Kiara Nowlin

Jag tänkte berätta lite mer om två personer som är "youtube-kändisar" inom cheerleading. Jag börjar med Kiara Nowlin och senare kommer det även ett inlägg om Erica Englebert. Kanske även någon mer, om ni har något bra förslag.



Kiara Nowlin är antagligen den mest kända cheerleadern som är aktiv just nu. Hur kan alla veta vem hon är? Jo, youtube! Videon här under har 4,5 miljoner människor tittat på, och det är bara en av alla videos som finns med henne. Totalt har över 10 miljoner människor sett hennes videos.



Kiara började som 2-åring på gymnastik, som många andra barn. Snabbt lärde hon sig flickis, därefter salto, och så fortsatte det.. Vid fyra års ålder började hon träna cheerleading i all-star gymet Club Cheer Twisters. Som 6-åring tävlade hon individuellt med bl.a. flera sträckta bakåtvolter med fullskruv i programmet.
För att utvecklas ännu mer inom cheerleading bytte Kiara efter några år till Cheer Force Allstars. 2006 och 2007 nådde seniorlaget Diamondz stora framgångar och tog hem ett brons på VM (Worlds) år 2007. Tack vare de bra prestationerna och även att Kiara blev mer och mer känd gjorde att CF var en av de mest kända all-star gymen ett tag.
Framgångarna för CF höll dock inte så länge och de är idag ett gym som visserligen är känt i Kalifornien, men inte har något riktigt topplag. När Cheer Force började gå utför valde Kiara att till denna säsong byta till nuvarande världsmästarna California Allstars Bullets.

Cheerleadingen kombinerar hon med gymnastiken som hon fortfarande håller på med. Hon har dubbla VM-guld i power tumbling för tjejer 11-12 år och 13-14 år och även ett VM-guld i double mini trampolin tjejer 13-14 år.
Kiara är inte bara en talang inom cheerleading och gymnastik, hon kämpar även väldigt hårt i skolan. Hon är med i Mensa, en "förening" för personer med väldigt högt IQ.


Som 5-åring i Club Cheer Twisters.


Cheerleading Worlds 2006 med Cheer Force.


Kiara var med i Ellen DeGeneres efter sitt första VM-guld i power tumbling.
Hon har också varit med i en reklamfilm för WNBA (den högsta basketligan för kvinnor).


Kiara är född 1995 och fyller alltså 15 i år.

Trots sin talang och flera VM-guld inom gymnastik har hon inget VM-guld i cheerleading hängandes hemma. Är 2010 året hon kan få det med CA Bullets som är ute efter att försvara sitt guld? Vi får se!

Kommentarer
Postat av: Sara

På youtube så finns det en tjej som där heter maybabytumbler. Hon gör bra videos och lär ut lite om cheerleading.Sök på How to Stretch for cheerleading Så hittar du nog.

2010-03-11 @ 20:25:03
URL: http://saragrim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0