Cheer in Style

Cheer in Style är en hyffsat ny hemsida som säljer allt möjligt som har med cheerleading att göra. Allt från t-shirts och shorts till mattor och böcker. Hemsidan är dansk och sköts av Carina från JAM. Verkligen ett bra alternativ om man inte vill beställa från USA. Cheer in Style känns mer modern än många andra europeiska cheerleading-webshops.

Klicka HÄR för att komma till hemsidan.

De säljer även Nfinityskor, som blivit ganska populära i Sverige det senaste året. Kom dock ihåg att skorna är utformade för att användas på mattor, inte på golv!


Courtney Smith-Pope kommenterar...

Folk älskar att diskutera om Senior Elite, vilket även medför många rykten.

"
Stolen and released are not the same thing. I have no issue with the music being shared once the kids on the team and the fans that helped me so much receive it. Neither of those have happened because like our routines it's still a work in progress. A heartfelt thanks to everyone who had a hand in it and I wish I could have made good on the promise I made you. Thanks also for commentary on the routines both good and bad. It is appreciated as we can only see as high as the collective shoulders we stand on. Long live Allstar Cheerleading and Taylor swift for that matter for singing songs like "long live" that remind me why it's worth it."


Dragons dag ett!

Förra helgen var jag och besökte Dynamite Dragons när de hade camp. Under campet lärde de sig hela sin koreografi från deras koreografer José, Greg och Ben som i vanliga fall håller hus hos Top Gun i Miami, Florida.

Riktigt roligt att få se Dragons program växa fram från början till slut! Bilderna här under är från första dagen. Del två kommer om några dagar!


Mer Cheer Extreme


Small Senior 5


Coed Elite


Part two of the X evoulution has arrived!

Vad tycker ni om Senior Elites musik?

Jag älskar den faktiskt... Trots att jag inte brukar gilla deras musik i vanliga fall. Gillar deras voice overs, som syftar på deras worlds title från i år. Roligt att de har svensk musik med i år igen!

Update:
Courtney Smith Pope, Cheer Extremes ägare, frågade faktiskt om hjälp med musiken för ett tag sedan! Folk fick skicka in förslag och de som fick sin musik med skulle vara de första att få musiken skickade till sig. Cheer Extreme är otroligt smarta som låter sina fans engagera sig och vara en del av de. Inte bara med musiken nu, jag skrev ju tidigare om Maddies stunt också!


Reklamfilmer

Fick ett tips om att USC är med i EFs nya reklamfilm. Dock så är personerna i cheerleadingdräkterna inte från USC, utan de har bara lånat dräkterna.Tror jag lagt upp den här reklamfilmen i bloggen förut, men äsch, nu kommer den igen isåfall! Jag och några från mitt lag är med i bakgrunden och Apaches (gamla mixed-stunten) syns lite mer. En av "sopgubbarna" i orangea kläder har även gått i Black Hawks! Tror den ska börja visas på tv någon gång i början av nästa år!Här är några bilder bakom kulisserna.


Hellcatssss

Avsnitt sju HÄR.

Redigering

Tiden runt SM, RM och EM hade jag otroligt mycket bilder att redigera, och ni var många som tjatade, remember? Hehe. Flera undrade hur lång tid jag faktiskt lägger ner på att redigera. Jag brukar inte sitta och räkna, men just idag gjorde jag det :) Bilderna från Dragons camp tog mig fyra timmar att redigera. Det var några hundra bilder från början, som sedan blev till 154 bilder.

Vissa bilder redigerar jag mer och andra mindre. Det som tar mest tid (och som är absolut tråkigast) är att lägga på vattenstämplarna.
Cheerleading fansite

Jag har precis blivit intervjuad av en annan cheerleadingblogg, väldigt roligt! Klicka HÄR för att se.

Black Hawks får besök!

I början av november får USC Black Hawks besök av amerikanen Mitch. Han har tidigare varit både captain för University of Kentucky och Team USA. Han är även med i UCA Staff.
Han kommer coacha men inte koreografera till Black Hawks.


Eiker Open

I helgen som var gick Eiker Open av stapeln i Norge. Jag var där för två år sedan och tittade. Väldigt roligt att få se mer av norsk cheerleading och det är roligt att det är så många tävlande så pass tidigt. I år har tävlingen utvecklats och de har nu lagt tävlingen på två dagar istället för en. Lördagen var juniorer och söndagen seniorer. Här under ser ni lite filmer!


