Gott nytt cheer-år kära läsare!


Foto: Jamie Christian

En bunt inspiration för 2011


Summering av 2010

2010 börjar närma sig sitt slut, så jag tänkte sammanfatta det litegrann! Varning för att det kan bli långt (känner jag innan jag ens skrivit inlägget, hehe). Kommer ni komma ihåg något speciellt från 2010?

Januari
Under årets första månad publicerades mina bilder i Inside European Cheerleading Magazine. Har tappat räkningen hur många nummer de varit med i nu, men fem tror jag att det är ;)I början av månaden var jag och några från mitt lag med på Stockholm Winter Games. Vi visade upp litegrann och så fick barn komma och prova på cheerleading med oss.Februari
I februari åkte jag till Helsingfors och kollade på finska SM. Det var otroligt roligt att få se ett annat lands tävling. Då får man ju se alla lag, istället för på EM bara de två bästa i varje klass. Finland har riktigt hög standard!
Fotade såklart massor på tävlingen också.Samma månad sålde jag rosetter för första gången på en tävling. Under säsongen 09-10 sålde jag rosetter på tre tävlingar totalt - Twisters öppna tävling, DM Stockholm/Mellersta och SM. Utöver det sålde jag väldigt många rosetter genom bloggen/över mail.I februari var jag i Stockholm på mediaträning, genom Svenska Cheerleaderförbundet. Tror inte jag sagt något om det på bloggen tidigare? Men det var mycket lärorikt! Jag, Melissa från Power, Nicole från Twisters, Stina från Cheer Future och en bunt andra tränare och förbundspersoner blev mediatränade och så pratade vi väldigt mycket om sportsmannaanda. Det var både nervöst och roligt! Vi blev bland annat "fejk"-intervjuade flera gånger framför en videokamera av Staffan Dopping.

Mars

I mars handlade i princip allting om DM. Jag var bara på DM Stockholm/Mellersta i Kistamässan. Första dagen sålde jag rosetter och fotade och andra dagen tävlade jag. Fick med mig ett silver hem från tävlingen!April

När jag tittar igenom arkivet här i bloggen verkar det som att jag mest satt inne och redigerade bilder, haha. Var ju himla mycket bilder som skulle fixas där efter DM... Puh!

I mitten av månaden var jag och fotade på VM-genrepet i Stockholm. Tråkigt nog stoppade vulkanen Sveriges insats i VM, men Dragons och Twisters fick i alla fall tävla klubb-VM till slut.
Maj
I maj handlade det mest om SM SM SM eftersom min förening arrangerade tävlingen. Jag satt framför mattan och fotade båda dagar.Marte, som också bloggar om cheerleading (fast i Norge), var och hälsade på mig under SM-helgen.Juni
I juni var det RM där jag en dag fotade och en dag tävlade.Juli
Jag var på tre genrep inför EM och sedan åkte jag såklart till EM i Helsingfors också.September

I september var jag i Stockholm två dagar för nybörjarutbildningen.Oktober
Jag var i London några dagar, och då passade jag på att besöka Storbritanniens bästa coedlag. Har massor med bilder jag inte lagt upp här, tänkte vänta med de tills de tävlat sin första tävling.Var i Stockholm ännu en gång och ännu en gång då jag fotade på Dynamite Dragons koreograficamp. På campet hade de tre koreografer från Top Gun i USA.November
Ett till koreograficamp, men den här gången mitt eget. Vi hade Demo här från USA. Han coachar i vanliga fall i Ultimate Athletics. Han anses vara en av USAs bästa cheerleades, så det var rätt coolt att ha honom här!December
Under årets sista månad har jag fotat/medverkat på fem juluppvisningar - två gånger på min egen förenings, Twisters, Cheer Elites och sist Powers.Text på benet

Text på baksidan av benet blev en trend efter att FAME hade det i USA. Till exempel Viqueens har haft det.

Jag är inte ett så stort fan av detta, vad tycker ni?

Bilder lånade från Kristin Berteig Zeiner och Xtreme Shots Photography.

Blandade bilder från Twisters juluppvisning


Brandon Allstars Junior 4


Twisters junior nybörjare


Twisters senior nybörjare

Deras rosetter har jag gjort!


Twisters junior fortsättning


Visste ni att...

I USA har de inte avdrag för om man går utanför linjerna. Men om man till exempel landar i sin gymnastik utanför så blir det avdrag.


Anders och Carro omgång två!


WCSS Tryout videos

Som ni kanske förstått vid det här laget ääälskar jag tryout videos! Hehe.

Här är tryout videos från några tjejer i World Cup Shooting Stars! Samtliga är födda 1992.


Courtney Goodlow


Brittany Roros


Kathleen Black


Gianna PepeBrianna Mosher


Emily Pacillo

Domarprotokoll för Worlds

Domarprotokollen på IASF/USASF Worlds har diskuterats flitigt den senaste månaden. Många är upprörda över de, särskilt de internationella klasserna. Men vi i Sverige kan inte direkt klaga något, eftersom de gynnar oss.


