Cheerleading på Island - cheer camp

Cheerleading i Norden växer otroligt mycket just nu. Här i Sverige har vi runt 3000 cheerleaders och i våra grannländer Finland, Norge och Danmark är nog siffran lite åt det hållet också. Norden tog ju faktiskt fyra medaljer på VM i våras, och inte bara utav ett land, utan av Sverige, Norge och Finland! Grymt jobbat tycker jag, resten av cheer-världen får börja akta sig nu ;-)
Det är dock ett land i Norden cheerleading inte funnits i tidigare - Island. Det är inte ett så stort land och förutsättningarna är annorlunda där på grund av det, men vilket många av er kanske inte vet är att Island faktiskt är duktiga på gymnastik. Dessutom vet många vad cheerleading är där, på grund av Bring It On-filmerna och deras influenser från USA. Island är väldigt inspirerat av USA märker man när man är där. Jag var där för några år sedan och blev förvånad över alla "shopping malls" med amerikanska märken det finns där och att amerikanska snabbmatkedjor som inte ens finns i Sverige finns där. Och som vi alla vet är ju cheerleading populärt i USA, vilket gör att islänningarna är intresserade av det.

-

Nog om det, nu till en annan sak. Om cirkus två veckor kommer ett cheerleadingläger anordnas på Island. Initiativtagare Alexander Ström som senast gått i MFC. Många duktiga instruktörer från olika delar av världen kommer till lägret. Alla är välkomna till lägret, både islänningar och utomstående. På lägret ligger fokus på gymnastik och bygg, men såklart även alla andra delar inom cheerleading också.

Lägret kostar 1200 SEK och då ingår boende, mat, rundtur på Island, träningskläder och transport för hela helgen. Flyg kan ni kolla på den HÄR hemsidan, där får ni upp från alla olika flygbolag!

Datum för lägret är fredag 5 augusti till söndag 7 augusti. Längsta dagen på lördagen, och de andra två dagarna något kortare.


Mika Pennanen, världsmästare i partner stunt, är bekräftad som instruktör.

Hemsida kommer upp i nästa vecka, där man kan anmäla sig och även göra betalningen. Håll utkik :) Medans hittar ni deras Facebook-sida HÄR.

Kommentarer
Postat av: cornelia

ifall man ska på det där campet, alltså hur vet man hur flyget passar med tider och hur man tar sig till hallen från flygplatsen osv? :o

2011-07-24 @ 20:48:45
URL: http://corney.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag förstår inte, betalar man flyget själv?

2011-07-24 @ 22:01:29
Postat av: Anonym

Flyget betalar man själv ja.

2011-07-26 @ 12:18:55
Postat av: Alexander

ALLA som flyger in fran utlandet, MAILA [email protected] , och ni kommer ALLA fa personlig service och hjalp med ALLT :) everything from flights to all INFO you will need! :) the crew of CCI 2011 and me will do anything and everything so that EVERYONE that comes will have an unforgettable experience! YOU personally, will get more attention at this camp than on any other camp that has ever been held! :)

2011-07-26 @ 18:43:41
Postat av: Alexander

or, post on the wall HERE http://www.facebook.com/event.php?eid=229488690417311&ref=ts

2011-07-26 @ 18:46:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0