Viqueens - Junior Group Stunt (första plats) ny topp från EM!


Viqueens - Ida och Lars (andra plats)


Viqueens - Spirit (andra plats)


Viqueens - Force (första plats)


Viqueens - Incredible (första plats)


NRC Tigers - Senior Elite (första plats)


Charmers - Allstars (tredje plats)


Charmers - Enchanted (andra plats)


NRC Tigers - Ultimate (första plats)

Skriv din fråga till Maddie!

Just nu (23:09) har man chansen att ställa frågor till Maddie Gardner på Varsitys Facebook. Hon svarar på de direkt! Tror det är nu mellan 23 och 00, så passa på om det är något ni alltid velat fråga Maddie.

Klicka HÄR för att komma dit.


Dragons

Några bilder från helgen. Det kommer mer snart!


Intervju!

Jag har gjort en intervju med Edda som är ett år i USA på "high school year". Hon har en väldigt uppdaterad blogg som ni hittar HÄR.Var i USA bor du och hur länge ska du vara där?
Jag bor i Ohio och kommer stanna här till i juni.

Hur känns det att bo i en annan familj? Trivs du?
I början kändes det lite konstigt, kände mig mer som en gäst. Men jag kom snabbt in i det och jag känner mig verkligen som en i familjen. Jag trivs hur bra som helst, och att hela familjen älskar cheerleading gör ju inte saken värre ;)

Vad heter ditt lag? Hur ofta tränar ni?
Mitt lag heter Ohio Valley Allstars och jag är med i senior 2 laget Iconz. Vi tränar 2 gånger i veckan + några söndagsträningar ibland. Sedan har jag även 2 gymnastikträningar i veckan.Känner du att du har utvecklats mycket i cheerleading den tid du varit där?
Jag har utvecklats väldigt mycket. Mina hopp har utvecklats jättemycket och de börjar se riktigt bra ut. Även min gymnastik har utvecklats väldigt mycket. Vi har många bra tränare och jag får den hjälp jag behöver.

Vad är den största skillnaden mellan USA och Sverige? Både cheer och over all.
Hm.. Största skillnaden är nog inom cheer att man inte har någon ramsa i programmet, och stunt-lag verkar inte vara en så stor grej här borta. Nästan alla cheerleaders här började när de var ca 3-4 år gamla i Tiny's laget. Hela grejen med att ha ett stort lag och en hall med 3 fullstora golv är nytt för mig då jag kommer från en väldigt liten förening i Sverige (som inte ens finns kvar längre). USA är ändå rätt likt Sverige tycker jag, egentligen är det ju så annorlunda det kan bli. Men allting känns så naturligt och bra. Inga stora kulturchockar har jag varit med om i alla fall.Vad har varit det bästa med att bo i USA hittills tycker du?
Det bästa är faktiskt att jag får bo här borta. Att få träna cheerleading och få tävla i ameikanska tävlingar är något som känns otroligt coolt och jag hade aldrig kunnat drömt att få göra något liknande. Även att få gå på high school ett år är en stor dröm som har gått i uppfyllelse för mig. Hela resan är något jag drömt om sedan jag var liten.


Senior Elite 2010-2011!
Senior Elites program då. Vad tycker ni? Jag är pyttelite besviken... För att vissa saker inte känns så nya! Men men men, deras första stunt dödar mig! Sjukt grymt. Jag ser fram emot att få se ändringarna i programmet under säsongens gång, sägs ju att de höll tillbaka med en del!

CEA Showcase


Coed Elite


Coed Elite's dans


Small Limited Coed (Kernesville)


Large Limited Coed (Raleigh)


Small Senior Sharks


Junior Coed Elite Mustangs


Junior Elite

Cheer Extreme Showcase

Showcase är en slags uppvisning där alla lag i föreningen/programmet/gymet visar sina program. I USA har i princip alla detta, för att ha som ett slags genrep innan tävlingssäsongen drar igång. Många brukar hålla det hemligt, för att de inte vill att lagens program ska läcka ut innan första tävlingen.

