No standing fulls..

Det kan vara svårt för oss här i Sverige att relatera till regeländringarna som kommer ske i USA. Dräkt-, koreografi- och musikändringarna har vi redan här i Sverige till viss del. Det är inte heller någon som för tillfället kör mer gymnastik än vad som kommer vara tillåtet efter ändringarna, förutom Jack som gör stillastående skruv (men det får han ju fortfarande göra i Sverige).

Men för att lättare förstå vad särskilt dessa regeländringar för gymnastiken gör för de i USA kan man tänka såhär: I ett topplag i USA är det vanligt att runt hälften i laget kör stillastående skruv. I Sverige kör kanske hälften av ett topplag salto. Så att ta bort stillastående skruv för dem, är som att ta bort salto för oss... Det gör STOR skillnad för många! Jag är väldigt förvånad över att just det tas bort, när det verkligen är något som är otroligt vanligt.

Det roliga är att det fortfarande är tillåtet i high school cheerleading, och de kör på hårt golv.


Hur många stilla skruvar har inte Top Gun?!

Kommentarer
Postat av: Madde

kom precis att tänka på att vi (High School cheerleaders) får göra all avancerad gymnastik på gymgolv men vi inte får göra liberties eller full downs....

2012-03-31 @ 06:09:00
URL: http://missduchess.devote.se
Postat av: Ida

Madde: Inom vilket förbund är ni? För jag har sett jättemånga lag som gör svåra stunt?

2012-03-31 @ 17:12:49
URL: http://youbetterwork.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0