So You Think You Can Tumble

So You Think You Can Tumble är en tävling som ingår i eventet "A celebration of Hope and Cheer" som pågår fredag kväll på CHEERSPORT.
Tävlingen går helt enkelt ut på att hitta den bästa tumblern. Vem som helst (som kommer tävla på CHEERSPORT) får vara med i kvalificeringen som sker över internet. De tio bästa i varje klass väljs ut i en kombination av tittarröster och en domarpanel. De tio får chansen att visa upp sina skills live på CHEERSPORT.
Tidiare har kända namn som Kiara Nowlin (California Allstars/fd Cheer Force), Brandon "Lil B" McCuin (Cheer Athletics/fd Top Gun) och Kevin Baron (Top Gun/fd World Cup) varit med i tävlingen.

Det är nu klart att Shawn Johnson kommer vara en av domarna under tävlingen! Under lördagen kommer hon även skriva autografer till så många hon hinner.


2008

Det finns två klasser med olika åldersindelningar. Man får bara ställa upp i en av klasserna.

Level 5 USASF Division

- 12 år och under, tjejer
- 12 år och under, killar
- 13-18 år, tjejer
- 13-18 år, killar

I denna klass gäller USASFs vanliga regler, alltså max en rotation bakåt och två skruvar.
De dömer på gymnastiklängor, alltså inte stillastående gymnastik. Längan får innehålla max tio "skills". Inga steg får tas i mellan någon "skill", då dömer domarna bara längan fram tills stegen.

Free Style Division

- 18 år och uppåt, tjejer
- 18 år och uppåt, killar

Här gäller alltså inte USASFs vanliga regler. Upp till två rotationer bakåt och tre skruvar är tillåtet. Annars gäller samma regler som i USASF-klassen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0