På söndag har Cheer Extreme sitt showcase. De har tvärt emot alla bestämt sig för att visa det... Över hela världen! Det kommer live-sändas över internet. Förmodligen kommer det kunna gå att se filmerna efteråt och en del kommer säkerligen dyka upp på YouTube också. Cheer Extreme har ungefär 40 lag, så det är många program som ska visas upp... Haha.

För att kunna se det på söndag så gäller det att ni registrerar er på den HÄR hemsidan. Exakt hur det går till sen vet jag inte, vi får helt enkelt se. I USA (North Carolina) börjar det 12:00pm, det är sex timmars tidskillnad, alltså bör det börja klockan 18 här. På Facebook står det att det ska hålla på fram till 6:30pm, 00:30 här.

Senior Elite showcase 2009


Inside European Cheerleading #10

Igår fick jag hem det nyaste numret av Inside European Cheerleading Magazine. Som vanligt (hehe) är mina bilder med. Denna gång från EM. Bilderna är på Golden Spirit Angels, Viqueens Spirit, Power Cheer Eagles, Viqueens Passion, Dynamite D5, Power Cheer Fabest 5ive, Funky Team Gorillaz, Dynamite Dragons och Viqueens M.


Denna gång har de lagt in lite reklam för min blogg också, woho, men tyvärr syns den knappt... Så det kanske inte var så mycket att hurra för.


Hittade en bild på GCO Jaguars i tidningen också.

Uppdatering om camp!

Power Cheer har imorgon (?) sin sista dag av camp med sina koreografer Peter och Java. Cougars, junior avancerad, och Eagles, senior avancerad, är de lag som deltar under campet. En del bilder hittar ni på Eagles blogg HÄR. Hoppas de kommer lägga ut fler bilder och uppdatering där snart (hint hint)!


Bilder tagna av Lovisa Hägg och Mindy Rostedt.Gothenburg Cheer One har också camp just nu med två killar från Cheer Extreme - Jamein och Spencer. Jamein går dock inte i Cheer Extreme längre, men han koreograferar för deras lag ibland.
De kommer koreografera till deras junior- och seniorfortsättningslag Cats och Cougars och även coacha deras stunter.


Bild lånad från Jenny Tetri.

Som jag sa i förra inlägget, har ni info om era koreograficamp får ni väldigt gärna kommentera! Efter helgen kommer det självklart mycket uppdatering om Dynamite Dragons camp eftersom jag kommer vara där under helgen. Kommer även inlägg om GC Troops och USC!

Hellcats

Nu har jag gjort en kategori där ni hittar alla Hellcats-avsnitt. Klicka HÄR för att komma till kategorin.

Antal medaljer på Worlds - CA leder stort!


Totalt Guld Silver Brons
1.
Cheer Athletics 19 9 7 3
2.
Stingrays 12 6 4 2
3.
Cheer Extreme 11 1 5 5
4.
Gym Tyme 9 9 0 0
5.

World Cup 9 5 2 2
6.

Spirit of Texas 9 4 4 1
7.
Top Gun 8 4 1 3
8.

Maryland Twisters 7 3 1 3
9.

California All-Stars 7 2 4 1
10.

Georgia Allstars
5 2 2 1
11.

Twist & Shout 5 0 3 2

Rätt sko för rätt användningsområde

Nfinity
Det överlägset populäraste märket bland allstar-cheerleaders i USA. 90% av alla "world champions" har Nfinity. Populäriteten tror jag har kommit från att de är extremt lätta och mjuka. Eftersom sulan är väldigt mjuk så är det vissa som inte tycker om de i bygg, framförallt partner stunt.

Skorna är utvecklade för att användas på mattor, inte golv. Vi i Sverige är inte lika lyckligt lottade som de flesta i USA är, många tränar på golv. För de som tränar mycket på golv, som jag själv, så är inte Nfinity det ultimata. De kommer slitas mycket mer och gå sönder snabbt.

Nfinity finns i tre modeller just nu. De har även några gamla modeller, som dock inte tillverkas längre, därför tar jag inte upp de.


Storsäljaren Evolution till vänster, i mitten Passion och till höger nykomlingen Phoenix. Jag vet inte skillnaden på dessa modeller, förutom utseendet då, men jag vet att flera toppar har modellen Passion, så kan hända att de har lite hårdare sula.

