RIP HPU?

Nyss kom det ut att Hawaii Pacific University inte kommer låta sina två cheerleadinglag tävla NCA College Nationals nästa år. De kommer fortfarande ha kvar lagen, men de får inte tävla den enda tävlingen de har under året. SÅ tråkigt och jag tycker otroligt synd om de som går i laget nu och de som ska börja där i höst (för sent för att ändra sig nu tror jag).

HPU blev en så populär skola för cheerleaders för att de hade mycket stipendium för just cheerleaders. När fler duktiga cheerleaders kom blev lagen bättre och HPU byggdes upp till vad de är idag. Men under de senaste åren har skolan dragit in på stipendium och även tagit bort all girl-laget. De aktiva i lagen har fått försöka tjäna in pengar själva istället, till exempel genom att sälja t-shirts och göra uppträdanden. Nu kom sista smällen på nedskärningarna - inga fler tävlingar. Det är alltså ledningen på Hawaii Pacific University som bestämt detta. HPU är en privat skola som rankas som en av de bästa bland de privata i USA. De är kända för att ta emot väldigt många internationella studenter. Hawaii är allmänt väldigt mångkulturellt.

Det är dock aktiva i laget som på Twitter skriver att med hjälp från cheervärlden så kan de lyckas få tävla... Återstår att se hur vi kan hjälpa dem! Jag håller tummarna för dem.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0