european open 2009

Idag gick European Open 2009 av stapeln i Paris! Trots namnet är det även öppet för lag från USA, Asien, Afrika och Australien att tävla. De enda tävlande som ej är från Europea var en start i partner stunt från USA.
NRC Tigers från Norge tävlade i flera klasser och Northern Lights från Finland i senior hiphop.

European Open anordnas av ICU på Disneyland i Paris.


NRC Tigers

finsk cheerleading

Tänkte ägna några inlägg åt att uppdatera om finsk cheerleading. Som vi alla vet är finnarna väldigt duktiga på cheer. Jag tycker även det är extra kul då jag är hälften finsk själv.

I Finland har de inte bara DM och SM under året, utan många olika tävlingar för olika klasser.

Nationals i Finland heter som det gör även i Sverige SM. Finska SM går alltid av stapeln i Helsingfors.


Nu i oktober är det en tävling där lag i minior- och B-klasserna tävlar. Tävlingen är även till för de fem bästa lagen i seniorklasserna att göra upp om vilka som får tävla Worlds. Alltså de lag som placerat sig topp 5 på SM förra året.
I november har de "DM", där lag i klasserna jr all female, jr coed, sr all female, sr coed, jr dance och sr dance gör upp om de 12 platserna i varje klass till SM. De lag som representerat Finland på EM eller Worlds behöver inte kvala till SM.
SM i klasserna group stunt, individuellt och partner stunt görs upp i en egen tävling även de. Denna tävling är under maj månad, och då bestäms vilka som går vidare till EM.

Dock håller tävlingarna och tävlingsupplägget på att ändras även i Finland, som det gör i Sverige. För säsongen 2010-2011 kommer deras DM att ligga i oktober och SM i december. Vinnarlagen på SM går direkt vidare till Worlds. Så från och med då kommer de inte ha någon kvaltävling till Worlds.


Mycket fokus ligger alltså på att kvala till EM och Worlds. Tycker ni det är bra eller dåligt?Jaguars Venus som knep tredjeplatsen på EM i år i klassen group stunt senior all female.

Bring It On

Tänkte betygsätta alla Bring It On-filmer, och kanske andra cheerleadingfilmer också!

Bring It On

Kom ut år: 2000
Utspelar sig i: San Diego
Typ av cheerleading: High School

Opening Scene
♥♥♥♥

Klassikern! Nedvärderar cheerleading lite, men samtidigt underhållande.


http://www.youtube.com/watch?v=CUUgKj2i1Xc

Main Character
♥♥♥♥

Kirsten Dunst i huvudrollen. Passar bra i rollen som Torrance Shipman, blond liten cheer captain.Best Friend
♥♥♥♥♥

Eliza Dushku spelar Missy Pantone, en "hardcore-gymnast" som precis flyttat till San Diego. I början är hon inte så populär i laget, men efter hand blir hon snabbt bästis med Torrance (Kirsten Dunst).Boyfriend
♥♥♥♥

Cliff Pantone är den nyinflyttade coola rock-killen, även Missys bror. Cliff och Torrance får snabbt kontakt med varandra. Det enda som står i vägen är Torrances pojkvän Aaron.The Evil Ones
♥♥♥

"Big Red", Courtney och Whitney är de elaka i filmen. Big Red är den förra lagkaptenen som stal ramsor och program från ett annat lag. Courtney och Whitney är med i laget, och försöker desperat att försöka få kontrollen över laget så de kan bestämma allt.
Konkurrenterna
♥♥♥♥

East Copton Cheerleaders är det främsta motståndarlaget. Det är laget Big Red snodde program ifrån. De är väldigt duktiga, men har inte fått visa sina skills på tävling förrens det här året.The Routine
♥♥♥


http://www.youtube.com/watch?v=4q6ibxqwkNI

Inte världens bästa program, men det finns helt klart bra saker i det. Bland annat har de en x-full basket och helicopter toss, som numera är förbjuden att göra.

Handlingen
♥♥♥♥

Toros kan inte använda sitt program, så de måste få ihop ett nytt. De provar först att använda en koreograf, men till slut tar de saken i egna händer och gör ett eget program.


AC magazine

American Cheerleader är en största cheerleadingtidningen som finns. Den är väldigt populär bland cheerleaders i USA och även andra delar av världen. Att premunera till Sverige är inga problem, klicka HÄR för att komma dit ni kan beställa en premunation.
AC kommer ut varannan månad, alltså 6 nummer per år.


September/Oktober numret.

winner


bobcats

HÄR kan ni läsa en artikel om Gothenburg Cheer One Bobcats.

svt play


Jag tyckte det var roligt att de gjorde om sitt vanliga program till bara fem personer, och att det ändå blev bra!

sytycdGroup performance från finalen av So You Think You Can Dance. Koreograferad av Wade Robson, som har designat cheerleadingskor för Power Shoes. Konstigt nog använder de inte de skorna där! Hehe.

power på tv

Sorry, har blivit lite utebliven bloggning. Haha, ska försöka nu.

Såg precis att Power Cheer & Dance (Eagles/Fabest 5ive) är med Rampljuset idag. Sänds 18:45 idag på SVT Barnkanalen! Kommer troligtvis läggas upp på SVT Play efter, då länkar jag!


Eagles musik 2009.

RSS 2.0