Såhär ser domarprotokollet för international open 6, som bland annat Dynamite Dragons tävlade i förra året. Som ni ser är det bara 10% på gymnastik och hela 65% på bygg. Vi i Sverige är inte särskilt starka i gymnastik, men bygg är något de bästa lagen nästan är jämbördiga med de amerikanska med. Så de svenska lag som väljer att tävla kommer ha väldig stor chans i år! Det tycker jag är roligt!


Såhär ser det ut i large senior 5, som bland annat World Cup Shooting Stars och Cheer Extreme Senior Elite tävlar i. Där är poängen mer jämnt utdelat. Det betyder att det kommer bli mer jämnt här, då lagen är bra på olika saker. Om domarprotokollet hade sett ut som i international hade Cheer Extreme haft en fördel, eftersom de är bäst av topplagen på bygg.

Stretchstol

Hittade en bild på en så kallad "stretchstol". Ouch! Haha. Skulle vilja prova dock!


Twitter

Maddie Gardner har skaffat Twitter! Följ henne HÄR.


Stingrays omgång två


Eagles omgång två


Cougars omgång två


Favorit i CEA

Förvånad att ingen svarade Maddie, hon är min favorit!


Hurricanes


Thunders


13 minuter Erica EnglebertVilken är din favoritperson i Cheer Extreme? Om du har någon :)

Merry xmas!

God jul fina läsare!

Har några inlägg förinställda för morgondagen, so keep visiting ;)

Blizzards


Cheerleadingjulgranar

Jul och cheerleading... Två av de bästa sakerna! Varför inte blanda ihop de?


Båda två är mina julgranar. Till vänster hur jag hade först (fick tyvärr inte behålla) och till höger hur jag har nu :)


Här är lite inspiration från USA. Första bilden är på en tjej som vann hela den där julgranen på en tävling. Andra bilden är Courtney Smith-Popes (Cheer Extremes ägare) julgran, all teal! Tredje bilden är en close-up på julgranen tjejen vann. Alla lag fick sätta i sin rosett i den. Den gula är för Fierceboard!

Stingrays


Blandade bilder från Cheer Elites juluppvisning


Cyclones


Cougars omgång ett


Filmer från juluppvisningar

"vi kanske ska börja i haninge cheer eite, men man får ju inte se nånting om deras jra lag, thunders. (som vi är intreserade av) du lova att lägga upp om dom men du skiter ju i haninge cheer elite, nu så har vi redan hittat det eftersom det funnits på youtube i 3 dagar. men tack för att du försökte om du ens gjorde de"

Fick in den här kommentaren på bloggen idag. Som (den anonyma) kommentaren säger så har jag varit dålig på att lägga upp filmer från juluppvisningar här på bloggen. Som vanligt när jag får sånna här kommentarer så brukar jag påminna er fundersamma läsare att jag faktiskt har ett liv utanför bloggen. Nu råkar det även vara så att jag är sjuk, vilket inte gör det hela bättre. Hoppas ni har överseende med att filmer och bilder kanske inte kommer upp här på en sekund.

P.S. Filmen på Thunders har funnits på YouTube i en dag.


Haninge Cheer Elite Thunders


Haninge Cheer Elite Snowballs


Haninge Cheer Elite Cyclones


Power Cheer Eagles


Power Cheer Stingrays

Excaliburs omgång två


Anders & Carro omgång ett


Black Hawks omgång två


APX nya dräkter

Lite annorlunda dräkter! Första jag sett som använder spets. Laget heter Arizona Power Xtreme.


Black Hawks omgång ett


Excaliburs omgång ett


Twisters miniorer

HÄR kan ni se Twisters miniorer på Lilla Sportspegeln. Ungefär 2 minuter in i programmet är de med!


Spitfires

Mina fina kids!Tornados


Twisters senior avancerad


Eagles omgång ett!


Films!

Här är tre av mina filmer. Twisters kör sitt riktiga tävlingsprogram. De andra två lagen kör juluppvisningsprogram.

Twisters are doing their real routine. The other two teams are doing christmas shows routines.Twisters senior avancerad


Power Cheer Cougars


Haninge Cheer Elite Blizzards

Cheerleading på tv!

Ikväll är Twisters Cheer Elites minior fortsättning med på Lilla Sportspegeln. Sätt på SVT1 klockan 19:15 för att se!

Update: Den är på SVTB. Jag har inte den tv-kanalen själv :/

Tävling avslutad!

Rösterna är räknade!

1. Power Cheer Eagles (17 röster)
2. Twisters Cheer Elite senior avancerad
(10 röster)
3. Haninge Cheer Elite Tornados
(7 röster)
4. USC Excaliburs (6 röster)
5. USC Black Hawks (3 röster)
5. Haninge Cheer Elite Hurricanes (3 röster)
7. Power Cheer Cougars (2 röster)
7. Power Cheer Stingrays (2 röster)
7. USC Tom Cats (2 röster)
7. Haninge Cheer Elite Thunders (2 röster)
7. Twisters Cheer Elite senior nybörjare (2 röster)
7. Twisters Cheer Elite junior nybörjare (2 röster)
13. Nicole och Therese (1 röst)

Filmer från Powers juluppvisning

Här är filmer från Powers juluppvisning. Jag har själv filmer på Cougars, Eagles, HCE Blizzards, Twisters minior fortsättning och Twisters senior avancerad. Lägger kanske upp några av de på YouTube senare idag!


