Interjvu med Sarah Gardner på CHEERMaD

Sarah Gardner, Maddie Gardners mamma, är ju lite av en kändis i cheerleadingvärlden hon också. Hon har blivit intervjuad av bloggen CHEERMaD som handlar om föräldrar till cheerleaders. Rolig intervju som är riktigt läsvärd, här är några saker som nämns:

- Familjen Gardner har tidigare ägt ett eget cheerleadinggym, som senare köptes upp av Cheer Extreme.
- Maddie har fått en förfrågan om att gifta sig från en kille i Frankrike (haha).
- Maddies väg till "cheerlebrity".
- Fallet på Worlds 2011.

Läs HÄR.


Pappa Nelson, Cassie (20), Maddie (17) och mamma Sarah. Bild lånad från CHEERMaD.

MFC Senior Black Group Stunt


Anders & Carro


Sorry!

Sorry för att det inte blir så bra uppning nu. Har faktiskt mindre tid nu än i vanliga fall, konstigt nog! Men jag gör så gott jag kan :) Ni besöker lite dåligt tycker jag!

Här har ni några videos från när jag stuntade med ett gäng häromdagen!


Diamonds Stunt


Dragons


Wildcats

Iförda mina rosetter :)


Amanda


Britni Love

Jag har flera gånger lagt upp filmer på Whitney Love, crazy tumbler ni vet... Här är hennes syster Britni som är 14 år. Pretty good too!


The crowd goes wild, you can't get enough

Här har ni film när hon drar, i slutposen. Tyvärr är kvallan på den här filmen inte den bästa... World Cup Starlites 2009 i alla fall, världens bästa juniorlag!


Fierceness has arrived!


Sparks group stunt


Isabell


Svenska instruktörer för summer camp
Kommer minst en till!

Cheer Summer Camp i Borås

Eran önskan är min lag! Haha. Här kommer informaton om cheer summer camp i Borås.När? Var?

Lägret går av stapeln 19-21 augusti i Borås. För svenska cheerleaders kostar det 1500 kr och för utländska kostar det 1800 kr. Även tränare måste betala, om det inte är så att du har tio stycken aktiva som står under ditt ansvar. För att anses som tränare måste man vara över 18 år och inneha licens hos SCF. En målsman kan även stå som ansvarig och komma gratis om den har tio stycken den ansvarar för.

Vad ingår?
- Själva lägret
- Boende i skolsal
- T-shirt
- Mat fredag: middag
- Mat lördag: frukost, lunch, middag
- Mat söndag: frukost, lunch

För 500 kr extra kan ni åka buss tur och retur Stockholm-Borås.

Hur anmäler jag mig?
Via anmälningsblanketterna ni ser under. Antingen kan ni anmäla er enskilt eller tillsammans med eran förening. För att åka på lägret måste du antingen vara över 18 år eller ha en målsman/tränare över 18 år som följer med och som ansvarar för dig där.

HÄR hittar ni anmälningsblankett för enskilda personer.
HÄR och HÄR hittar ni anmälningsblankett för föreningar.

När ni fyllt i blanketterna skickar ni de till [email protected]

Vilka håller i lägret?

En grupp personer från Musketeers Funky Cheer leder anordnandet av detta läger, i samarbete med Svenska Cheerleaderförbundet. HÄR hittar ni deras grupp på Facebook. Gå med för att hänga med på all ny information som kommer upp då och då!

Instruktörer kommer att komma från både från USA och från Sverige. De två första instruktörerna som annonserats ut är Robbie Gregory och Stephanie Brodback. Robbie har tidigare varit aktiv i både Top Gun och University of Louisville. Gymnastik verkar vara hans specialité, som ni ser här under! Stephanie har också varit aktiv i Top Gun och var med och vann Worlds 2007 (mitt favoritår med Top Gun!). Hon har varit här i Sverige två gånger på cheer camp, 2007 och 2008.


Här ser ni mig och Stephanie. Sjukt äcklig bild haha, men får väl bjuda på den ;)


Diamonds på JAMfest Europe

Här har ni en film på Diamonds när de tävlade på JAMfest Europe i Liverpool förra helgen! Diamonds tävlade i klassen senior level 5 mot tre andra lag och kom på andraplats.

