Finland

Här kommer lite information och filmer på de lag som tävlar för Finland, ett annat utav Sveriges grannländer och även mitt andra hemland!

Senior All Female
Eftersom de på SM i Finland bara har en all female-klass, inte som vi med RM-klasser osv, så är det väldigt många lag som ställer upp i den här klassen. Det medför även att det är riktigt hård konkurrans! Årets guld tog Golden Spirit Angels hem. De är ett väletablerat lag som har många medaljer i bagaget. 2 VM-silver, 2 EM-guld och 6 SM-guld bland annat. Det var dock fyra år sedan det blev ett SM-guld för laget, så jag kan tänka mig att det var efterlängtat. Förra året blev det också en 4:e plats på EM, bara någon poäng under tredjeplatsen. Angels representerade Finland på ICU Worlds i år, där de även där tog hem en 4:e plats.
Laget tränas av Hanneli Alho, Heidi Idman och Tiina Kuikka.

Silvret tog Northern Lights Diamonds hem. Många av topplagen i Finland är från Helsingfors eller södra Finland, men det här laget är från norra Finland (Uleåborg), där cheerleading inte är lika stort. Diamonds har dock slagit sig in som ett av topplagen i Finland och tagit många medaljer. 2007 var senaste året laget blev "national champions". Förra året tog de brons på SM, och fick därmed ingen kvalificering till EM. Men i år tog de alltså silver, och jag kan tänka mig att de är riktigt taggade att visa vad de går för på EM!

Senior Mixed
Guldet gick, inte helt överraskande, till Funky Team Gorillaz. Årets guld medförde att laget nu kan titulera sig som "national champions" hela tio år i rad. Inte helt dåligt! Gorillaz har även tre EM-guld bakom sig. De senaste två åren har laget satsat hårt till Worlds i Orlando, USA. Förra året tog de en 4:e plats, och i år var det meningen att de skulle tävla som Team Finland på ICU Worlds. De blev dock kvar hemma, så de fick aldrig tävla Worlds med ett bättre program än vad de någonsin haft. Likt svenska Eagles är EM deras revansch-tävling, där de får visa vad de går för.
Lagets styrka är definitivt bygg, både partner stunt och pyramider. Gorillaz kommer bjuda på en show, som ni verkligen inte vill missa!
Laget tränas av Nita Rikström och Jarkko Jokinen.

Xray från föreningen Helsinki Athletics Cheerleaders (HAC) kom på andraplats på SM. Laget tävlade EM förra året där de knep bronset precis före svenska Black Hawks. Laget har helt klart gjort en stor förbättring inom gymnastik och även bygg från förra året. Jag tror det här laget kan komma och visa upp något alla inte förväntar sig av de nu på EM!

Group Stunt All Female Senior
I Finland har de inte med group stunt-klasser på SM, bara lagklasser. Stunt-klasserna avgjordes istället på May Madness. På den tävlingen tog HAC Exclusive hem guldet med ett riktigt bra program, efter bara 1,5 månads träning tillsammans. Nu när de fått två månader till att träna kan det ju inte leda till något annat än att de blivit bättre! Exclusive består av Sofia, Nina, Viveka, Rosanna och Riia.HAC V5 kom på andraplats på May Madness. Group stunten består av Jenni, Ina, Jasmina, Oona och Iris. Finland brukar normalt inte satsa på group stunts, men i år har vi äran att få se två riktigt grymma group stunts representera Finland! Anledningen till att Finland just i år har två bra group stunts är för att HAC's all female-lag Elite hade några tråkiga spotter-missar på SM som medförde att de fick avdrag. På grund av avdragen tog laget en tredjeplats, vilket jag inte tycker alls de förtjänade. Det kan jag säga med hela mitt hjärta, som fick turen att se de bjuda på en show på SM!
Så, istället för att deppa ihop plockade de ihop två group stunts som hade cirkus en månad med träning inför May Madness. Nu har både Exclusive och V5 haft två månader till med träning, som jag är säker har medfört att de blivit ännu bättre!Group Stunt Mixed Senior
I denna klass representeras Finland av Jaguars som tog hem förstaplatsen på May Madness. Tyvärr hittar jag ingen film alls på group stunten, så mycket mer än så vet jag inte.