Kaepa
Det populäraste märket i Sverige sedan länge. I USA inte lika vanliga, men deras nytillskott Starlite har sålts ganska mycket, så kan hända att vi ser fler och fler med de! Kaepas skor har flera av de en lite tjockare sula, dock inte de nyaste modellerna, men de gamla som många i Sverige har. Man känner också igen de på de två trianglarna på sidan av skorna som man kan byta till olika färger. Kaepa har dock valt att slopa trianglarna på de allra nyaste modellerna.

På deras hemsida har de skrivit ut vad för användningsområde varje skomodell har. De flesta är "competition level" och några är "sideline" och "intermediate".

Kaepa finns i sex modeller, och har otaligt gamla modeller. Jag har haft modellen "tumblelyte" som ganska många i Sverige har eller har haft. Jag gillar de inte så jättemycket.

Nykomlingen Starlite. Jag är själv väldigt sugen på att beställa de här! De är mycket lättare än deras andra modeller. Lite lika Nfinity, men i bättre kvalité. Skorna är utformade för att bara användas inomhus.
Crossover, en annan av deras nya modeller. Heter crossover eftersom de kan användas både inomhus och uthomhus och både av tävlingscheerleaders och de som står på matcher.
Hyperflyte lanserades förra hösten, så den har alltså funnits på marknaden i ett år. Är lite uformad som en danssko, med "mellanrummet" i mitten av sulan. Ska likt Starlyte bara användas inomhus.
Sky är en hyffsat ny modell, men som är väldigt lik gamla modeller som "tumblelyte och "hyperflyte". Kan användas både inomhus och utomhus.

Toss är en modell som rekommenderas för nybörjare inom cheerleading. Om den av namnet är bra för just tossar vet jag inte, men förmodligen, hehe. Kan användas både inomhus och utomhus.
Jump är en modell som jag kan tycka inte är så estetisk tilldragande, haha. De passar bra för miniorer och juniorer, och finns i väldigt små storlekar.

Nike
Välkänt märke, man kanske inte inom just cheerleading. Tjänar sina pengar inom cheerleadingbranschen på high school- och collegecheerleaders - de som står på matcher och hejar och behöver skor som fungerar bra utomhus.

Jag vet inte riktigt hur många modeller som tillverkas just nu och vilka som är gamla, men jag tar upp några av de vanligaste.


Stamina Lo är en sko med ganska tjock sula, men som är väldigt "studsig". Har själv de här skorna och jag älskar att träna i de. Rekommenderar verkligen att ha de som ett "extrapar" och att bara träna i. Väldigt bra kvalité och fungerar bra inomhus som utomhus.


Musique IV är det många high school-cheerleaders som har. Lättare än många andra "sideline"-skor. Kan användas både inomhus och utomhus.


Man hör på namnet vad de ska användas till - Sideline Cheer.


Alla märken går att köpa hos Cheer and Pom och Footlocker, som båda skickar till Sverige.

Finn ett fel (rätt)!Lite Georgia Allstars där till höger, i Vampire Diaries! Haha.

Spirit Sports Bluegrass Classic

Spirit Sports är ett stort företag som anordnar tävlingar runt om i USA. Både nationella tävlingar men även mindre tävlingar som de kallar "classics". De tävlingarna är en dag istället för två, som de flesta andra är. Den här säsongen anordnar de nio classics och tre nationella tävlingar.

Helgen som var hade de två av de nio stycken classics de anordnar - Bluegrass Classic School Teams and Dance och Bluegrass Classic. Båda två i Lexington Convention Center i Lexington, Kentucky. Många bra lag kommer ifrån Kentucky, så därför var det många som nappade på denna tidiga tävling. Bland annat: Kentucky All-Stars (Premier Athletics, GymTyme, Matrix Allstars, Indiana Elite och så hade University of Louisville en uppvisning med all-girl och coed tillsammans.
University of Louisville Cards


Kentucky Allstars Glitter Cats

Tull och moms

Jag tränar ett miniorlag, och som vanligt på hösten är det dags för skobeställning. Det är inte alltid bara skor man vill beställa från USA, kanske shorts, sporttoppar, dräkter eller vad som helst. Jag tänkte uppdatera här om hur skobeställningen går och hur mycket det kostar sen i slutändan!

Har precis kollat upp fakta om frakt, tull, moms och allt sådant, som jag tänkte börja med att dela med mig av. Hoppas ni har användning för det om ni ska beställa från USA :)

Skicka som gåva
Många har gett mig tipset att be företaget man beställer ifrån att skriva det som en gåva. Ni kanske också har hört att det är bra? Men helt undan tull och moms blir man inte.