Stingrays


Cougars


Eagles

Juluppvisningsdag

Kom precis hem efter en 13 timmars-dag i Stockholm. Superkul att se så mycket cheerleading på bara en helg!
Ett speciellt tack till Mikaela som gav upp sin plats till mig på HCEs uppvisning, Hamis som lånade ut ett SL-kort till mig, Nicole som köpte med mat åt mig (hade nog dött annars) och Mick och Mel som skjutsade mig till tåget.Bilder kommer upp här under veckans gång. Eftersom många brukar vara sugna på bilder, och gärna uttrycka det i kommentarerna, så kan jag lika bra göra det till en tävling! Haha. Så, kommentera med det lag ni vill se bilder på! Det lag som får flest kommentarer får bilder först, och sen så andra och tredje plats får i den ordningen (bara 1-3). "Tävlingen" håller på fram tills imorgon måndag 15:00.

P.S. Ingen idé att kommentera flera gånger från samma person, jag ser eran IP-adress!


Framtida you better work! Haha. Jättesöt liten kiddo med systemkamera på Twisters juluppvisning.

Mustangs

Fler bilder från våran (USC) juluppvisning kommer.


Rings!

Ni kanske har hört att många amerikanska lag har med "rings" på något sätt i sin musik eller program? Ringen visar att man vunnit Worlds! Jag tror de får ringarna gratis, vinnarna alltså, men annars kostar de flera tusen kronor.

Här är några olika lag som haft med rings:


"The ring looks better on me!" - Cheer Extreme Senior Elite
"The rings and everything extreme" - CEA Senior Elite
"Jackets, globes, rings" - Maryland Twisters F5
"Got two rings - want a third" - World Cup Starlites

Såhär ser ringarna ut. Ganska enkla, bara med "World Champion", årtalet och en liten sten på sidan.

Bilder lånade från Mia Kwarnmark, Courtney Smith-Pope och Maddie Gardner.

Info om IASF/ICU Worlds

Igår kom det ut lite info angående VM på Svenska Cheerleaderförbundets hemsida. HÄR hittar ni det. Det står bland annat om skillnaden mellan förbunden IASF och ICU.

IASF Worlds kallas klubb-VM på svenska, för endast klubblag tävlar där, så som Top Gun, Cheer Extreme och många, många fler. Denna tävling är den mest prestigefyllda att vinna som klubblag. Score sheets (kommer inte på någon bra översättning) finns HÄR. De har ändrats från förra säsongen, och tyvärr tycker många att de har blivit sämre.

VM där landslag tävlar, till exempel Team USA, heter ICU Worlds och går av stapeln samma helg, fast en dag före. Score sheets HÄR.Kval till IASF och till ICU sker inte riktigt på samma sätt. Det som är lika är att resultatet på SM är det som avgör vilka som kvalar, men till IASF är det fler som kvalar. Till ICU är det bara vinnarna i klasserna senior avancerad, senior mixed avancerad, partner stunt och group stunt senior som kvalar.

De lag som kvalat till ICU Worlds

All Girl Premier
Power Cheer Eagles

Coed Premier
USC Black Hawks

Coed Partner Stunt
USC Anders och Carolina

All Girl Group Stunt
Power Cheer Fabest 5ive

De lag som kvalat till IASF Worlds


International Open 5
Linköping Lightnings
Gothenburg Cheer One Wildcats

International Open 6
Power Cheer & Dance Eagles
Brommagymnasterna Dynamite Dragons

International Open Coed 6
USC Black Hawks
Musketeers Funky Cheer

Christmas carol 2

Haha, ännu en! Älskar det!12th day: Maryland Twisters
11th day: Sparkly Spankies
10th day: Cali Coed
9th day: Fierce Boarders
8th day: Stingray Oranges
7th day: Twist and Shouters
6th day: Top Gun Jags
5th day: Worlds Rings
4th day: Big Cheer Bows
3rd day: CA Panthers
2nd day: Shooting Stars
1st day: Some Brad Vaughan Choreography
Ding

Någon?

Jag har en liten fråga till er läsare i Stockholmsområdet! Är det någon som ska åka bil mellan Twisters juluppvisning i Nacka och Haninge Cheer Elites i Torvalla på söndag?

Jag har flera år i rad varit på Powers juluppvisning, och förra året på Cheer Elites då de låg på samma dag (mycket praktiskt). I år ligger ju Twisters också på samma dag, och smart nog på förmiddagen. Så det skulle vara roligt att hinna med alla tre när jag ändå är i Stockholm :) Hör av er om ni har en plats extra för en vilsen Uppsalabo! Hehe.

Liten påminnelse:
Twisters Cheer Elites juluppvisning i Nacka Sporthall klockan 11-13
Haninge Cheer Elites juluppvisning i Torvalla insläpp 14:50
Power Cheer & Dance juluppvisning i Torvalla klockan 18:30


HCE juluppvisning

På söndag har Haninge Cheer Elite sin årliga juluppvisning i Torvalla. Insläppet är 14:50 och uppvisningen förväntas hålla på till 16-16:30.

Inträdet kostar 30 kr för barn (7-14 år) och 40 kr för vuxna. Barn under 7 år går gratis. Det går även att köpa lotter där, som kostar 20 kr.

