Senior Elites träning på Worlds

I USA så vinner man bids för att få tävla Worlds. Bids kan översättas till bidrag, vilket det är just vad det är förutom att det gör att man får tävla! Det betalar hela eller en del av resan och hotellet för laget. Eftersom det betalar hotellet så sätts laget på det hotellet "Event Producer" (de som ger ut bids) bestämt. De flesta lag bor på Allstar Resort som ligger i Disneyområdet, men inte precis där tävlingen är. Under fredagen då det bara är ICU-lagen och prelims-lagen som tävlar så brukar många lag passa på att träna på fotbollsplanen utanför Allstar Resort. Många stannar hellre där och kollar på lagen som tränar än att gå och kolla på tävlingen, åtminstone under dagen. De stora lagen brukar uppmana folk att komma och kolla på träningen och heja på. Som ni ser var det ganska mycket folk som kollade på Senior Elite!


Kommentarer
Postat av: Katta, IASFansvarig Sverige

Kort förklarat.

Bid ska direktöversättas som inbjudan. Inom idrott använder man ofta ordet kvalplats. Enligt IASFs avtal så finns tre sorters bids/kvalplatser: helt, delvis eller icke betalda. Dessa beror på företagets och kvaltävlingens storlek och vinst.

2012-05-05 @ 22:50:55
Postat av: Ida

Katta: Alla bids i USA betalar ju lagens resa på något sätt, det finns inte icke betalda där. I Sverige säger vi ju bara att vi kvalar...

2012-05-06 @ 14:15:53
URL: http://youbetterwork.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0