Fired up!

Om tjugo minuter visas "cheerleadingfilmen" Fired Up! på tv3. 22:00 alltså.


Kommentarer
Postat av: Katarina Eriksson, IASFansvarig SCF

Hej igen då...

Eftersom vi hamnar på mitt område kommer här lite faktaförtydligande!



All Star "Kallas den typ av cheerleading som utövas med fokus på att tävla. Alltså som nästan all cheerleading här i Sverige. " All star verksamheten är FÖRETAG, vilket förklarar så mycket av hur allting fungerar i USA. Jag känner inte till något cheerleadinglag som är företagsbaserat i Sverige. Det finns dock företagsdrivna lag i andra sporter, som tex AIK fotboll AB, som har lag i Allsvenskan.

Då all starsverksamheten är just företag så är det inte så konstigt att de äger eller hyr egna lokaler, som tex Pigga Barn (gymnastikFÖRETAG i Stockholm också gör.

När du som utövare säger att du går i All Star i Sverige så kommunicerar du alltså att din organisation är vinstdrivande bla.

Och det ger ju effekt på många plan...

Eftersom All Stars är företag så anser jag inte att UASF och IASF kan på något sätt översättas som förbund. De uppfyller heller inte många andra krav för att vara förbund. Man kan förklara dem som branschorganisationer, och de fyller en mycket viktig funktion som enare av en tidigare extremt vildvuxen, oreglerad och oöverskådlig bransch av företag. Det är idag mycket lättare att som kund jämföra och välja det företag som erbjuder tjänsten cheerleading på det sätt som passar barn/förälder.



"Svenska Cheerleaderförbundet har fått tio bids att dela ut till de lag som placerade sig bäst på SM 2011, som är Sveriges kvaltävling"



SCF har en fast kvalstruktur genom vårt avtal med IASF som ser ut så här:

CHEER: 1 och 2an får kvalplats till level 6, 3an och 4an får kvalplats till level 5. gäller både dam och mixed

DANS: Cheerdans Avancerad får kvalplats till klasserna pom, jazz, hiphop i rankingordning från SM (två i varje)

Eftersom vi hade två lag på samma plats i cheer avancerad får båda åka.

Totalt har vi fler platser än 10 alltså, men vi fyller dem inte.



"USASF är en förkortning av United States All-Star Federation är det amerikanska nationella förbundet. " Återigen, den amerikanska branschorganisationen med svenska ord. Det finns andra organisationer som gör anspråk på att vara det amerikanska förbundet för sporten, med USASFs goda minne.



Kanon att du tar upp ämnet dock - det är invecklat och svårt för alla att sätta sig in i!



hälsnignar

Katarina Eriksson, IASFansvarig SCF

2011-09-10 @ 15:17:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0