Uppvisande lag:
Raindrops - träningslag 4-6 år
Snowballs - mini-minior
Snowflakes - mini-minior
Drizzles - mini-minior
Rainbows - träningslag minior
Typhoons - träningslag junior och senior
Icicles - minior nybörjare
Blizzards - minior fortsättning
Cyclones - junior nybörjare
Thunders - junior avancerad
Tornados - senior fortsättning
Hurricanes - senior avancerad


Christmas carol

Haha asså, roligaste på länge... Ni måste se!Oh my gosh I'm nervous, the lights are really bright
I hope I don't throw up, like I did last night
UH!

Triple toe, triple toe, triple toe, full
Slap clap, load in, full up to the top
Work!
Keep that stretch, pull that scorp, double twist down
Set it out, slap clap, pull that hair around
FIERCE


Coach said I had to squat, because I'm really fat
I don't have to do motions, so I'm okay with that!

HEY
Triple toe, triple toe, triple toe, full
Slap clap, load in, full up to the top
Work!
Keep that stretch, pull that scorp, double twist down
Set it out, slap clap, pull that hair around
FIERCE


Standing in my corner, waiting for my pass
Oh my gosh it's time to go, I better run real fast
HEY

Triple toe, triple toe, triple toe, full
Slap clap, load in, full up to the top
Work!
Keep that stretch, pull that scorp, double twist down
Set it out, slap clap, pull that hair around
FIERCE


Oh my gosh she's heavy, she's breaking my back
Can't we just drop her?
We will lose points for that
OHH

Triple toe, triple toe, triple toe, full
Slap clap, load in, full up to the top
Work!
Keep that stretch, pull that scorp, double twist down
Set it out, slap clap, pull that hair around
FIERCE


This dance is really fast, it's really hard for me
I need my inhalator, because I cannot breath

Oh, work it out, work it out, work this dance out
Up down, roll around, shimmy to the ground
HEY

Come on team, we're almost done, almost to the end
Hit that pose, chin up high, love your hair
Hope you win, DING!

GymTyme 2011 musik

Även de här är gjorda av Greg från Top Gun.


White


Black


Pink Ladies


Platinum


Ansvar och tilltro

Som tränare har man många uppgifter. Ansvar är nog det största. Man ska ansvara för de man coachar, att de får den bästa möjliga träningen. Och så ska man inte minst ansvara för att allt är säkert. För att säkerheten ska efterföljas kan man inte ge för svåra saker till de aktiva att försöka klara av. Ett stunt eller en gymnastiklänga kan vara det lättaste i världen för någon och rent livsfarligt för andra.

Men, man vill ju inte ge för lätta saker till sina aktiva heller. Tar man bort utmaningen, tar man bort en del av det roliga. Det är en svår balansgång som tränare, att hitta precis den där nivån. Nivån som inte är för lätt, inte för svår, inte för tråkig och inte för farlig. De bästa tränarna hittar den exakta nivån för deras lag. För ni vet, i cheerleading bedöms inte bara svårigheten, utan utförandet också.

Som tränare kan man bli oerhört frustrerad, när man gått och drömt om ett bygg och så kommer man till träningen och det ser katastrofalt ut. Då har man ett val att göra - ändra eller ha tillit att de klarar av det.

Jag kommer ihåg i början av säsongen, en av de första träningarna med mina miniorer. Jag och min tränarkollega hade målat upp en bild i huvudet av vad vi ville att de skulle klara. Där och då på träningen så var åtminstone jag nära att ge upp det vi tänkt ut. Det kändes helt och hållet omöjligt. Men, vi valde att tro på tjejerna. Vad gör de nu? De sätter det! Näst intill klockrent. Tänker på hur tråkigt det hade varit om vi gett upp det tidigt på säsongen.Cheer Extremes tränare Courtney la upp den här filmen på Facebook häromdagen. Till den skrev hon "faith", som just betyder tilltro. Första tävlingen såg programmet kaos ut, med flera bygg som tappades här och var. Även på den här tävlingen, dag ett då, tappade de flera. Men på dag två satt alla! Bevis på att det kan gå till slut. Det gäller att inte ge upp!

Skobeställning

Jag skrev förut ett inlägg om frakt, tull, moms och annat som rör beställningar från USA. Då skrev jag att jag skulle beställa skor till mina miniorer, vilket jag nu gjort. Här kommer lite information, som kan vara användbar om ni funderar på att beställa!Beställning
Jag beställde 15 par Kaepa Starlyte från Cheer and Pom. Deras hemsida hittar ni HÄR. De har Kaepa, Nfinity, Nike och alla andra märken som har cheerleadingskor. Starlyte är Kaepas nya modell som är mer "tumblingskor" med mjukare sula än deras andra modeller.

Pris för skor
När man beställer över 10 par skor av vissa utvalda modeller på Cheer and Pom får man lagrabatt. På Kaepa Starlyte är det lagrabatt, så då blev priset per par $48. Utan lagrabatt skulle det kostat $53.
Totalt fick jag betala 7200 kr till Cheer and Pom för de 15 par skor jag beställde. Då ingick frakten till Sverige.