• "Gåvan" får inte överstiga 500 kr om det ska vara avgiftsfritt. Om ni beställer flera par skor, det som jag håller på att kolla upp inför nu, så gäller det 500 kr/person. För att det ska vara per person så måste det klart framgå vem som är mottagaren till varje sak. Detta är förmodligen ganska svårt om man beställer från ett företag. Om man känner någon i USA som kan skicka sakerna till en så funkar dock detta!

• Om "gåvan" överstiger gränsen eller inte uppfyller alla krav för att bli avgiftsfri så tas det ut en schablontull och moms. Kravet för att schablontullsatsen ska användas är att det totala värdet är under 7000 kr. För att räkna ut vad fraktkostnaden blir här så kan ni börja med att räkna ut schablontullen som ligger på 2,5 procent. Därefter räknar ni ut momsen som ligger på 25 procent.

Ex: Jag beställer skor för 5000 kr. Paketet är märkt som gåva men inte specifierat till varje person. Jag vill räkna ut vad tull och moms blir.
Schablontull - 5000 x 0,025 = 125 kr
Moms - 5125 x 0,25 = 1281,25 kr
Totalt = 1406,25 kr

Beställa och köpa varor
Här blir tullsatsen lite mer krånglig. Den ligger på mellan 0-20 procent, det är olika för olika saker. För nästan alla varor är momsen 25 procent.

• När paketet kommer till Sverige så kontaks du av företaget som fraktat varan till Sverige. Numera används USPS väldigt ofta. De leverar snabbt men är ganska dyra. Kolla upp frakten från företaget du beställer ifrån innan!! I alla fall, när sakerna har kommit så gör företaget (ex USPS) en tulldeklaration till dig. När du hämtar ut paketet betalar du tull och moms till de. Ibland kan man även behöva betala administration- och expeditionsavgifter. För att vara säker på om du behöver det eller inte så kan du kontakta företaget som kommer skicka det du beställer.

Tullsatsen på olika varor
(jag tar bara upp saker som ni kan tänkas beställa, se resten på tullverket.se)
Kläder - 12 % tull, 25 % moms
Skor - 7-17 % tull, 25 % moms

HÄR kan ni själva räkna ut vad tull och moms blir.

The Lady Bullets

Hittade nyss den här filmen på Facebook. DAMN är det enda jag kan säga. Kolla sekvensen i slutet... Lipsky till lipsky!California Allstars small senior-lag är detta, som heter Lady Bullets. Filmen ovan är en del av deras program inför det kommande året. Vi har något att se fram emot, helt klart!

Jag har totalt missat detta lag i år. Såg precis videon från Worlds och ja, de var minst sagt grymma då med! Ett lag som borde vara mer känt ute i cheer-världen!


6!

Sjätte avsnittet av Hellcats HÄÄÄR.

Laney Madsen, 9 år


High school cheerleading -> college cheerleading

Ni som är fans av Cheer Extreme och som följer vad de gör kanske har sett att en del även har börjat i deras skollag. Anledningen är att de går sitt nästsista eller sista år på high school. Sista år på high school betyder att de nästa år kommer (eller åtminstone vill) börja på college. High school cheerleading och college cheerleading hör lite ihop, eftersom man i båda hejar på andra idrottslag på deras matcher. College cheerleading brukar dock ha högre standard. I alla fall, deras chanser att komma in på college ökar om de har erfarenhet av matcher från high school cheerleading OCH grymma skills från allstar cheerleading!

Även om man stannar i hemstaden och vill fortsätta i samma lag som man gått i tidigare så kan man inte det när man gått ut high school. I alla klasser förutom international open level 5 och international open level 6 får man max vara 18 år då säsongen inleds (för mig skulle det till exempel vara mitt sista år).


YBW på Facebook!

Nu har bloggen en fansida på Facebook också, ni har väl gillat? Klicka HÄR för att komma till den.

CA Unis!

Vad tycker ni om Cheer Athletics nya dräkter för deras juniorlag?


Cheerleadinggym i USA

Här är några av alla som finns i USA. Många lag har inte bara ett gym, utan flera.

