Canada is on their way up!

Jag skriver mest om amerikansk och nordisk cheerleading... Men här kommer lite mer information om kanadensisk cheerleading! De är verkligen "up and coming" inom cheerleading.
 
Allstar
Allstar-cheerleading är stort i Kanada och det finns massvis med lag. De två lag som brukar placera sig bäst på Allstar Worlds (klubb-VM) är CheerSport Sharks och Flyers All-Starz. CheerSport Great White Sharks tog en chockerande silvermedalj i international open 5 före Cheer Athletics Fiercekatz förra säsongen och Flyers All-Starz vann international open 6 före Viqueens 2011. 
 
De bästa kanadensiska lagen är i samma nivå som amerikanska lag, de har lika bra stunt och volter. Det jag tycker de tappar lite i är hopp och helheten (de är inte så cleana).
 
 
ICU
"CA-NA-DA, Canada! LET'S-GO-CANADA"
Alla som har varit på ICU Worlds (VM) känner definitvt igen den ramsan. Den fastnar direkt och det går inte att INTE skrika med i den. Kanada ställer upp med lag i praktiskt taget alla klasser på ICU. De hade hela tre landslag + group stunt och partner stunt 2012! Nästa år hoppas de få ihop fyra lag - alltså ett lag i varje klass. Båda deras elite-lag (level 5) har vunnit ICU fyra gånger var. De är alltså obesegrade världsmästare i de klasserna... Wow! Förra året ställde de upp med ett coed premier för första gången och de placerade sig på en fjärde plats. Coed premier är den absolut tuffaste klassen på ICU och är fyllt med duktiga lag, så en fjärde plats är en bra placering!
 
De cheerleaders som är med i deras landslag kommer från hela Kanada. De har likt USA och Norge en tryout, men det är dock så att man söker in med en stuntgrupp eller som ett partner stunt-par. De har en viss stuntsekvens och hoppsekvens alla visar upp på tryouten och de bästa kommer in i landslagen. Det finns massvis med tryout videos upplagda på YouTube som ni kan leta upp, så ser ni nivån ungefär!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0