Tull och moms
2100 kr blev det i moms och tull. Den summan fick jag betala på Posten här i Sverige.

Pris totalt
Till slut blev det 620 kr/st. En helt överkomlig summa skulle jag vilja säga! Priset kan variera något då priset för frakt varierar. Jag tog in 650 kr från varje person, för att vara på den säkra sidan.

Leveranstid
12 dagar tog det från att jag gjorde beställningen till att skorna kom fram till Posten i Sverige. Snabbt och bra!När jag provat skorna kommer jag skriva ett inlägg om olika skomodeller och jämföra dem.

Twisters juluppvisning

På söndag har inte bara HCE och Power juluppvisning, utan Twisters Cheer Elite också! Juluppvisningen är i Nacka Sporthall mellan 11 och 13. Entrén kostar 50 kr för vuxna och 20 kr för barn.

Uppvisande lag:
Mini-minior
Minior träningslag
Minior nybörjare
Minior fortsättning
Junior träningslag
Junior nybörjare
Junior fortsättning
Senior nybörjare
Senior avancerad

Här under ser ni en film på Twisters senior avancerade lag från Beach Cup.


Resultat och filmer i coed-klasserna

Senior


1. Funky Team Gorillaz


2. HAC Xray


3. TSC Renegades

Junior


1. HAC Xtreme

Juluppvisning

Igår hade vi i USC juluppvisning med våra mini-miniorer, miniorer och nybörjarjuniorer. På lördag har vi uppvisning med hela föreningen. Facebook event hittar ni HÄR.


Nya dräkter!

Funky Teams två partner stunt-par hade nya dräkter på SM i helgen. Dräkterna kommer från GK, som kan beställas via Dig It HÄR.


Bilder lånade från Funky Team Gorillaz facebook.

SM

I all-female klassen blev topp 5 såhär på SM.

1. Northern Lights Diamonds


2. HAC Elite


3. Funky Team Wild Flyers


4. Golden Spirit Angels5. Jaguars Venus

Fullproppad helg!

Fullproppad helg för min del, och för alla andra också verkar det som. Flera stora tävlingar gick av stapeln i USA och så finska SM. Resultat och filmer kommer!

Här är några filmer på amerikanska lag. Dag ett, att tillägga! Många tävlar just nu dag två.


Top Gun iOpen 5
Vad ska man säga? Det är Top Gun! Inte perfekt än, men det kommer bli... Sjukt grymma. Deras tränare Victor (även ägare för hela föreningen) är med här och tävlar! Lite roligt.


Georgia Allstars semi-limited
Ett av mina favoritlag! Dansen och slutet... Ingen slår det!


Stingrays Orange
Kaaaos... Tråkigt! Hade förväntat mig mycket av dem. Men dem kommer helt säkert komma igen! Vi får se längre fram under säsongen.


Brandon Sr Black
Byggen... Åh, sjukt bra! Pyramiden är crazy.


World Cup Shooting Stars


Stingrays Smoke


Stingrays Rust


Stingrays Spice


Cheer Extreme Senior Elite


Georgia Allstars Coco's


Georgia Allstars Dolce & Gabbana

Good luck!

Det blir inget Helsingfors och SM för mig i helgen. Trots att strejken slutat nu så är det en stor chansning att åka (kanske inte tar mig hem samma kväll), så jag väljer att stanna hemma. Galet sämst, men vad ska man göra?

Några bilder från förra året. Älskar att fota i den arenan, bilderna blir så "cleana".Ännu mer musik

Mycket musik denna fredag. La ju upp länkar till Stingrays, men nu har de kommit ut så man kan lägga in de i bloggen också.


Stingrays Smoke 2011 (min favorit hittills!!)


Stingrays Platinum 2011


East Celebrity Elite Jr 4 2011


Ultimate Athletics Prodigy 2011


Jersey Allstars Senior 4 2011


Jersey Allstars Senior Coed 3 2011


Let's not forget who owns the throne!


WCSS 2011

Samma person gör musik till Shooting Stars och till Top Gun. Greg heter han, och han var här i Sverige i höstas på Dynamites koreograficamp. Förutom WCSS, Top Gun och många andra lag i USA gör han musik till Dynamite Dragons, Diamonds och Daisies.


Top Gun 2011 musik!!!


Top Gun Semi-Limited Coed


Top Gun i5 Coed


Top Gun SO5


Top Gun J4


Senior Elite


Även om jag inte gillar Senior Elite, så älskar jag dem... Haha, förstår ni vad jag menar? Fin film!

Rays musik

Två av Stingrays lags låtar har släppts precis. Lyssna och njut!

SMOKE

PLATINUM


Battle Under the Big Top

Efter helgen kan vi vänta oss många filmer på amerikanska lag. I helgen går nämligen tävlingen Battle Under the Big Top av staplen i Atlanta, Georgia. Tävling anordnas för åttonde gången i rad, och den är mycket populär. Temat för tävlingen är cirkus, så scenen/tävlingsytan ser ut som en cirkus!

Tävlande lag är bland annat Georgia Allstars, Top Gun, Cheer Extreme, Stingrays och Orlando Allstars. Jag ser fram emot att få se alla lag jag precis nämnt. För många är det första tävlingen för säsongen, så pressen ligger på att prestera bra! Det är ju alltid bra om första intrycket är WOW!