Alabama

ACE All-Stars - Birmingham, Gadsden och Eastern ShoreCalifornia
California Allstars - San Marcos, Camarillo, San Diego och Livermore
Cheer Force - Simi Valley, San Diego, Orange County, Rancho Cucamonga och Agoura
POWER Cheer - Sacramento och Modesto

Connecticut
East Celebrity Elite - Oakdale

Florida
Top Gun Allstars - Miami och Naples
Miami Elite - Miami/Davie
Brandon Allstars - Brandon/Tampa
Premier Athletics - Panama City, Wakulla och Jacksonville
Orlando Allstars - Orlando/Gotha

Georgia
ATL Allstars - Atlanta/Cumming
ACE All-Stars - Atlanta
Premier Athletics - Atlanta, Augusta,
Georgia Allstars - Marietta/Roswell
Stingray Allstars - MariettaIllinois
Ultimate Athletics - Chicago
Illinois Cheer CompanyKentucky
Gym Tyme - Louisville
Premier Athletics/Kentucky Elite - Lexington och Park Hills

Maryland
Maryland Twisters - Glen Burnie

Massachusetts
East Celebrity Elite - Tewksbury

Michigan
Premier Athletics - Canton/Ann Harbor

New Hampshire
East Celebrity Elite - Manchester och Bow

New Jersey
World Cup Allstars - Freehold och Lakewood
South Jersey Storm - SewellNorth Carolina
Cheer Extreme - Kernesville, Raleigh, Salem, Sanford och Lake Norman
Premier Athletics - Asheville och Clayton
Charlotte Allstars - Charlotte/Matthews

Ohio
Premier Athletics - Dayton, Cincinnati och Celina

Oklahoma
Twist and Shout - Edmond

Pensylvania
FCA Gems - Sarver

Tennessee
Premier Athletics/ACE All-Stars - Nashville, Murfreesboro, Johnson City, North Knoxville och West Knoxville

Texas
Cheer Athletics - Dallas/Garland
Spirit of Texas - Arlington
Pro Spirit - McKinney
Texas Cheer - Stafford, Katy och Houston
Woodlands Elite - The WoodlandsVirginia
Fame All Stars - Virginia Beach, Yorktown och Midlothian

Koreograficamp!

Någon ville att jag skulle skriva om olika svenska lags koreograficamp. En bra idé tycker jag! Några som ska ha koreografer som kommer över snart? Kommentera!

Idag startade Power Cheer Eagles och Cougars sitt koreograficamp. Deras koreograf kommer från Brandon Allstars.Brandon Allstars Senior Blacks program 2010.


Viqueens hos Stingrays

Norges stolheter Viqueens har precis kommit hem från Atlanta, Georgia där de varit med sina två elit-seniorlag (Spirit och Force). Under resan har de flera gånger fått möjlighet att träna i Stingray Allstars gym. Nedan ser ni några bilder på Stingrays gym. Stort, minst sagt! Bilderna har jag lånat från Martine Fosse Linderman och Nathalie Brondrup.Spirit tillsammans med Stingrays Orange.


Visste ni att...

Det är förbjudet på VM (USASF/IASF Worlds) att ha Disney som tema i programmet eller i musiken. Man får inte heller ha dräkter som påminner om någon Disneyfigur.

SOFFE!

Soffe har gjort sig kända för cheerleaders runt omkring hela världen med sina shorts. Här nedan kommer det information om deras utbud, storlekar och tips på var man kan köpa de!Utbud
The Authentic Soffe
Deras mest kända modell som finns i alla möjliga färger. De är ganska höga i midjan, men det är meningen att man ska vika ner kanten en eller två gånger.


En del av min egen "samling". En hel del saknas, förmodar att de ligger hos någon kompis och skräpar. Eller kanske i mitt rum någonstans ;)Retro Jersey Shorts
Lite "old school"-shorts med en vit rand längs kanterna. Finns inte riktigt i lika många färger.Teeny Tiny Shorts
Shorts i "mesh", alltså lite blankt material. De är låga i midjan.Storlek
Eftersom shortsen är stretchiga brukar flera olika storlekar funka bra. De är något stora i storleken, så om man vill ha de tight så kan det vara bra att gå ner en storlek. Annars rekommenderar jag att ta sin vanliga storlek!

