Positivt/negativt regeländringarna

Efter att ha läst massa tweets så har jag sett vad som diskuteras mest...


Klicka på bilden för att komma till USASF's hemsida.

Positivt
+ Anledningen till regeländringarna i gymnastik hänvisas till ökade skador. USASF tror att skadorna kommer minska genom att begränsa gymnastiken mer. Leder det verkligen till mindre skador är det ju positivt.

+ En annan positiv effekt är att vi förmodligen kommer se renare gymnastik, när det är mer begränsat. Även mer team tumbling då fler kommer kunna köra samma sorts gymnastik.

+ Lag kommer inte tillåtas ha lika små dräkter och bara seniorer kommer få ha magdräkt. Vi har sett några skräckexempel på extremt små dräkter de senaste åren, så dräkter som täcker lite mer hud kan inte skada.

+ Många amerikanska international open 5-lag har nu aktiva som egentligen skulle kunna tävla i någon av de vanliga seniorklasserna. Nu när det blir 17 år och uppåt blir det verkligen dem som är för gamla för senior.

+ Många av regeländringarna är för att cheerleading mer ska ses som en sport för utomstående.

+ Cheerleadingvärlden enas i kritiken mot USASF. Mer samhörighet.

Negativt
- Inte säkert att det leder till så mycket mindre skador. Skador sker inte alltid i de svåraste sakerna. Som Whitney Love säger i sin video har hon aldrig skadat sig när hon gjort några av hennes svåraste tumblingskills. USASF har inte postat vad det är för undersökning de bygger sina ändringar på.

- Många diskuterar om det är fokus på fel problem - att problemet är att tränare måste vara bättre utbildade och kunna avgöra om en aktiv kan utföra ett visst gymnastikmoment, både på träning och tävling. Och att de måste kunna lära ut på rätt sätt. Behövs fler utbildningar istället?

- Folk kommer ta större risker i sin gymnastik på Worlds, eftersom det är lite "nu eller aldrig".

- En 10-åring kan gå i ett seniorlag och få visa magen, medan en 14-åring kan gå i junior och inte få. Att begränsa motverkar inte helt.

- För vissa internationella international open-lag kan det bli svårt att hålla åldersgränsen, bland annat Kanada verkar det som.

- Det blir lättare att nå "maxtaket" för fler aktiva i gymnastik. Det blir svårare för aktiva att motivera sig själva när det inte finns lika mycket att sikta mot, nu när det blir mer begränsat. Kan leda till att fler slutar på cheerleading än vad det annars skulle gjort.

- Manliga cheerleaders känner sig diskriminerade. "American Civil Liberties Union" och "Gay & Lesbian Alliance Against Defamtion" har blivit kontaktade och har just nu en dialog med de som anmält USASF.

- Största kritiken riktas just nu mot USASF och hur de skött det hela. En liten grupp av människor har kommit fram till dessa regeländringar, utan att informera alla inblandade i USASF och särskilt gymägare som många är involverade i USASF. Många är besvikna på dem och de lär inte fått lite mail under natten från upprörda människor. Bara man tar en titt på deras Facebooksida får man en inblick... HÄR.

Kommentarer
Postat av: N

Vad tycker DU om de nya reglerna? :)

2012-03-29 @ 22:19:06
Postat av: Emma

Dem gamla Reglerna är tillbaka nu!

2012-03-29 @ 23:55:33
URL: http://cheerfierce.blogg.se/
Postat av: Ida

Emma: Nej det är dem inte. USASF har skrivit att de överväger om regeländringarna gällande gymnastik verkligen ska gå igenom. Ingenting nytt är beslutat.

2012-03-30 @ 00:21:48
URL: http://youbetterwork.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0