Top Gun Senior Open 5 2010


SM i helgen

I helgen är det som jag tidigare nämnt finska SM. På lördag tävlar alla seniorlag och på söndag tävlar juniorlagen, partner stunt och group stunt. Jag ska förhoppningsvis dit på lördag, men Finnair strejkar just nu, så kanske inte lyckas ta mig dit. Vi får se! Önskar alla lag lycka till i alla fall!

Här under ser ni Mika och Mija från Funky Team, som tävlar i partner stunt. Nya dräkter har de, fint!


Musik/programtid

I USA har det varit mycket diskussioner om att avdrag för att musiken är för lång inte ges förrens musiken överskrider 2:35. Många lag, t.ex. CEA Senior Elite, har musik som är över 2:30. På det sättet kan de längre fram under säsongen plocka bort en åtta med saker som inte sitter eller som inte ser bra ut. Vissa lag har över 2:30 för att man helt enkelt hinner med mer i programmet då.

I Sverige har vi samma regel, avdrag ges inte förrens musiken överskrider 2:35 eller 1:35 för individuell och stunt-klasserna. Musiken börjar räknas från första organiserade ton, rörelse eller röst. Man kan ju t.ex. börja med sin ramsa först i programmet, då kommer alltså röst och/eller rörelse först. Om musiken överskrider 2:35 är det 10 poäng/domare i avdrag.

Sista dispensansökningsdatum 31 dec

Ni glömmer väl inte att sista datumet för att ansöka om dispens för tävlingssäsongen 2011 är 31 december?

Information om hur man söker en dispens hittar ni på SCFs hemsida, HÄR. För att veta om ni behöver en dispens eller inte kan det vara bra att läsa igenom TB och TR :)

Förkortningar

Tänkte göra en liten serie med olika slags förkortningar. Det kan ju vara svårt att hålla reda på alla, men då är det bara att kolla tillbaka i dessa inlägg så hittar ni säkert!

Börjar med föreningar/lag.

Sverige
ACA = Artic Cheer Avalanches, vitt och turkost lag som håller till i Luleå.
ACC = Athletic Cheer Champions, ett till Luleå-lag, med färgerna mörkgrönt och guld.
CFA = Cheer Force Allstars, förening i Umeå.
BG = Brommagymnasterna, gymnastikföreningen Dynamites tillhör.
ECC = Eastcoast Cheerleaders, förening i Åkersberga, utanför Stockholm.
GCO = Gothenburg Cheer One, förening i Göteborg.
HCE = Haninge Cheer Elite, förening i Haninge.
MFC = Musketeers Funky Cheer, förening i Borås.
PCD = Power Cheer & Dance, förening hemmahörande i Haninge.
USC = Uppsalaflickorna Spirits Cheerleaders, förening i Uppsala.

Jag har tagit med de vanligaste i Sverige, som föreningar använder i t.ex. anmälningar till tävlingar eller på dräkter. Finns säkerligen fler, ni kan kommentera om ni vet fler.Internationellt
CA = Cheer Athletics, förening från Texas, USA.
Cali = California Allstars, förening från USA. Går även ofta med förkortningen CA.
CEA = Cheer Extreme Allstars, en förening med flera gym och lag i North Carolina, USA.
FTG = Funky Team Gorillaz, Europas mest välmeriterade mixedlag från Finland.
GA = Georgia Allstars, ett gym med flertalet lag i Georgia, USA.
GT = GymTyme, förening i Kentucky, USA.
HAC = Helsinki Athletics Cheerleaders, förening i Helsingfors, Finland.
HPU = Hawaii Pacific University, college i USA.
ICC = Illinois Cheer Company, förening i USA.
KA = Kentucky Allstars, regerande världsmästare i small limited (då under namnet Kentucky Elite).
SE = Senior Elite, regerande världsmästare i klassen large senior.
SoT = Spirit of Texas, välmeriterad förening från Texas, USA.
TG = Top Gun, ett av världens mest kända föreningar med många titlar bakom sig.
UA = Ultimate Athletics, förening i Chicago, USA.
UK = University of Kentucky, ett prestigefyllt college att hålla på med cheerleading på.
UofL = University of Louisville, college i USA med många duktiga lag.
WCSS = World Cup Shooting Stars, large senior-lag som tagit hem tre VM-guld.


Nya dräkter


Rockstar Cheer


Maryland Twisters Velocity och Maryland Twisters F5


Maryland Twisters level 1-4


World Cup Shooting Stars
En rolig sak är att de inte fått sina riktiga dräkter än. Det här är bara första upplagan. Någon gång under säsongen kommer deras riktiga nya!


World Cup Suns


Texas Lonestar


Ultimate Athletics

Alla bilder publicerade via Fierceboard.

Tävlande lag 2011

Det är alltid intressant att veta hur många som egentligen tävlar i ens klass. Därför tänkte jag göra en lista med tävlande lag för 2011. Den är absolut inte färdig, kommentera om något är fel eller fattas!

