Ny film med Laney Madsen

Lill Laney har blivit hela 11 år nu! Det betyder att hon få gå i ett seniorlag nästa år.
 
Jag mår dåligt när jag ser den här filmen, hennes kropp måste ta så mycket stryk av hennes dåliga teknik...
 

Kommentarer
Postat av: klara

Jag ser inte vad du menar med dålig teknik, men jag är ju inte så bra på det här...
kan du inte förklara vad du menar? :)

Svar: På hoppen märks det mest när hon landar med delade ben. Tycker inte hennes gymnastik är särskilt estetiskt tilldragande heller, alla flickisar är med väldigt delade ben och skruvarna är korviga.
You Better Work

2012-07-04 @ 22:07:51
Postat av: Anonym

håller med, hon har inte alls dålig teknik/gymnastiklärare!

2012-07-04 @ 22:29:56
Postat av: Anonym

Jag skulle också gärna vilja veta hur du tänkte?

2012-07-04 @ 22:40:23
Postat av: Anonym

Vad menar du med dålig teknik?

2012-07-04 @ 22:55:43
Postat av: Anonym

Vad menar du med dålig teknik?

2012-07-04 @ 22:56:30
Postat av: Emma

Tycker inte det är nå fel på tekniken alls. Bättre än de flesta. Dock kan en del utförande vara lite si sådär, tex särade men dock spikraka ben på flickis (fast det är ju bara estetiskt det har ju inget med tekniken att göra, kanske är det inget man lägger någon vikt på i vissa länder eller klubbar, samma diskussion kan tas om hur en salto skall grupperas, räcker det med 90 grader i knäna eller skall fötterna nästan ta i baken???) En del av hennes frivolter landar väldigt djupt (när hon byter riktning på sin länga med att göra en frivolt åt det håll hon just kom ifrån vilket är att jämföra med en helt stillastående frivolt vilket är as svårt) Så att hon klarar av att fortsätta där ifrån är sjukt imponerande, testa själv bara att springa åt ett håll och i slutet göra en bakåtkullerbytta i farten (alltså byta fördriktning mitt i gymnastikmomentet) Teknik handlar om frånskjut, stämm, axeltryck, hur man drar armar och ben och dyligt. Sen är hon ju 11 år och allt kan inte vara perfekt. Jag har varit domare i gymnastik under många år och jag har inget annat än särade ben att klaga på. Hade hon tävlat OS i gymnastik så hade jag kunnat komma på fler saker men som 11-årig cheerleader får hon full poäng och mer där till.


/ Emma

Svar: Du säger ju lite emot dig själv när du först säger att det inte finns något att klaga på och sen avslutar med att "allt inte kan vara perfekt". Jag är jätteimponerad av hennes snabba utveckling men det känns lite som hon gått så fort fram att hon inte hunnit få de olika skillsen perfekt. Jämför man henne med cheerleaders som är på samma nivå i gymnastik ser man det väl. Jag menade inte bara gymnastiken utan till exempel hoppen som alltid landar med delade ben. Jag har sett att hon redan haft knäproblem.
You Better Work

2012-07-04 @ 22:59:29
URL: http://www.cheerfuture.com
Postat av: klara

ni behöver inte skriva så fientligt, jag var bara nyfiken hur hon tänkte :)

2012-07-04 @ 23:47:52
Postat av: Hannaa

ska du på cheer summer camp 2012? :)

Svar: Troligtvis!
You Better Work

2012-07-05 @ 00:26:17
Postat av: Cheer

Hon e värkligen för bra typ?! ;D

2012-07-05 @ 03:48:25
Postat av: anonym

hon kommer att få jätte ont i knäna om hon fortsätter att landa isär med fötterna och böja in knäna i hoppen. sen ser man också att hennes wip back är jätte kort.

2012-07-05 @ 11:43:46
Postat av: anonym

hon kommer att få jätte ont i knäna om hon fortsätter att landa isär med fötterna och böja in knäna i hoppen. sen ser man också att hennes wip back är jätte kort.

Svar: Ja precis. Folk säger att hon "bara är 11 år så det gör inget" men det faktum att hon redan har problem med knäna vid 11 års ålder är ju inte alls bra. Det är hennes kropp som tar skada och den kommer hon leva med livet ut.
You Better Work

2012-07-05 @ 11:43:50
Postat av: Anonym

Men hon är 11 år.... Seriöst! Hon är ju hur grym som helst!