De finns i storlekarna:
Barn small (YS)
Barn medium (YM)
Barn large (YL)
Barn x-large (YXL)

X-small (AXS)
Small (AS)
Medium (AM)
Large (AL)
X-large (AXL)

Var kan man köpa de?
I Sverige säljs än så länge inte Soffe i varken butik eller på internet.

Sportiro
I vårat grannland Finland finns det en webshop som säljer Soffe - Sportiro. Jag är inte helt säker på om de skickar till Sverige, men det går säkert att ordna om man kontaktar de. De brukar sälja på finska tävlingar och i somras sålde de på EM.
Klicka HÄR för att komma till shortsen på deras hemsida.

Enfärgade shorts kostar 14,50 euro och mönstrade 15 euro.

Cheer in Style
Ganska nystartad webshop från Danmark. De skickar till Sverige och frakten ligger på 125 danska kronor om det väger mellan 0-2 kg. Leveranstiden är 2-9 dagar.

Enfärgade shorts kostar 100 danska kronor.

Norway Elite Brands
Ännu en webshop från ett grannland - Norge. Man måste beställa minst fyra par shorts därifrån. Osäker på om de skickar till Sverige.

Enfärgade shorts kostar 150 norska kronor.

Cheerleading Company
Webshop från USA som har bra utbud och priser. Skickar till Sverige.

Enfärgade shorts kostar 5,95 dollar och mönstrade 7,99 dollar.

I butik i USA
Många åker på semester i USA, och då är det mycket lätt att köpa Soffeshorts i butik. Mitt bästa tips är Sports Authority som finns i alla delstater förutom fem. I Florida har de till exempel 55 butiker. Ligger ofta ute i olika shoppingområden, inte i city. Klicka HÄR för att komma till deras store locator.

CEA Unis

Cheer Extremes nya dräkter för level 1-4. På bilderna är det Courtney Smith-Popes döttrar. För er som inte vet vem det är så är det Cheer Extremes ägare. Hon coachar även många av lagen, bland annat Senior Elite.Vilka är finast, de nya eller gamla?


LOVE

USC är med i musikvideon!


Topp 3 miniortävling i Finland i september


1. Golden Spirit Spellbinders


2. Helsinki Athletics Energy


3. Funky Team Mini Monkeys

Visste ni att...

Om man tävlar i två olika lag på VM (USASF/IASF Worlds) blir lagen diskvalificerade, de måste betala tillbaka pengarna för deras "bid" som ligger på många tusen kronor och de kan inte få en "bid" till Worlds året där på.


Taylor WhitsettKänns som jag har världens sämsta uppdatering just nu... Har lite bloggtorka! Ni får väldigt gärna berätta vad ni vill se mer av, så ska jag försöka fixa det!Hellcats

Hellcats avsnitt fem HÄR.

Unity Allstars

I helgen märkte ni kanske att det inte blev så mycket bloggning? Jag var nämligen i London. När jag var där passade jag på att hälsa på Unity Allstars. Mer av de kommer ni se inom en snar framtid, trust me :)


Topp 10 cheer trender 2010 enligt GK

1. Dräkter som är utfomade för den aktiva.
2. Superstretchigt material för maximal bekvämlighet.
3. Nytänkande, inte så som de såg ut för ett antal år sedan.
4. Inga blixtlås någonstans.
5. "Funky backs".
6. Tusentals varianter, ingen dräkt ska se likadan ut.
7. Rosetter gjorda i samma material som dräkterna, så de matchar perfekt.
8. Stor kollektion med träningskläder.
9. "Custom design" online.
10. Rabatter för lag som beställer dräkter tidigt.

 


Eiker Open startordning

Lördag

Uppvisning

ECT Eagles

Junior Group Stunt All Female och Coed
1. Stavanger Diamonds - Sparkling Diamonds
2. Super Crew Lakers - Starlight
3. ECT Eagles - Flying Higher
4. Viqueens
5. OCT Galaxy - Oxygen
6. Åsane Seahawks - Fjortizpower

Uppvisning Pee Wee
Charmers - Pee Wee White

Junior Dance
1. Sirens - Junior Elite
2. ECT Eagles - Eagles Shine

Uppvisning Pee Wee
1. ECT Eagles - Sweeties
2. Sirens - Barnedans

Uppvisning
ECT Eagles - Surprise

Junior Cheer All Female och Coed
1. Carmers - Delight
2. NRC Tigers - Courage
3. Nidaros Nixies
4. Viqueens - Incredible
5. NRC Tigers - Bullets
6. Charmers - Enchanted
7. Super Crew Lakers - Shooting Star
8. OCT Galaxy - Elite Gold
9. NRC Tigers - Junior Elite