Avancerade klasser

Senior Mixed Avancerad
Athletic Cheer Champions Legends
GF Uppsalaflickorna Spirits Black Hawks
Musketeers Funky Cheer Coed Blue

Senior Avancerad
Brommagymnasterna Dynamite Dragons
GC Troops Warriors
Haninge Cheer Elite Hurricanes
Malmö Allstar Cheer Bulldogs
Power Cheer & Dance Eagles
Twisters Cheer Elite

Junior Mixed Avancerad
GF Uppsalaflickorna Spirits Excaliburs

Junior Avancerad
Athletic Cheer Champions
Brommagymnasterna Dynamite Diamonds
Cheer Future
Haninge Cheer Elite Thunders
Malmö Allstar Cheer Kings
Power Cheer & Dance Cougars

Fortsättningsklasser

Senior Fortsättning
Artic Cheer Avalanches Survivors
Brommagymnasterna Dynamite Dolphins
Cheer Force Allstars Famous
Cheer Unlimited
GC Troops Archers
GF Uppsalaflickorna Spirits Tom Cats
Gothenburg Cheer One Cougars
Haninge Cheer Elite Tornados
Musketeers Funky Cheer Senior Black
Nyköping Cheer Team Brilliants
Power Cheer & Dance Stingrays
Pride Cheersquad Patriots
Spinners Cheer United Cobras

Junior Fortsättning
Brommagymnasterna Dynamite Devils
Eastcoast Cheerleaders Pirates
GC Troops Heroes
Gothenburg Cheer One Cats
Linköping Lightnings Flames
Musketeers Funky Cheer Junior White
Pride Cheersquad Panthers
Twisters Cheer Elite

Minior Fortsättning
Athletic Cheer Champions Breeze
Brommagymnasterna Dynamite Daisies
Cheer Force Allstars Fireflies
Cheer Future
Eastcoast Cheerleaders Commanders
GF Uppsalaflickorna Spirits Spitfires
Gothenburg Cheer One Jags
Haninge Cheer Elite Blizzards
Malmö Allstar Cheer Raccoons
Twisters Cheer Elite

Nybörjarklasser

Senior Nybörjare
Arlanda Jets Cheerleaders
Brommagymnasterna Dynamite Dolls
Jamtland Cheer Cougars
Karlstad GF Panthers
Malmö Allstar Cheer Queens
Nyköping Cheer Team Crystals
Skövde Duchess
Stingrays Cheer
Twisters Cheer Elite

Junior Nybörjare
Brommagymnasterna Dynamite Demons
Cheer Force Allstars Fighters
GC Troops Invaders
GF Uppsalaflickorna Spirits Mustangs
Gothenburg Cheer One Sabres
Haninge Cheer Elite Cyclones
Linköping Lightnings
Malmö Allstar Cheer Lions
Sparks Cheerleaders
Twisters Cheer Elite
Åmåls Drill, Dans och Cheer Sweet Lions

Minior Nybörjare
Brommagymnasterna Dynamite Dreams
Cheer Future
Eastcoast Cheerleaders Sailors
GC Troops Strikers
Haninge Cheer Elite Icicles
Power Cheer & Dance Cats
Upplands Väsby Gymnastikförening Snowflakes
Sparks Cheerleaders
Twisters Cheer Elite

Övriga klasser

Group Stunt Mixed Senior
Athletic Cheer Champions
GC Troops Mercenaries
Musketeers Funky Cheer

Group Stunt Senior
Brommagymnasterna Dynamite D5
Gothenburg Cheer One
Piteå Cheerleading Ice Explosions
Power Cheer & Dance Fabest 5ive

Group Stunt Junior

Brommagymnasterna Dynamites
Gothenburg Cheer One
Sparks Cheerleaders

Partner Stunt
GF Uppsalaflickorna Spirits - Anders & Carolina

Individuell Senior
Nyköping Cheer Team - Emilia Rybak
Nyköping Cheer Team - Johan Lindholm

Individuell Junior
Musketeers Funky Cheer - Amanda Öberg
Nyköping Cheer Team - Idun Braun

Cheerdans


Senior Avancerad

Julle United Allstars
Uppsala Danscenter Phantoms

Junior Avancerad

Julle United Smallstars

Fortsättning
Gothenburg Cheer One Cheetahs
Julle United
Musketeers Funky Cheer
Uppsala Danscenter Predators
Åmåls Drill, Dans och Cheer Angel Stars

Nybörjare
Gothenburg Cheer One Tigers
Julle United

Resultatet


Datum och plats för RM är klart

4-5 juni i Malmö!

GC Troops juluppvisning

Den 11 december bjuder GC Troops in till juluppvisning i Berghalla Sporthallar i Göteborg. Uppvisningen börjar klockan 18 och håller på fram till 20. Inträde kostar 20 kr för vuxna och 10 kr för barn.

Facebook event HÄR.

Uppvisande lag:
Fighters (mini-minior)
Strikers (minior nybörjare)
Rebels (junior träningslag)
Invaders (junior nybörjare)
Heroes (junior fortsättning)
Archers (senior fortsättning)
Warriors (senior avancerad)
Mercenaries (group stunt mixed senior)


Se till att ni har rätt utbildning!

I Sverige finns tre tränarutbildningar för cheerleading. De heter samma sak som de tre olika nivåerna som finns på klasser - nybörjare, fortsättning och avancerad. En sak som vissa ibland glömmer bort är att individuell, group stunt och partner stunt också är avancerade klasser.Här ser ni vilken utbildning tränaren ska ha för vilken klass.

