SM 2012

Det har blivit en väldig diskussion här på bloggen precis innan och nu efter SM... Jag vill inte censurera eller hindra folk från att kommentera, det är en del av bloggen. Men det finns många människor som kanske skulle tänka igenom vad de säger innan de yttrar sig. Är det någon som kränker en annan person så blockar jag den ip-adressen såklart, men så långt har det inte gått än som tur är.

Innan SM diskuterades det om att det var så få starter på SM och att utvecklingen i cheer-Sverige går bakåt. Efter att ha kollat på filmerna på alla lag från SM så tycker jag verkligen inte att så är fallet. Jag är sjukt impad av många lag! Trots att det var många fall och avdrag på årets SM så har utvecklingen i de avancerade klasserna gått jättemycket framåt bara från förra året.

Exempel:

- Många som voltar i varje lag. Excaliburs var det enda laget med team-flickis, men det var flera andra lag som hade nästan alla flickis eller åtminstone majoriteten som kör!

- Svårare volter än tidigare. Fler skruvar än någonsin! I topp var det Eagles med fyra skruvar och MFC med tre stycken. Både Excaliburs och Cougars hade en varsin person som skruvade som inte gjorde det på DM. Massa creds till dem!

- Både i senior och junior hade de flesta lagen 360's OCH ticktocks. Tidigare har det varit så att juniorlag ofta satsar på bara en svår uppgång, men i år hade Diamonds och Cougars två svåra uppgångar. Topp tre i senior hade alla 360 och switch up/ticktock. Det pratas mycket om att Sverige ligger efter i gymnastik jämfört med USA, men vi lägger väldigt efter i stunt också. Men det känns som att vi börjar närma oss de mer och mer för varje år, och att det sker en snabbare utveckling här än i gymnastik.

- Skruvbaskets! Bara för två-tre-fyra år sedan var det knappt något lag som hade skruvbaskets, men nu satsar alla seniorlag på det.

Kommentarer
Postat av: Marielle

Det är så roligt att du har sån sten-koll Ida-Maria :D

Kommer du va på RM ? :)

2012-05-14 @ 14:55:04
URL: http://twistedminded.blogg.se/
Postat av: Ida

Marielle: Troligtvis! :)

2012-05-14 @ 15:35:11
URL: http://youbetterwork.blogg.se/
Postat av: felicia - fotokobran

hoppas du hade en grym söndag!

och en underbar måndag!

2012-05-14 @ 19:31:17
URL: http://fotokobran.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0