Svar: Hon har hållit på med cheerleading sen hon började gå, så i cheerleading är hon inte som vilken 11-åring som helst ;)
You Better Work

2012-07-05 @ 12:18:08
Postat av: Anonym

Så du mår alltså dåligt av att se på 70% av alla cheerleaders?:)

Svar: Haha, nej. :)
You Better Work

2012-07-05 @ 16:28:24
Postat av: My

Jag håller med dig Ida-Maria. Hon är så sjukt duktig, men ibland måste man "hålla tillbaka" talanger för att de verkligen ska lära sig rätt från början. Det spelar ingen roll att hon klarar det där i 11-årsåldern och att det är bra för hennes ålder. Det kommer slita på henne så mycket att hon kanske inte kan fortsätta när hon blir äldre. Det är bättre att lära sig sakta och med rätt teknik i stället för att gå för fort fram. Så bra av dig I-M att påpeka det, för det är något många bör komma ihåg tycker jag :)

Svar: Tack, det var det här jag försökte få fram!
You Better Work

2012-07-05 @ 22:14:43
Postat av: Anonym

Problemet är nog inte så mycket tekniken som det faktum att hon tränar mer än vad som kan rekommenderas för en 11-åring. Detta är vad som sliter på muskler och leder, iallafall i en bra mycket större utsträckning än de smärre fel som många gör under hela sin "karriär" som cheerleader. Tycker det är naivt av dig att tro att hennes coacher inte försöker finslipa hennes teknik, för som skrivet ovan så är det inte estetiskt tilltalande. Tror du verkligen att du är den enda som ser det? En 11-åring har dessutom inte samma kroppskontroll som en fullvuxen, vilket påverkar utförandet enormt och gör detta till en fantastisk bedrift(skadligt eller ej).

2012-07-05 @ 23:32:22
Postat av: Emma

Jag menar inte säga emot mig själv, tycker inte att det är perfekt. Men skulle inte klaga på det för det (måste bedöma det utifrån en 11-årings förutsättningar inte en 22-åring, och nej hon har inte tränat på det där sedan hon kröp. Det mesta har hon lärt sig på 2-3 år.) Måste ju sätta det i perspektiv med verkligheten och inget är perfekt i verkligheten även om det finns en dröm hos det flesta att allt skall vara det. Sen kan man ju oxå fråga sig vad som är perfekt?

Man måste även ha i åtanke att det finns lika många åsikter om vad som är rätt och fel sätt som det finns människor. Även OS tränare i olika idrotter är oense om vad som är bra och dåligt. Samma som olika sjukgymnaster skulle rekommendera olika sätt att träna med olika åsikter om hur det påverkar kroppen. Frågan är bara vem som är gud att bestämma vad som är det enda rätta??? En åsikt som inte heller revideras med tiden.... Inte är det då jag iaf :) Men kanske finns det någon där ute som tror sig vara den personen, vad vet jag?

Skulle aldrig klaga på allt mina egna tjejer gör bara för att de inte är de i hela vida världen som gör allting mest perfekt av alla. Alla kan alltid göra allting bättre och oftast mycket bättre, skulle dock inte falla mig in att tycka att de är något att klaga på för det. Snarare berömmer jag dem för att de kan mer och gör det bättre än innan. Om de knappt tordes kasta sig bakåt och sedan gör en flickis med särade ben så är det första jag tänker på att berömma dem för att de klarar det och inte klagar på att de har särade ben. Sedan får man jobba vidare därifrån tills man når ett perfekt utförande. Ser dock ingen anledning att klaga på någon som jobbar hårt. Sen skulle jag heller aldrig klaga på ett utförande när jag inte själv kan utföra det perfekt och i Sverige är det ytterst få om alls någon som kan allt perfekt??

Tycker inte nå sämre om dig Ida för att du har din åsikt men jag måste oxå få säga min åsikt. Det är ju oxå för att skapa diskussion som du väljer ordet jag mår dåligt när du pratar offentligt om en annan människa. Finns många människor som får mig att må dåligt/illa men skulle aldrig skriva det offentligt.



Svar: Mår dåligt var kanske fel ordval, men det var ju verkligen inte elakt menat! Som jag skrivit tidigare imponeras jag självklart av henne men varje gång jag ser videos med henne tänker jag även på hur hon gör sakerna. Det var inte meningen som ett inlägg att hacka ner på henne, jag lägger ut videos på henne för att uppmärksamma det hon gör och det var min egna sidokommentar. Jag skulle aldrig klaga/hacka på någon jag är tränare för men Laney kan ju nästan liknas vid en offentlig person. Inte på så sätt att hon är en kändis, men hennes föräldrar har ju gjort valet att lägga ut väldigt mycket filmer på henne och sätta henne i "rampljuset".
Nej, jag kan inte volta själv men jag tycker inte det har något med saken att göra i det här fallet. Ingen i hela vida världen kan väl allt perfekt för ingen kan ju allt, man kan ju alltid kunna mer, right?
You Better Work

2012-07-06 @ 01:00:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0