Nybörjare
Mini-minior
Minior nybörjare
Minior fortsättning
Junior Nybörjare
Senior nybörjare

Fortsättning
Junior fortsättning
Senior fortsättning

Avancerad
Junior avancerad
Senior avancerad
Individuell junior
Individuell senior
Group stunt junior
Group stunt mixed junior
Group stunt senior
Group stunt mixed senior
Partner stunt

World Cup Shooting Stars <3


F5 & Velocity


Bilder lånade av Jay Noah.

National champions - now and forever


PowerCheer! Allstars Panthers 2011


Charlotte Allstars Aqua 2011


South Jersey Storm Thunderbolts 2011


South Jersey Storm Vortex 2011


Jackets, rings, globes... Whatever!

Idag har Maryland Twisters sin första tävling. Från vad jag hört om deras showcase så är F5 (och de andra lagen) GRYMMA! Ska bli sjukt spännande att se vad de har att bjuda på! Som vanligt har F5 nya dräkter också! F5 har åtminstone funnits från säsongen 2003-2004, kanske till och med längre. De har alltid legat i toppen av large senior, men bara en gång har de tagit hem guldet på Worlds - år 2005.

Jag skulle besökt Maryland Twisters gym och kollat på/fotat några av lagen för någon månad sedan när jag var i USA. Tyvärr åkte jag hem samma dag som deras gym öppnade igen efter halloween, så det blev inte så :(

Mina favoritår med F5 ser ni här under. 2006 musik kan man nästan kalla en "klassiker", så många gånger som den spelats och även använts av andra lag, så som Power Cheer och Dynamites.


2005


2008


2009

Nya reglerna ute!

Nya reglerna för 2011 har kommit ut på SCFs hemsida nu. Klicka HÄR för att se.

Vad kallar ni det här?

Fortsätter med nästa grej! Hoppas på lika många svar denna gång!


Powers juluppvisning

Power Cheer bjuder som vanligt in till sin årliga juluppvisning. Söndag den 19 december i Torvalla i Haninge. Publikinsläpp är 18:30 (ändrar om tiden ändras sen). Inträde 30 kr!

Facebook event HÄR.

Medverkande lag:
Racoons/Jags (mini-minior)
Panthers (junior/senior träningslag)
Cats (minior nybörjare)
Cougars (junior avancerad)
Stingrays (senior fortsättning)
Eagles (senior avancerad)(Min bild)

Cheer Futures juluppvisning

5 december bjuder Cheer Future in till juluppvisning. Saga teatern klockan 12:00! Inträdet kostar 50 kr.

Medverkande lag:
Mini-minior
Minior
Junior nybörjare
Junior avanceradKläder på tävling

"Tränare ska vara klädda i föreningsoverall, dräkt, kavaj eller business casual (klä sig professionellt, ordentligt/prydligt). Vid själva tävlingsutförandet får tränarna endast ha en väska per tränare.

Tävlande ska vara klädda i föreningsoverall eller tävlingsdräkt när denne är på tävlingsgolvet. Undantag från föreningsoverall eller tävlingsdräkt får endast ske ifall de tävlande sitter och tittar på övriga utövare under tävling. Vid alla tillfällen ska alla dragkedjor vara uppdragna."

Såhär står det i tävlingsbestämmelserna. Vi i Sverige ligger faktiskt före med det, jämfört med USA. Där går diskussionerna om vad vissa har på sig under tävlingsdagen och på prisutdelningen. De har ingen sån här regel, med undantag för vissa föreningar, till exempel Top Gun, som har som regel att man måste ha dräkt, overall eller bestämda träningskläder på sig under tävlingar.

Vad tycker ni en aktiv respektive tränare ska ha på sig under tävling? Är våran regel i Sverige bra/dålig?

Här är lite random bilder på vad några tränare hade på sig under SM och RM 2010 :) Många körde på business casual förra året!


MFCs juluppvisning

Torsdagen den 9 december har Musketeers Funky Cheer juluppvisning i Almåshallen. Uppvisningen pågår mellan 18-19. Inträde kostar 20 kronor för vuxna och 10 kronor för barn.

Uppvisande lag:
Mini-minior
Beginners
Junior nybörjare
Junior fortsättning
Senior fortsättning
Senior mixed avancerad
Cheerdans fortsättning
Group stunt
Partner stunt


Xtranormal


The life of a cheer music mixer


Susie didn't get a uniform

GCOs juluppvisning!

Söndagen den 12 december har Gothenburg Cheer One sin juluppvisning. Den börjar klockan 15 och är i Angered sporthall. Event på Facebook hittar ni HÄR.

Uppvisande lag:
Kittens (mini-minior)
Cubs (minior träningslag)
Panthers (junior-senior träningslag)
Jags (minior fortsättning)
Sabres (junior nybörjare)
Cats (junior fortsättning)
Cougars (senior fortsättning)
Wildcats (senior avancerad)
Dans minior
Tigers (cheerdans nybörjare)
Cheetahs (cheerdans fortsättning)
Group StuntNya rosetter


RSS 2.0