bloggning förrens på måndag kväll. Imorgon ska jag på både min förenings och Dynamites EM-genrep, så jag kommer ha fullt upp.

Här under ser ni några bilder på Dragons från VM-genrepet i våras.


Laney Madsen - Skills video

Hittade den här filmen på YouTube nyss. Det är Laney Madsen, som jag nämnt tidigare. Jag blev väldigt imponerad när jag satt här hemma och tittade på filmen. Hon har verkligen utvecklat sig inom gymnastik! I tidigare filmer har hon bara kört flickis, men nu skruvar hon och allting. Så roligt att se!

Laney är 9 år gammal och går i Wild Cheer i Tyskland. Båda hennes föräldrar är cheerleaders, så hon har tränat cheerleading sen hon i princip föddes.


Cats


Cheerleader i SYTYCD!

I den pågående säsongen av tv-programmet So You Think You Can Dance finns det en deltagare som är all-star cheerleader! Roligt att det finns en sådan representerad i programmet, även om det inte handlar om cheerleading just där. Det lyser dock igenom ibland, som på uttagningen då hon gjorde vad domarna kallade "assisterad arabesque", men som vi kallar scale. På SYTYCD hemsida har de lagt upp varje deltagares "signature move", och hennes är "back split", eller som vi kallar det scorpion/spike.

Vem är den här personen då? Jo, hon heter Lauren Froderman. Hon är 18 år och kommer från Phoenix. Tyvärr vet jag inte vilket lag det är hon går i. Det finns flera riktigt bra all-star lag i Phoenix, bland annat Nor Cal Elite, American Elite och Elite Cheer and Dance (haha what's up med Elite?). Det finns även mindre gym, så det är svårt att veta. Kanske nämner hon det senare i programmet!

Jag tittar på programmet vart eftersom det visas på tv, alltså inte på internet. Så jag kan inte inte spoila något för er ;) I båda filmerna här under nämner hon cheerleading.


Rea på Nfinity!

Jag vill bara tipsa om att Spirit Innovations har rea på sina Nfinity-skor just nu. Klicka HÄR för att komma till SI.


Schema för EM

Hittade precis schemat för EM. Förstår inte grejen med att vissa klasser går parallellt... För det första hur de ska kunna göra det, om de då separerar hallen? Musiken kommer väl höras igenom? Dessutom är jag ledsen för att jag kommer missa två av tre starter från min egen förening! Jag åker liksom dit för att heja på de.Prisutdelning

Det här är de sista bilderna från SM, yeeey!


Legends


MFC


Pearls/Allstars


Eastcoast/Dynamites


Haninge Cheer Elite


EM-genrep

Nu inför EM har de flesta lag genrep innan de åker till Helsingfors. Här under ser ni tre stycken, som är öppna för alla att gå på.

GF Uppsalaflickorna Spirits
Söndag 4 juli klockan 17:00 i C-hallen på Fyrishov.

Medverkande lag/starter:


Excaliburs - Junior mixed


Black Hawks - Senior mixed


Anders & Carolina - Partner stunt

Brommagymnasterna Dynamites
Söndag 4 juli klockan 19:30 i Blackebergshallen.

Medverkande lag/starter:


Diamonds - Junior all female


Dragons - Senior all female


D5 - Group stunt all female senior

Power Cheer & Dance
Onsdag 7 juli klockan 19:30 i Svartbäcksskolan. 20 kr inträde!

Medverkande lag/starter:


Eagles - Senior all female


Fabest 5ive - Group stunt all female senior

Malin Holmqvist


First Friday

USASF, The United States All Star Federation, har ett slags månadsbrev på internet som heter First Friday. Med namnet menas det att det kommer ut första fredagen varje månad. Innehållet är allt från små till stora nyheter. I juni-numret har de bland annat med en väldigt intressant artikel om sportsmannaanda. De skriver inte bara om cheerleading, utan om cheerdans också. I senaste numret har de med en hel del om Dance Worlds.

För att läsa det senaste numret, klicka på bilden.Vårat svenska förbund SCF kommer även de ut med informationsbrev då och då. Ett har kommit ut nyligen, nu i juni, som kan vara värt att läsa. Klicka HÄR för att läsa det.

Vad gick snett?

Såg några bilder på ett lag som heter Force (antar jag), som verkar ha tagit lite för mycket inspiration från Top Gun. För de kan ju knappast ha undgått att Top Gun har i princip likadana dräkter? Tja, ibland går saker och ting lite snett!


MFC

Några av er har faktiskt blivit bättre på att sluta klaga, och börjat förstå att det inte går snabbare med bilderna från SM/RM när ni tjatar. För det är faktiskt vad många av er gör. Bilder på alla lag kommer att komma upp, jag lovar! Jag har inte allt för mycket kvar av SM nu, åtta starter och prisutdelning om jag räknat rätt. RM desto mer, men ni märker ju att jag laddar upp mer och mer, visst? Så sluta oroa er! Jag kan säga att jag blir mer peppad att redigera när jag får uppmuntran, än när jag får höra tjat.

Worlds 2010

Hittade denna underbara trailer för Worlds 2010 gjord av massa klipp från ESPN.Worlds 2011 går av stapeln i Orlando, som alltid, den 28 april till 2 maj.

RSS 2.0