Har tyvärr inte hittat någon film på stunten än, men om någon hittar en så skicka gärna över länken genom kommentarsfältet! De vann sin klass där det var nio tävlande stunter!Hittade även två lite roliga bilder från deras resa på Facebook.


Bilder: Mikael Thingvall

Maryland Twisters Kristi


Cougars


Dragons 2011/2012

Här är laguppställningen för Dragons inför nästa säsong!

1. af Kleen, Frida
2. Arenander, Amanda
3. Brandt, Ellinor
4. Changa, Rita
5. Helin, Linn
6. Helling, Emelie
7. Jansson Bertheussen, Nina
8. Kovanen, Julia
9. Larsson, Johanna
10. Lindberg, Nike
11. Lönnback Yilma, Rebecca
12. Malmgren, Emelie
13. Mathiasson, Ammi
14. Nelsson, Lisa
15. Ribbe Armandt, Jennifer
16. Reichard, Frida
17. Sabir, Sanna
18. Srifa, Josephine
19. Stenvall, Josefin
20. Sundberg, Rosanna
21. Telning, Carin
22. Thingvall, Isabelle
23. Wendelstedt, Frida
24. Ödahl, Hedvig

COACHES:
Johansson, Carolina
Kwarnmark, Mia


Bilder tagna av Mia.

JAMfest Europe

Grattis Dynamite Diamonds och Diamonds stunt till guldet och silvret på JAMfest Europe!


Bilder utan vattenstämpel får ej återpubliceras utan mig tillåtelse.

Chill


Thunders


Worlds 2011

Här kan ni se alla medaljörer från Worlds 2011!

Älskar Justin Carriers kommentarer! ;)


Blir helt snurrig


Diamonds


Cheer Future


Worlds 2010

Här är en video från USASF, det amerikanska förbundet, där de intervjuar några av cheerleading-världens mest kända tränare som får säga sitt om sina konkurrenters program.

De cheerleadingtränare de intervjuar är:


Brad Habermel - Cheer Athletics
Victor Rosario - Top Gun
James Speed - GymTyme
Tannaz Emamjomeh - California Allstars

P.S. Alla de är ägare till sina gym också!


Prisutdelning JSM


Excaliburs

Jag hoppas de fick tior i utstrålning ;)


Amanda Graceffa


Behöver ingen rubrik!


Blir taggad för camp när jag ser det här!


Viqueens Thea's

Nyligen var det en öppen tävling i Norge vid namn Summer Open där denna group stunt ställde upp och tävlade. Och vann! Riktigt grymma! Viqueens har i år även group stunten Fire som tog hem silvret på VM.


Love Bangkok!!


Tryout till Black Hawks

Var? C-hallen på Fyrishov
När? Onsdag 22 juni, kl 20-22

Om du är född 96 eller tidigare, ta chansen att söka till svenska mästarna i senior coed. USC Black Hawks söker personer som är engagerade och motiverade, vare sig du har hållt på med cheerleading förut eller inte.

Har ni några frågor kan ni höra av er till lagets tränare Anders ([email protected]) eller Marni ([email protected]). Event på Facebook hittar ni HÄR.

"We can make you a winner!"


Mer information om Cheer Summer Camp

Cheer Summer Camp går av stapeln fredag 19 augusti till söndag
21 augusti i Borås.

För svenska cheerleaders kommer lägret kosta 1500 kr och för utländska 1800 kr. I priset ingår (förutom grym träning) lunch för lördag och söndag, middag för lördag, en t-shirt och boende.

Det kommer vara blandat med instruktörer både från Sverige och från USA.


Anmälningsblanketter är inte ute än, skriver så fort de är det.


Laney Madsen triple up

Laney kommer till nästa säsong 2011-2012 gå i California Allstars junior coed!


Senior level 2

När jag lägger upp filmer på amerikanska lag så är det nästan enbart level 5-lag jag lägger upp på. Jag kanske borde lägga upp på lite olika levels?

Här under ser ni Maryland Twisters, Stingrays och World Cups senior level 2-lag. Level 2:s regler är lite lika senior fortsättning. I vissa saker får vi göra svårare och i vissa får de göra svårare.


