Kläder på tävling

"Tränare ska vara klädda i föreningsoverall, dräkt, kavaj eller business casual (klä sig professionellt, ordentligt/prydligt). Vid själva tävlingsutförandet får tränarna endast ha en väska per tränare.

Tävlande ska vara klädda i föreningsoverall eller tävlingsdräkt när denne är på tävlingsgolvet. Undantag från föreningsoverall eller tävlingsdräkt får endast ske ifall de tävlande sitter och tittar på övriga utövare under tävling. Vid alla tillfällen ska alla dragkedjor vara uppdragna."

Såhär står det i tävlingsbestämmelserna. Vi i Sverige ligger faktiskt före med det, jämfört med USA. Där går diskussionerna om vad vissa har på sig under tävlingsdagen och på prisutdelningen. De har ingen sån här regel, med undantag för vissa föreningar, till exempel Top Gun, som har som regel att man måste ha dräkt, overall eller bestämda träningskläder på sig under tävlingar.

Vad tycker ni en aktiv respektive tränare ska ha på sig under tävling? Är våran regel i Sverige bra/dålig?

Här är lite random bilder på vad några tränare hade på sig under SM och RM 2010 :) Många körde på business casual förra året!


Kommentarer
Postat av: Nicole

hahahahaha sigge

2010-12-02 @ 21:58:21
URL: http://nikkaan.blogg.se/
Postat av: karro

Lite dumt att hitta på en egen klädkod. Business casual, vad är det liksom? Slips med mjukisbyxor? Bättre då att bara skriva att man förväntar sig att tränare klär sig propert och över vardagsklädsel.

Varför man nu ska skriva något sånt överhuvudtaget. Regler om allt som inte har direkt med sporten att göra försvårar och fokuserar energi från det som är viktigt: själva sporten.

2010-12-03 @ 01:45:17
URL: http://cheerochgymnastik.wordpress.com
Postat av: Ida

Karro: Business casual är en vanlig klädkod, se här. http://en.wikipedia.org/wiki/Business_casual

Det som står är ju att det aningen är det eller overall. Inte någon blandning. Jag tror de har infört regeln för att öka trovärdigheten för sporten, för den sänks en aning om folk går runt i briefs och sporttopp inne i arenan. Eller om tränare har på sig jeansshorts och linne. Kanske inte för oss som går på cheer, men för utomstående.

Man representerar sin förening också. Tror många glömmer bort det ibland.Tack för dina tankar kring ämnet!

2010-12-03 @ 08:00:20
URL: http://youbetterwork.blogg.se/
Postat av: karro

Fast det ÄR ju inte en vanlig klädkod, varken i Sverige eller i engelskspråkiga länder. Det är ett begrepp som används men som det inte finns någon definition för. Precis som artikeln skriver - för några är business casual jeans, medan andra tycker att det är kavaj med udda byxor, medan för en del är det kostym utan slipskrav.Angående trovärdighet för utomstående så är det ett minerat område. Regler som skapas för att "öka trovärdigheten" kan också vara utestängande och därför bör man vara oerhört återhållsam med dem.

2010-12-03 @ 09:20:33
URL: http://cheerochgymnastik.wordpress.com
Postat av: Ida

Karro: Det står en förklaring i TB "dressing professionally, looking relaxed yet neat and pulled together". Som det står på Wikipedia kan det vara både att ha jeans (vilket är accepterat på tävling, t.ex. svarta jeans fungerar ju utmärkt) eller att ha lite mer uppklätt vilket en hel del också har. Det står även på Wiki att det inte är någon "uniform", och det är väl så SCF har tänkt. Man kan själv välja vad man vill ha på sig, men som förklaringen säger så ska det vara "neat and pulled together".Varför kan denna regel vara utestängande?

2010-12-03 @ 12:12:29
URL: http://youbetterwork.blogg.se/
Postat av: Kim

Det är bra att det finns vissa riktlinjer för hur en tränare ska vara klädd, där ligger Sverige långt fram jämfört med andra länder.

Dock hade jag önskat att man som tränare och aktiv vid samma tävling får ha dräkt med tex bara föreningejacka över.

Samt att man tex skulle få kunna ha en lagtröja och jeans.

2010-12-05 @ 13:41:16
Postat av: Stina

Jag tycker pesronligen att det ser rätt trevligt ut när tränare är klädda i kavaj och mörka byxor. Däremot kan man ju variera vad man har under kavajen. Jag tycker t.ex att en topp i någon föreningsfäeg kan vara fint.

Tycker det är jättebra att man har någon typ av klädkod för tränare vilket fakstiskt hjälper till för att visa upp en proffisionell bild av cheerleading. Är inte det vad vi alla inom sporten kämpar för?

2010-12-05 @ 14:58:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0