Uppvisning
1. Sirens - Junior Dance
2. ECT Eagles - Adorable DanceSöndag

Uppvisning
ECT Eagles

Senior Partner Stunt
1. Bremen Firebirds - Alex & Sam
2. Viqueens - Pro
3. Super Crew Lakers - Starstruck
4. Bremen Firebirds - Taner & Vy
5. NRC Tigers - Chief

Uppvisning

OCT Galaxy - Silver

Senior Group Stunt All Female
1. Twisters - Fierce
2. ECT Eagles
3. Stavanger Diamonds - Fierce Elite Diamonds
4. NRC Tigers - Ultimate
5. Super Crew Lakers - Starlets

Senior Group Stunt Coed
1. OCT Galaxy - Galaxy
2. Super Crew Lakers - Starburst
3. Stavanger Diamonds - Wild Diamonds
4. Åsane Seahawks - Wow
5. Åsane Seahawks - Spontaneous

Uppvisning Pee Wee
NRC Tigers - Angels

Senior Dance
1. ECT Eagles - Sparkling
2. Sirens - Dancers

Uppvisning
ECT Eagles - Surprise

Senior Cheer All Female
1. Charmers - All Stars
2. Viqueens - Spirit
3. Vennesla Cheerleaders - Explosion
4. ECT Eagles
5. NRC Tigers - Elite
7. Midas
8. Charmers - Senior
9. Århus Tigers - Unique
10. NRC Tigers - Belief

Uppvisning
ECT Eagles - Adorable Cheer

Senior Cheer Coed
1. Åsane Seahawks - Allstars
2. OCT Galaxy - Platinum
3. Super Crew Lakers - Shining Star
4. Viqueens - Force
5. NRC Tigers - Brave

Bilder från EM

Det var någon som tipsade om att den HÄR hemsidan har börjat ladda upp bilder från EM nu. Har tänk tipsa om den tidigare, men då hade de ännu inte laddat upp några bilder. Som sagt, nu har de! Det är ganska stora vattenstämplar på de, eftersom de säljer bilderna och vill att man ska köpa.

Bilderna är inte så dyra, eftersom man kan dela på de i ett lag. Köper en person bilderna så får alla de! Och det står att det är okej att sedan lägga ut de på Facebook och sin hemsida.

  • Partner stunt performances: 30 €/team
  • Group stunt performances: 50 €/team
  • Cheer, dance and mixed cheer: 90 €/team


Team USA coaches

Coacherna för Team USA 2011 har kommit upp nu. Tryouten för all-girl och coed är i december.

All Girl

Sherry Cooney som i vanliga fall coachar University of West Georgia.

Why should cheerleaders should tryout for Team USA? "This is the only time in their athletic life they will be give a chance to represent their country.  Once they graduate and move onto their career- this opportunity passes.  I think they should take this opportunity of a lifetime."
Tony Nash som i vanliga fall coachar Indiana University.

What was your initial feeling when you were asked to coach again?
"I feel honored and I'm extremely excited to be back with Team USA All Girl as their coach.  It was truly a privilege to work so closely with these talented athletes from all around the country for the 2009 ICU Championships.  I can't wait to get back in there and develop a routine alongside these athletes that will push the limits even more.  Team USA is an excellent opportunity for athletes to represent their country in a sport that we are so passionate about."


Coed

David McDowell som i vanliga fall coachar University of Alabama.

Rolig fakta: Han och Tony Nash är bästa vänner. Tony var best man på Davids bröllop!

Leroy McCullough som i vanliga fall coachar Oklahoma State University och Twist and Shout.

Koreografer
Brad Habermel som i vanliga fall coachar Cheer Athletics.

What are you most excited about for this year's Team USA? "I am excited to work with some amazing athletes and incredible coaches from across the country and to just be a part of Team USA.  It's an honor to be representing our country at the ICU World Championship."

Justin Carrier
som i vanliga fall coachar hos Cheer Athletics.


Nytt Hellcats

Fjärde avsnittet av Hellcats HÄR.

RSS 2.0