Blandat Cheer for Children


So You Think You Can Dance

Ikväll börjar säsong 8 av So You Think You Can Dance! 21:00 på Kanal 5.

Jag hoppas det inte gör något att jag spoilar liiite, men jag såg precis att en av de som tagit sig till topp 20 är fd cheerleader i Brandon Allstars! Jättekul, jag hoppas det går bra för honom! Han heter Ricky Jamie och har tidigare gått i Brandons seniorlag Senior White. Hans dansstil är "contemporary".


Mängden träningstid

Mängden träningstid per vecka för lag har jag märkt varierar otroligt mycket. I min förening har de flesta lag minst en gång i veckan en tre timmarsträning. Mitt lag Tom Cats har till och med tre gånger i veckan tre timmar varje gång.
Det kan vara ganska svårt att anpassa hur mycket träningstid som blir lagom. För långa träningar och att ha de för ofta kan göra att det blir oeffektivt och folk tröttnar. Har man för korta och för sällan så kanske man inte hinner med allt. Det är en balansgång!

Cheer Extremes alla lag har endast en träning på två timmar i veckan. Ja, till och med Senior Elite! Precis innan Worlds brukar de lägga i växeln något och öka antalet träningar, men under resten av säsongen är det endast en gång i veckan. Alla medlemmar i Cheer Extreme blir också erbjudna att ha en timmes gymnastik varje vecka, vilket jag antar att de flesta utnyttjar. I USA kan man även betala för att ha privatträningar själv med en tränare.Hur kan Senior Elite klara sig på så lite träningstid då?
För att komma in i Senior Elite krävs det att man kan en hel del. Otroligt många duktiga personer söker dit vilket betyder att de alltid har en stark grund i början av säsongen. De behöver inte jobba upp så mycket skills när det kommer till gymnastik och hopp, det har de flesta redan "klart" när de börjar där. Det de lägger ner tid på är att få ihop laget, särskilt gällandes stunt. Sedan så har de såklart mycket eget ansvar att träna hemma! Deras toppar blir uppmanade att stretcha varje dag! Courtney, Cheer Extremes ägare, går ju efter mottot "flexible flyers don't fall" ;)


Observera att hon kickar med sitt "fel" ben!

Hur många timmar i veckan tränar ditt lag?

Elite Staff Show

Elite är ett företag i Tyskland som anordnar tävlingar, läger och mycket mer. På deras största tävling, som bland annat tre lag från GCO tävlade på förra året, samlar de ihop ett gäng "Elite Staff" som visar upp på tävlingen. Det är personer som är instruktörer på deras läger under året och liknande. I år var det Mija från Finland, två personer från England, tre slovener, fyra amerikaner och ett gäng tyskar. De har inte alls mycket tid att träna tillsammans, så därför brukar programmet inte sitta helt klockrent. Men bra är de ändå!


Lite cheermusik!


Maryland Twisters Lightning


FAME Super Seniors (Worlds)


East Celebrity Elite JC3


Spirit of Texas Sr Open


Cali Lady Bullets (Worlds)


COA - Heart of a Champion

Reklamfilm för COA (Cheerleaders of America).


APX Envys dräkter

Här får ni reda på lite mer om Arizona Power Xtreme Envys dräkter. Eftersom inget företag i USA ville tillverka dräkter med spets så beställde de från Kina, så som flera svenska lag gjort i år.


Några filmer också


Lek i parken!

Vi hade en liten picknick med en hel del människor från min förening idag, supermys och kul att stunta! Bjuder på lite bilder! Har dock tagit cirkus två av de, så kan tyvärr inte ta åt mig äran för dem ;)


Två norska group stunts på CMO


Liten kiddo gör Cali Lady Bullets stuntsekvens


Cheer Extreme Lauryn

Vet inte om någon tittar på dessa filmer jag lägger upp, men antar att det är bra med uppdatering hur som ;) Den här tjejen kommer vi lätt få se mer av!


Lite blandat från prisutdelning (kommer mer)


Kings


JAMfest Europe

Om en vecka går tävligen JAMfest Europe av stapeln i Liverpool, England. Det har varit prat om att flera svenska lag skulle dit och tävla, men det enda laget som verkligen ska dit är Dynamite Diamonds. De kommer tävla i klassen senior level 5 och group stunten i senior group stunt.

