Kentucky Universities!

College var det ja. Här får ni veta lite mer om två av de mest kända (för cheerleading alltså).

University of Louisville
U of L, som skolan också kallas, har seglat upp som en av de bästa och mest populära skolorna för all-star cheerleaders. Sammankopplat med skolan finns nämligen ett all-star program, GymTyme Allstars, som många tävlar med också. College cheerleading och all-star cheerleading skiljer ju ganska mycket, men då får de som vill chansen att hålla på med båda samtidigt.

Skolan har tre cheerleadinglag; small coed och large coed som tränas av Todd Sharp och James Speed och ett all-girl lag som tränas av Misty Hodges. Todd Sharp är huvudtränare för cheerleadinglagen på skolan. James Speed och Misty Hodges äger GymTyme Allstars tillsammans.

Skolan ligger som man kan höra på namnet i Louisville, delstaten Kentuckys största stad. Förutom U of L finns det fyra andra college i staden, men U of L är självklart störst. På skolan finns det 12 olika huvuddelar man kan studera, t.ex. konst, medicin och musik. Skolan har inte bara duktiga cheerleaders, utan de är i det stora sett kända för att vara duktiga på idrott.




U of L har en egen webshop där man kan köpa kläder i rött och svart. Många av kläderna har de deras maskot på, en kardinalfågel. Klicka HÄR för att komma till webshopen.



Några av er kanske känner igen två personer i videon här nedanför? Neda och Demo som varit med på flera cheer camps i Uppsala blir båda intervjuade! Det här inslaget har sänts på CBS News i USA 2006.

Den andra filmen är från 2008. Där får man se lite av deras stunting skills. Även i denna film kan ni se Demo!




University of Kentucky

UK är lite av motsatsen till U of L, istället för att vara nyskapande och lite åt all-star gör de saker på tradionellt vis. De vill ha perfektion i allt de gör, så allt är extremt cleant!
Det tvistas om vilken skola som är högst ansedd inom cheerleading, men det är definitvt många som tycker att UK är nummer ett.

Skolan har två cheerleadinglag; blue squad och white squad. Blue squad är något mindre, och de är också det bästa laget. Huvudtränare är Jomo Thompson.

Som University of Louisville ligger även denna skola i Kentucky, i staden Lexington. På skolan finns det 16 olika delar, bl.a. ekonomi, design och polis/administration.



University of Kentucky har såklart också en egen webshop där man kan köpa fan-kläder. Deras maskot är en tiger. Klicka HÄR för att komma till deras webshop.



Första videon ni ser här under är på blue squad från i år. Andra videon är på lite partner stunt. Heeelt galet!


Kommentarer
Postat av: Ida

Hihi.. Vet du vem Mija är? :) Sjukt grymma toppen från Finland, tävlade med gorillaz nu i EM, du vet.. Hun är med på bilden av White Squad :)

2010-07-29 @ 01:30:37
URL: http://ww.idamarias.blogspot.com
Postat av: Emelie

Har du någon koll på vad som krävs på try-outs till KU? Skulle vara intressant att veta :)

2010-07-29 @ 10:29:16
Postat av: Ida

Ida: I know :D

Emelie: Litegrann, jag kan skriva ett inlägg om det!

2010-07-29 @ 16:25:21
URL: http://youbetterwork.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0