Finland representeras också av PCT Matches, som tog andraplatsen på May Madness. Här under kan ni se en film på group stunten.Partner Stunt

På May Madness tog Funky Team Gorillaz partner stunt-par hem guldet. Gorillaz styrka är ju bygg, så det förvånar inte att de även har en grym partner stunt. Ett cleant program som de säkerligen har försvårat till EM!Silvret tog Tampereen Sisu Cheerleading (TSC). TSC har ett mixed-lag som faktiskt hade flest partner stunt-grupper i sitt program av alla finska mixed-lag. Detta är alltså ett partner stunt-par från laget.Senior Dance
Dream Team Dancers är ett riktigt duktigt cheerdans-lag, som tog hem guldet på SM. Laget har tidigare tävlat EM, och förra året blev det ett silver.Funky Dance Team knep silvret på SM. Förra året kom de även då en placering efter Dream Team, när de tog brons på EM.

Junior All Female
På SM tog Golden Spirit Whitelighters hem guldet med ett väldigt cleant program. Programmet innehåller mycket bygg och även mycket gymnastik - där i princip hela laget kör! Whitelighters har tidigare tävlat EM, men förra året kvalificerade sig inte laget.Andraplatsen gick till HAC Jr. Elite, även de ett duktig juniorlag. Laget har ett EM-guld att försvara från förra året, så de satsar nog väldigt hårt till EM, som är på hemmaplan för de!Junior Mixed
HAC hade verkligen ett guld-år förra året, med guld i tre lagklasser på EM. HAC Xtreme tog alltså guld i junior mixed-klassen förra året. Det blev även guld på SM i år. Inte så konstigt kanske, eftersom de är Finlands enda junior mixed-lag.Group Stunt All Female Junior
Tyvärr hittar jag ingen film på varken Golden Spirit Disco Worms eller TCS Smash, som båda representerar Finland i junior group stunt.

Junior Dance
På SM tog Funky Dance Juniors hem guldet. Laget har tidigare tävlat EM, och förra året blev det en fjärdeplats av totalt 16 tävlande lag.Finland representeras också av Northern Lights Junior Dance. Hittar ingen film på de.

Kommentarer
Postat av: Haninge Power Cheer Juniors

Hej! :) kan du lägga ut bilder från när vi tävlade? (inte mvp programet)

2010-06-30 @ 23:13:33
URL: http://jjustjuniors.blogg.se/
Postat av: Ania

hej jag har en fråga :) Varför lägger du upp massa massa bilder på alla lag förutom eastcoast cheerleaders ? Det är bara en fråga så svara gärna :)

2010-07-01 @ 00:25:19
Postat av: Emma

Ida-Maria försöker ju lägga upp bilder på alla lag så fort hon kan. Har svårt att se att hon på något sätt väljer att inte lägga upp bilder på ecc, det råkar nog bara bli så att de är sist :)Ida honeyyyy, keep up the good work, älskar din bildbomb du har kört de senaste dagarna, någon har legat i haha :)

2010-07-02 @ 10:56:53
URL: http://emmaesping.blogg.se/
Postat av: Ida

Emma: Haha ja, exakt. Orkar inte ens svara på sånna kommentarer, de vet själva svaret ;)

Awww thanks :D Haha visst!

2010-07-02 @ 11:02:37
URL: http://youbetterwork.blogg.se/
Postat av: Ania

okej jaha jag förstår :) Snällt att du svara :)

2010-07-02 @ 21:20:28
URL: http://aniakandell.blogg.se/
Postat av: Anonym

actually group stunts also compete in finnish championships, the competition is just held at the same weekend with may madness :)

2010-07-04 @ 02:58:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0