Startordning för en del klasser, fullständig lista HÄR.

Senior Level 5
1. Crusaders - Bristol, UK
2. Rising Stars - Stockport, UK
3. Surrey Starlets - Surrey, UK
4. BG Dynamite Diamonds - Stockholm, Sweden

Senior Partner Stunt

1. Oslo Cheer Team Galaxy - Oslo, Norway
2. London City Stars - London, UK
3. Super Crew Lakers - Oslo, Norway

Senior Group Stunt
1. Rising Stars - Stockport, UK
2. NCD Cheer Extreme - Cheshire, UK
3. Pink Poison - S:t Helens, UK
4. Manchester Lightning - Manchester, UK
5. Lancashire Twisters - Wigan, UK
6. Surrey Starlets - Surrey, UK
7. Oslo Cheer Team Galaxy - Oslo, Norway
8. Oslo Cheer Team Galaxy - Oslo, Norway

9. BG Dynamite Diamonds - Stockholm, SwedenLycka till Diamonds!

Cheer Summer Camp

Boka in datumet 19-21 augusti, för då är det äntligen dags för ett cheerleadingläger igen! Denna gång kommer det vara i Borås. Mer info om lägret kommer att komma snart, och då kommer det självklart upp här också! Medans kan ni hålla koll på deras event HÄR och deras grupp HÄR på Facebook.Sommaren 2006, 2007 och 2008 var det läger i Uppsala (och även ett hösten 2009, men då var jag inte där). Här ser ni lite bilder hur det kan se ut! Looooove camp!

Ses vi där?

MFC Junior White Group Stunt


Haha slå detta!


Brea från Maryland Marlins


Blandade bilder lördag


Minior Fortsättning


1. Dynamite Daisies


2. Haninge Cheer Elite Blizzards


3. Twisters Cheer Elite


4. GF Uppsalaflickorna Spitfires


5. Gothenburg Cheer One Jaguars

6. Cheer Future

Kiara Nowlin byter lag

Kiara Nowlin har under flera år gått i unlimited/large coed-laget i California Allstars, men inför den kommande säsongen 2011-2012 kommer hon gå i small limited coed SMOED. Ska bli kul att se!till...Heeyyyy SMOED!

Det här såhär 360's ska göras!

Systrarna Love med två lagkamrater från Kentucky Elite!


The history of Worlds


Senior Nybörjare

Här var det cleant!


1. Twisters Cheer Elite


2. Power Cheer Stingrays


3. Stingrays Cheer Skellefteå

4. Jamtland Cheer


5. Malmö Allstar Cheer Queens

Maison & Hailey

Jay från 2by2 gör inte bara filmer med Cheer Extreme-cheerleaders, här är en med Maison från Maryland Twisters Velocity/Reign och en med Hailey från Stingrays Orange!Bilder från söndagen

Min "praktikant" Lisa hjälpte mig att ta lite bilder under förmiddagen ;)


Mina fina tjejer på förträning!


Here we go again...

Jag tog inte några bilder under själva tävlingen på RM. Så nej, det kommer inte några sånna bilder. Bara "personliga" bilder.

Junior Fortsättning RM 2011


1. Gothenburg Cheer One Cats


2. Musketeers Funky Cheer Junior White


3. Dynamite Devils


4. Malmö Allstar Cheer Kings


5. Twisters Cheer Elite


6. GC Troops Heroes


7. Eastcoast Cheerleaders Pirates


8. Linköping Lightnings Flames


9. Pride Cheersquad Panthers

Resultat RM 2011

URM 4 juni


Minior Nybörjare
1. BG Dynamite Dreams
2. Power Cheer & Dance Cats
3. Malmö Allstar Cheer Raccoons
4. Crocodiles AFC Helsingborg Chicks
5. Twisters Cheer Elite
6. Haninge Cheer Elite Icicles
7. Köpings GF Sparks
8. Eastcoast Cheerleaders Sailors

Minior Fortsättning

1. BG Dynamite Daisies
2. Haninge Cheer Elite Blizzards
3. Twisters Cheer Elite
4. GF Uppsalaflickorna Spitifres
5. Gothenburg Cheer One Jaguars
6. Cheer Future
Eastcoast Cheerleaders Commanders

Junior Nybörjare
1. Haninge Cheer Elite Cyclones
2. Twisters Cheer Elite
3. Gothenburg Cheer One Sabres
4. Karlstad GF Team Jaguars
5. GC Troops Invaders
6. GF Uppsalaflickorna Mustangs
7. Malmö Allstar Cheer Lions
8. Linköping Lightnings Strikes

Junior Fortsättning
1. Gothenburg Cheer One Cats
2. Musketeers Funky Cheer Junior White
3. BG Dynamite Devils
4. Malmö Allstar Cheer Kings
5. Twisters Cheer Elite
6. GC Troops Heroes
7. Eastcoast Cheerleaders Pirates
8. Linköping Lightnings Flames
9. Pride Cheersquad Panthers

MVP
Haninge Cheer Elite Cyclones


RM 5 juni


Cheerdans Nybörjare

1. Julle United Risingstars
2. Uppsala Dance Crew
3. Gothenburg Cheer One Tigers

Cheerdans Fortsättning
1. Gothenburg Cheer One Cheetahs
2. Julle United Shiningstars
3. Team NDC
4. Uppsala Dance Crew

Senior Nybörjare
1. Twisters Cheer Elite
2. Power Cheer & Dance Stingrays
3. Stingrays Cheer Skellefteå
4. ?
5. ?
6. ?
7. ?
8. Hedemora Cheerleaders IF Blackbears
9. Skövde Dukes Duchess

Senior Fortsättning

1. Gothenburg Cheer One Cougars
2. Musketeers Funky Cheer Senior Black
3. BG Dynamite Dolphins
4. GF Uppsalaflickorna Tom Cats
5. Pride Cheersquad Patriots
6. ?
7. ?
8. ?
9. ?

MVP
Twisters Cheer Elite (senior nybörjare)

RM live på cheertv

RM kommer sändas live via cheertv! Ni som inte är i Malmö i helgen får sitta bänkade framför datorerna och titta!

HÄR.

Wildcats for Halebop

Gothenburg Cheer One Wildcats har gjort ett bidrag till Bopmodels, en tävling som pågår just nu för Halebop. Var med och rösta fram de som vinnare!

Såhär gör ni:

1. Gå in HÄR.

2. Klicka på connect with Facebook, är till höger.

3. Leta efter Wildcats for Halebop.

4. GILLA!

Team Sweden 3rd in the world


Uppdaterad startordning RM 4 juni

Minior Nybörjare
1. Eastcoast Cheerleaders - Sailors
2. BG Dynamites - Dreams
3. Twisters Cheer Elite
4. Power Cheer & Dance - Cats
5. Köpings GF Sparks
6. Crocodiles AFC Helsingborg - Chicks
7. Haninge Cheer Elite - Icicles
8. Malmö Allstar Cheer - Raccoons

Minior Fortsättning

1. Cheer Future
2. Haninge Cheer Elite - Blizzards
3. Gothenburg Cheer One - Jaguars
4. Eastcoast Cheerleaders - Commanders
5. BG Dynamites - Daisies
6. Twisters Cheer Elite
7. GF Uppsalaflickorna - Spitfires

Junior Nybörjare
1. GC Troops - Invaders
2. Gothenburg Cheer One - Sabres
3. Karlstad GF - Jaguars
4. Twisters Cheer Elite
5. Malmö Allstar Cheer - Lions
6. Linköping Lightnings - Strikes
7. GF Uppsalaflickorna - Mustangs
8. Haninge Cheer Elite - Cyclones

Junior Fortsättning
1. Malmö Allstar Cheer - Kings
2. Musketeers Funky Cheer - Junior White
3. BG Dynamites - Devils
4. Twisters Cheer Elite
5. GC Troops - Heroes
6. Linköping Lightnings - Flames
7. Gothenburg Cheer One - Cats
8. Pride Cheersquad - Panthers
9. Eastcoast Cheerleaders - Pirates

FCA Diamonds


RSS 2.0